Hepiniz araç kullanmak zorunda değilsiniz

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Zibilyon haber izlediniz, okudunuz "fren yerine gaza bastı" diye. Böyle bişey yok arkadaşlar. Bahsettik bundan. "Gözüne ışık tutulan tavşan sendromu" bu. Araç kullanmayı otomatizma haline getirememissek kendimiz ve başkaları için tehdit olduğumuzu bilelim. "istop ettirmeden araba kaldıran" başarılı sayılıyor ehliyet sınavında. Şeker hastasına ehliyet verme diyor yasa... Peki frene basmayı öğretiyor mu kimse. Yo... Yarım debriyaj çünkü sadece trafik..

Bursa'da 5 yaşında bir çocuk öldü. Saçma sapan bir kazada. Al bak link verdim.

Sürücünün cinsiyetini söylememe gerek yok. Neymiş climax cinsiyetciymiş. Hayır efendim. İstatistik bir bilimdir.

İlgi çekmeye çalışıyor. Kayıtsız kalın.

Bunun adı trafik kazası olamaz, bildiğin cinayet. Hem de yaya geçidinin olduğu bir yerde..

olamaz lefty geliyor. ayak sesini duyabiliyorum.
bence de kadınlar araba kullanmamalı. çıkmayın trafiğe.

Ta uzaktan biliyorum hemcinsimi.. Kontrollü kullananı azdan az..

Yalnız başlığa şimdi dikkat ettim de direkt kadınlar hedef alınmış :D

Türkiye' de ehliyet almak çok kolay çizgi mizgi bir şeyler çekiyorlar sınavdan geçti mi hop ehliyetin elinde ÜZÜCÜ

Yaşanan olay elbette çok üzücü ancak burada konu, sürücünün kadın olması değil fakat acemi olması olabilir ayrıca yorumlarda da belirtildiği üzere ehliyet almak bu kadar kolay olmamalıdır.

Konu şayet istatistikler üzerinden ele alındıysa hangi istatistik olduğu da paylaşılmalı çünkü eldeki verilere göre kadın sürücülerin kaza oranı, erkek sürücülere oranla çok daha azdır.

Westminster Üniversitesi'nin araştırmasına göre; otomobil ve kamyonetlerde erkek sürücülerin neden olduğu tehlikeler, kadınların oluşturduğu risklerin iki katı.

Londra’da bulunan Westminster Üniversitesi'nde, sürücülerin farklı araç türlerinde oluşturduğu tehlikeler üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçları, erkek sürücülerin direksiyon başında kadınlardan çok daha tehlikeli olduğuna işaret ediyor. Uzmanlar, karayolu taşımacılığında kadınların daha fazla istihdam edilmesinin, kaza riskini azaltabileceğini söylüyor.

Simdi haberi cinsiyetcilik yapip kadin oldugu icin bu olay yasandi demek sacmalik.

Haberi biraz once izledim. Dede ve torun geciyor ve dedenin cani sagolsun hic sag sol karsi bakmadan yururken bu pislik surucude arabayi direk surmeye devam ediyor
Bari carptin geri geri git yada cik bi bak.

Bu Turkiyenin yarasi.

Hergun yuzlerce kaza yasaniyor kaci kadin canisi kaci erkek ona bakarsan..

Cocuga cok uzuldum. !

Şimdi bu konuyu yeni gördüm ben, bugün farklı bir konuya yorum yaptım ve babası ehliyet sınavında kalan çocuğuna kızmış diye babasına satırla saldırmış.
Birincisi ehliyet gibi basit bir sınavı geçemeyen insanın IQ'su 35 falandır, boşuna nefes alıyor.
Onun dışında babasına saldırı yapıyor eline aldığı satır ile.
Şimdi benim gibi birisi olsa, sınavda kalana ikinci şansı vermem.
Ehliyet sınavını geçmeyen adam evlilik, yapıyor. Hayır efendim ne münasebet. Sonra çocuk falan, oha. Anında kısırlaştırma yapılması lazım.
@climax beyin dediği gibi, direksiyon sınavına giriyorsun yok aynayı düzelt, emniyet kemeri tak, kalkışta sinyal ver. Araba da istop etmezse tamam geçtin ve haydi çık trafiğe.. böyle mi yahu şoförlük, bu kadar basit mi?
Gerçi ne doğru ki, konuşuyoruz boş boş. Kaza görüntüsü çok kötü.
Bu arada benim teyzemin oğlu çok iyi bir kaportacı, ustalığı da enfes ama adamın kafa çalışmıyor, ehliyeti üçüncü girişte zorla aldı. Kaporta işini yapsın abi, araba sürmesin. Şoförlük konusunda da muazzam o ayrı ama bir standart gelsin..

bak bak bak... bu olayın sebebi sürücünün kadın olması değil acemi olmasıymış. bu ve benzeri olayların tek sebebi gaz ve freni karıştıran kadın sürücüler. tamamen cinsiyetiyle alakalı. genel trafik kazalarındaki istatistikleri vererek hedefi şaşırtmayın. hız yaparak veya makas atarak oluşan trafik kazası değil bu.

bak bak bak... bu olayın sebebi sürücünün kadın olması değil acemi olmasıymış. bu ve benzeri olayların tek sebebi gaz ve freni karıştıran kadın sürücüler. tamamen cinsiyetiyle alakalı. genel trafik kazalarındaki istatistikleri vererek hedefi şaşırtmayın. hız yaparak veya makas atarak oluşan trafik kazası değil bu.

Tek bir kadın sürücünün hatası üzerinden genelleme yapılamaz.

Gazla fren nasıl karışır @Plesk
Gidiyor işte araba. Ayak zaten gazda. Başka seçenek yok ki geriye? Kaldıramıyo abi ayağını gazdan. Kas katı kasılıyor mal gibi. İnadına basıyor gaza.

İşin norofizyolojisini lefty anlatır zaten :)

geçen aylarda yazdığım mesaj. neyine güvenip trafiğe çıkıyorlar hiç anlamıyorum.
kaç yıllık ehliyetim var, hızla işim olmaz, trafik kurallarına özen gösteririm, iyi araç kullandığımı da düşünüyorum fakat şu istanbul trafiğine arabamı getirmedim. ne olur ne olmaz diye o trafiğe çıkmayı göze alamıyorum. milletin aşırı güveni var kendine, bunu anlamıyorum. kullanmayacaksın kardeşim. ehliyetim var, araba kullanmayı biliyorum diye pat diye trafiğe çıkmayacaksın.. özellikle gaz ve fren gibi temel şeyleri karıştırıp bir kazaya sebebiyet veriyorsan ömür boyu trafikten men edilmelisin zaten.

Gidiyor işte araba. Ayak zaten gazda. Başka seçenek yok ki geriye? Kaldıramıyo abi ayağını gazdan. Kas katı kasılıyor mal gibi. İnadına basıyor gaza.

Nörobiyolojisini anlatmak isterdim ancak konu ile alakası bulunmuyor. Panik olan bir insanın gazla freni karıştırması seni neden şaşırttı ki?

lefty ile tartışamam bu konuda. bu konu kırmızı çizgim. sana atıyorum hocam topu. sen huyunu biliyorsun : )

EE tabi cinsiyetle alakalı değil.Acemilikle alakalı. Ehliyet alım sisteminin basitliğiyle alakalı.

Nörobiyolojisini anlatmak isterdim ancak konu ile alakası bulunmuyor. Panik olan bir insanın gazla freni karıştırması seni neden şaşırttı ki?
Panik haldeyken korkup ani şekilde frene basıp kakılması gerekmiyor mu aracın , nasıl zaten ayağı gazda giderken panikleyip gaza yüklenir

Panik haldeyken korkup ani şekilde frene basıp kakılması gerekmiyor mu aracın , nasıl zaten ayağı gazda giderken panikleyip gaza yüklenir

Şoka girmiş olabilir ve ne yapacağına o an karar verememiştir.

Evi yanan bir kadın, bebeğini evde bırakıp dışarı çıktığında evde bebeği olduğunu unutmuştu çünkü panik böyle bir şeydir ne yazık ki.

Geri