Heimlich Manevrası

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nickinin anlamını çok.merak ediyorum çok hoş geliyor kulaga

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorumlarını okumaktan büyük keyif aldığım forumda iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar az üyeden biri heimlich hanım. Gezi notları çok ilgi uyandırıcı. Saygılarımı sunar hayırlı günler dilerim efendim. :hi:

Kendisi hakkinda en ufak bilgiye sahip değilim fakat; denk geldiğim kadariyla olumlu ve pozitif enerji sacan biri. Umarim yuzundeki gulucukler eksilmez

@Heimlich Manevrası, kendi üye sözlüğüne yazamadığı için ben yazıyorum en azından tekrar tekrar sormaları engellemiş oluruz diye, iyi forumlar..

Nickimin ne anlama geldiğini soranlar olmuştu. Baktım bu başlık altında kimse bu hareketin ne olduğuna ve nasıl yapıldığına değinmemiş, büyük eksiklik. Belki bir gün lazım olur eksik kalmasın, bilgilendireyim. Bu bahaneyle kendi üye sözlüğüme de yazmış olacağım =)

Heimlich manevrası üst ya da alt solunum yollarına kaçan yabancı cismin çıkarılması amacıyla tanımlanmış kurtarıcı bir manevradır. Doktor Heimlich tarafından tanımlanmıştır. 1974 yılında bu manevra kullanıma başlamıştır.

Heimlich manevrası ile bugüne kadar 100 binden fazla kişinin hayatı kurtulmuştur. Üst solunum yollarına yabancı cisim kaçan kişinin arkasına geçilir. Yumruk sıkılır ve baş parmak üste gelir. El döndürülerek yumruk kişinin göğüs kafesinin altına yerleştirilir.

Kişinin arkasından yumruğa diğer el ile bastırılarak geriye doğru bastırılır. Sıkışan hava cismi itmek için kullanılır. Bu karın itici manevra ile cisim itilir. Hızlı yapıldığında cisim çıkar.

uzmantv

Yorumlarında objektif davranan ve asosyal olmayan biri olduğu belli. Herkese eşit mesafede davranan görüşlere ve kişilere saygı çerçevesinde yaklaşan nadir üyelerden. Bu çizgisinden ayrılmaması dileğiyle. :)

Sahi nerelerde
Forumun demirbasiydi.oysa ki

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kayıplara karıştı günlerdir aklıma düşüyor yokluğu hissediliyor

Onu forumda gördüğüm
zaman iki büklüm oturma şeklimden dik durma konumuna
geçiyordum bende ki izlemim
kendisine has duruşu ile saygı
duyulacak kişiliğe sahip
oluşu.. Okunası yorumlarını
özledim keşke geri gelse^^

Cümle içinde merak uyandıran hatunun yazılarına tekrar aşina olsam ama yok ki.

Nerelerdesiniz Manevra hanim umarim iyisinizdir.
Niye gelmiyorsunuz? yolunuzu mu kaybettiniz efendim.

En son Papuğa Yine mi Gine? de görüldü. Sonrası yok. Gelmelidir.

Ben hala inanmak istemiyorum. Kesin mi :(

---------- Post added 17 Ocak 2020 at 16:26 ----------

Özellikle bu kişiyi severdim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri