Hayatımın yarısı boşu boşuna geçti! İNANCIMI DEĞİŞTİRDİM!

Konu sahibi son olarak 3081 gün önce görüldü
Bu adam benim adıma nasıl konuşabiliyor şurada ateistleri aşağılar bir başlık açsam hemen müdahale edilirdi sen kendini kandırıyorsun kimsenin suçu yok yumurta dayanınca göreceğim ben seni

Öncelikle forumda bulunan müslüman arkadaşlara bu tür konularda tavsiyem bizlere düşen bu şahısları tebrik etmek ve zebanilerle yapacağı raksta bol şans dilemektir. Ayrıntılara girmeden değineceğim konu her zaman bahsettikleri bilimsel yaklaşımdan uzak öfkeyle yazılmış yazılar ve genelde kullandıkları resimler. Aslında müslüman arkadaşların için bunca sayfa cevap vermeye değer bir konu değil çünkü konuyu açan şahsın ateist olma fikrini kendi tabiriyle boşu boşuna geçen hayatının çeşitli dönemlerinde aklına koyduğu bir gerçek üstelik yazdıkları tamamıyla toplama yazılar bunların benzerlerini ismini zikr ettiği sayfada ve farklı yerlerde okumuştum dolayısıyla evirip çevirip dansöz gibi kıvırıp buraya iliştirmiş. Başlık tam bir komedi hayatımın yarısı boşuna geçmiş diyor sonraki postlarda doğru düzgün namaz kılmadığından hiç kuran okumadığından bahsediyor ebleh.. Yahu müslümanların şöyle saçma sapan konulara sayfalarca post atmasının ne anlamı var yani amaç nedir. Kendince bulduğu 3-5 konu üzerinden bütün bir inancı bir kenara koymuş muhtemelen öfkesinden olduğu zaten konu başlığına yansımış. Aklına takıldığı soruların cevabını kaç islam alimine sormuş kaç bilginle bu konuları tartışmış sıfır. Soruları bilgisayar başında ateizm kaynaklarında cevaplamış dolayısıyla ona inanmış budist olmasını beklemiyorduk. Üniversite yıllarımda komunistlerin kadın haklarından çokça bahsettiğine şahit oldum fakat birçoğunun bayanları bekar evine atma planlarını ve orda yaptıklarını anlattığına da şahit oldum. Sorsam kaç fuhuş mağdurunın hakkını savundun o yolun yolcusu der . Sözde karşıydı namussuzlar ama şaşırmıyordum karısını kızını birbiriyle paylaşan bir ideolojinin ürünleri nede olsa. LGBT i den bahsetmiş 50 soruşturma dosyası biliyorum hiçbirinin hormanlarında bozukluk olduğunu görmedim.Birçoğunun ya baskılanmış duyguları sonucu yada doyumsuz iştahsızlık sonucuydu. Diğer dinlere yaklaşım nedenlerinini okuyunca istemsiz kahkaha attım. Şu ateist ve komunistler bilimsel kelimesini kullandıklarında sanırsın o konu üzerinde doktora yapmış bu kadar kolaymı bilim insanların ömrünü harcadığı bu yolda 3-5 ayda birkaçyazı okuyup doktora yapıp prof ünvanı alıyorlar. Takdire şayansınız. Konuyu açmadan önce profil resmini değiştirip rengini belli etmende takdire şayan ve gülümseten başka bir neden kısacası yazdıklarını okuyunca baya gülümsedim uzun zamandır bu kadar neşeli bir yazı okumamıştım. Ne diyeyim bizi güldürdün sende gülesin .. Mezarlarında fır fır dönen ateist dedelerinde gülsün çocuk.

Son sorumu atlamışsın rica etsem onu da cevaplar mısın ?

tanrı kendini öldürebilir mi ?

Allah'ın bulunduğu yerle bizim bulunduğum yer aynı yer değil. Dolayısıyla bizim oluşturduğumuz veya öğrendiğimiz kavramlar Allah'ın ortamı için geçerli olmayabilir. Hatta Allah'ın ortamı bile olmayabilir. Bunlar tehlikeli konular. Çünkü bu konuları ne kadar konuşursak, Allah'ı hayal etme olayına girmiş oluyoruz. Bu da inancımızda sakıncalıdır. Allah'ı herhangi bir şekle sokmak yanlıştır.

Dolayısıyla -bizim inancımıza göre- ölüm diye tanımladığımız o olay, sadece bizim hayatımızda, bizim evrenimizde olan bir şey de olabilir. Yani biz Allah'ın bize verdiği o mikronluk beyinle "Allah kendini öldürebilir mi?" derken çok aciz oluyoruz anlayacağın.

Allah için "Allah kendini öldürebilir mi?" sorusu soru değildir, sorulamaz. Ölüm biz fanilerin kavramıdır. Bu soru bir paradoks değil, olamaz da.

Allah'ın bulunduğu yerle bizim bulunduğum yer aynı yer değil. Dolayısıyla bizim oluşturduğumuz veya öğrendiğimiz kavramlar Allah'ın ortamı için geçerli olmayabilir. Hatta Allah'ın ortamı bile olmayabilir. Bunlar tehlikeli konular. Çünkü bu konuları ne kadar konuşursak, Allah'ı hayal etme olayına girmiş oluyoruz. Bu da inancımızda sakıncalıdır. Allah'ı herhangi bir şekle sokmak yanlıştır.

Dolayısıyla -bizim inancımıza göre- ölüm diye tanımladığımız o olay, sadece bizim hayatımızda, bizim evrenimizde olan bir şey de olabilir. Yani biz Allah'ın bize verdiği o mikronluk beyinle "Allah kendini öldürebilir mi?" derken çok aciz oluyoruz anlayacağın.

Allah için "Allah kendini öldürebilir mi?" sorusu soru değildir, sorulamaz. Ölüm biz fanilerin kavramıdır. Bu soru bir paradoks değil, olamaz da.

Olum yasamin ve bilincin aonu olarak gecer. Tanri tasviri vucudsan ziyade bilinçtir yani dusunsel bir varliktir ve olmesinden daha dogal bir sey olamaz.
Tanrinin her seye gucu yetiyorda kendini oldurmeyemi yetmiyor.

Allahinin sana verdigi mikron beyinle daha yaratici cevaplar vermeni rica ediyorum.
Ölum bir son ise bu her baslangici olan hersey icin gecerlidir ve bu duruma tanrini da dahil ediyoeum.

Olum yasamin ve bilincin aonu olarak gecer. Tanri tasviri vucudsan ziyade bilinçtir yani dusunsel bir varliktir ve olmesinden daha dogal bir sey olamaz.

Allahinin sana verdigi mikron beyinle daha yaratici cevaplar vermeni rica ediyorum.
Ölum bir son ise bu her baslangici olan hersey icin gecerlidir ve bu duruma tanrini da dahil ediyoeum.

"o doğmamış , doğurulmamıştır" cümlesini ilke edinen insanlar için kafakaçırıcı ayrıkı bir soru azizim bu

"o doğmamış , doğurulmamıştır" cümlesini ilke edinen insanlar için kafakaçırıcı ayrıkı bir soru azizim bu

Bir masanin beyaz oldugunu dusun eger masa surekli beyaz diyenleri dinlersen papagandan bir farkin kalmaz. Ama masa gri olabilir neden beyaz oldugunu sorgularsan yaratici bir beyine sahip olursun.
Dunya yaratici beyinler sayesinde bu kadar gelismistir.

Basimizi one egip dua ederek cevaplar bulamayiz aksine kaldirip gokyuzune bakmaliyiz. Sen hic dua ile iyilesen kanser hastasi duydun mu ?

Bir masanin beyaz oldugunu dusun eger masa surekli beyaz diyenleri dinlersen papagandan bir farkin kalmaz. Ama masa gri olabilir neden beyaz oldugunu sorgularsan yaratici bir beyine sahip olursun.
Dunya yaratici beyinler sayesinde bu kadar gelismistir.

Basimizi one egip dua ederek cevaplar bulamayiz aksine kaldirip gokyuzune bakmaliyiz. Sen hic dua ile iyilesen kanser hastasi duydun mu ?

moruk zaten iyileşmesinden çok , bu köhne dünyadan biranönce göçüp , asıl dünyaya rabbine kavuşmasını istiyor adamlar , dua falan formalite aslında ,

moruk zaten iyileşmesinden çok , bu köhne dünyadan biranönce göçüp , asıl dünyaya rabbine kavuşmasını istiyor adamlar , dua falan formalite aslında ,

Desilyon gunes sistemini septiyon gezegeni yaratan tanri evrensel kitabinda peygberin evinde fazla kalmayin deyip evlatligin karisini peygambere helal kiliyor.

Desilyon gunes sistemini septiyon gezegeni yaratan tanri evrensel kitabinda peygberin evinde fazla kalmayin deyip evlatligin karisini peygambere helal kiliyor.

herne hikmetse evlatlık birden gökten gelen emirle yasaklanıyor (gökten geldiğide tam olarak muamma), sonra tek bir seçenek kalıyor elbette...

Kuran'ı Kerim
Beşeri münasebetleri organize için inmiştir
Ne varki bunda
Gezegen falan ne alaka yani.
Mesela Allah seni öküz olarak yaratmış olsaydı
senin algın faklı olurdu, ot saman arzulardın
İnsan yaratmış ki düşünesin
Sonsuz Evrenden gezegenlerden ibret alasın

Kuran'ı Kerim
Beşeri münasebetleri organize için inmiştir
Ne varki bunda
Gezegen falan ne alaka yani.
Mesela Allah seni öküz olarak yaratmış olsaydı
senin algın faklı olurdu, ot saman arzulardın
İnsan yaratmış ki düşünesin
Sonsuz Evrenden gezegenlerden ibret alasın

kur-an direk inmemiş , muhammed ve arkadaşları tarafından çok zaman sonra kitap haline getirilmiş , bu yüzden mekke ve medine zamanı kavramı olarak ayetlerde üslup farklılıkları vardır , çünkü ordaki yazılar islamdan önce
sümerler, asurlular, frigyalılar, hititler gibi medeniyetlerin tabletleriyle örtüşmektedir , buda bi takım insanların biryerden birşeyleri kendilerine mal ettiği teorisine dayanıyor , tabi bu mevzuyu hiç bir zaman kabul etmicen o ayrı bişi...yani sürekli yukardan gelenle oluşturulmuş kısmından öteye geçmicek muhappet ..

ayrıca dinler insan veya diğer ellerin değdiği yerler özellikle kibele kültürü ve sonrasındaki şaman,pagan ve doğa bazlı diğer inançların alıntılanarak kendi düşünce sistemlerini hakim kılmak için yozlaştırılması ile yapılmıştır.

91fb619d9f7a64b0b2d652e6b64eb9c8.jpg

entellektüel kişilik ile dantellektüel bilincin harmanlanıp, tembelliktüel bir karakterde vuku bulmasına mutant zihinler diyoruz.

Haha demek mevlid kandili ha hiç dikkatimi çekmemişti :) Aslında bu serüven, 29 ekim 2016 tarihinde Sorgulayan sayfasını beğenmemle başlamıştı, korka korka aman çarpılır mıyım aman şöyle olur muyum diye çekine çekine hep sorguladım, bir yerden sonra da korkmamaya ve fazlasıyla çelişki bulmaya başlamıştım ve daha da işin üzerine gidince olanlar oldu, son noktayı 8 aralık 2016 tarihinde koymuştum, 3 gün önce yani, bugün sadece toplam 1 saat emek vererek beynimin içinde dönen soruları yazıya döktüm.. Gazamız mübarek olsun ha :) İslam cihadından kurtulduk Ateizm cihadına yakalandık, teşekkür ederim yorumun için :)
Yanlış anlıyorum sanırım, sorgulama serüveniniz ile ikna olma süreniz arasında geçen süre yaklaşık 1 buçuk ay. Yaşınız kaç bilmiyorum, en az 20 yılınızı müslüman olarak geçirdiğinizi varsayıyorum. 20 yıllık bir müslüman, 20 yıllık bir birikim nasıl olur da bir buçuk ayda çözülebilir? Bu kadar çabuk ikna olmanızın altında, namazında niyazında olduğunuzu söylediğiniz halde bu emirleri çok da içten yapmadığınızı, zaten şüphede olduğunuzu anlıyorum.

Ateizm de gelip geçici bir heves olmasın?

FleXoR
sana göre var olmayan bir varlığı neden bu kadar eleştirme gereksinimi duyuyorsun?

Senin hayatın için ölüm; evet, yaşamın sonudur. İnancımız belli, Allah ölümsüzdür. Ne başı ne de sonu vardır. Baş ve son bizim beynimizin idrak edebileceği limitlerdir ancak. Bizim limitlerimiz, Allah katında fonksiyonu olmayan şeylerdir.

Ölmesinden daha doğal bir şey olamaz düşüncesi senin mikronluk beynine ait kısacası.

Senin de dediğin gibi ölüm her başlangıcı olan şey için geçerlidir. Biz de Allah'ın başlangıcı olmadığını söylüyoruz zaten.

Yani İslam'ı tam anlamıyla bilmedikçe, bu soruları sormaya devam edeceksin. İstersen biraz okuman için vakit verelim sana.

Mesele var olduğuna inanmadığı bir şeyi eleştirmek değil arkadaşlar. Uzun yıllar boyunca inanmış olduğu bir düşüncenin kendisine göre kendi içindeki tutarsızlıklarını paylaşmak.

Birçok konuda empati kurabilmek için o konuyu birebir yaşamış olmak gerekmez. Ancak sanırım bu konuda empati kurabilmek için yaşamak gerekiyor. Hak veriyorum sizlere.

Ömrünüz boyunca inanmış olduğunuz bir şeyin olmadığının söylenmesi belki şu an için size hakaret gibi geliyordur ancak konu bununla ilgili değil ve çok daha ötesinde, hislerini anlatıp deşarj olmak ve görüş alıp tartışmak üzerine.

Geri