Yoğunluk sebebiyle girememiştim, ancak zaman bulabildim ve giriş yaptım.
Şimdi hem 1-2 soru sorulmuş hem de onların dışında başka şeylerden de bahsetmek istemiyorum.
Öncelikle sürekli insanlarla haşır neşir olduğum için, başkalarıyla iletişim kurma imkanım çok kolay. Samimi olduğum bazı arkadaşlarıma bu konuyu açtım, konuşurken de ık cık etmeyeyim diye bu yazdığım metnimi defalarca okuyup ezberlemiştim bu yüzden akıcı bir dille konuşuyordum ve böyle akıcı ve yorucu olmayan bir üslupla anlatılınca ikna gücümün daha yüksek olduğunu düşünüyordum, resimleri de telefonumda bulunduruyordum ki şak diye açabileyim diye.. Arkadaşlarımdan 2-3 tanesini dinden çıkarmayı başardım, ancak deistlikte kalabildiler, ateist olmaktan oldukça korktular, her ne kadar tanrı varsa tanrıyı kim yarattı, tanrının yaratıcıya ihtiyaç duymadan var olabileceğine inanıyorsan evrenin neden yaratıcıya ihtiyaç olmadan var olabileceğine inanmıyorsun sorusuna cevap veremeseler, ve daha önce de paylaştığım kötülük tablosunun içerisinden çıkamasalar da (
http://i.hizliresim.com/2n8MDq.jpg ) asla tanrının var olmayışına inanmak istemiyorlar korkuyorlar. Neyse bu benim kişisel hayatımdan bir kesitti.
Ayrıca bu tür konularda yaptığım bir gözlem, sadece kurandaki ayetlerden yola çıkarak konuşulmaya çalışıldığında, karşı tarafı ikna etmeye veya sorgulatma girişiminde bulunulduğu zaman kişi herşeye bir kılıf buluyor. Yok "orda mecaz anlamlı ifade var", yok "orda savaşmaktan kastı kanlı bıçaklı değil ilmi bir şekilde savaşacaksın", ayetin dışına çıkarak nasıl olur da buna bir kılıf uydururum deyip ayeti türlü türlü farklı yerlere çekip, olayı kısır bir döngü içerisine sokmayı kendilerince başarıp bir şekilde kendilerince cevap bulduklarını sanıyorlar.. Bu gözlemim sonucu bence yapılması gereken şey, tıpkı yazımda da belirttiğim gibi daha BÜYÜK RESME odaklanmak. O zaman işin içerisinden pek çıkamıyorlar.. Yazımda zaten büyük resme bakmaktan kastımın ne olduğunu belirttim.
Şimdi gelelim yorumlara, "sorgulamaktan korktuğun çekincede yatıyor, aman şöyle olur muyum çarpılır mıyım, sorguladıktan sonra yaşıyorum demenden belli" Galiba ya okumadın, ya da çok hızlı okudun anlayamadın, ya da okuduğun halde gıcıklık olsun diye bunu yazdın. Çevremde gördüğüm insanlar, sorgulayınca birşey olacağını, ne bileyim çarpılacağını veya başka şeyler olacağını vs. zannediyorlar, ben de korkmanıza gerek yok, açıkça sorgulayın, kafanıza takılan şeylerin üzerine gidin, bakın ben gittim hiçbir şey olmadı anlamında yazdım o yazıyı, sence oradan bakınca korkuyor gibi mi duruyorum? O yazıdan bu anlamı nasıl çıkardın ilginç. Çoklu alıntı işinden pek anlamadığım için etiket yapıyorum. Ayrıca önceki hayatını dindar olarak yaşayan birisinin neden bu soruları soramayacağına inanmıyorsun? Sorgulama özelliği bende küçüklükten beri vardı, ancak bu özelliğim baskı ve korkularla bastırıldı. Mesela küçükken, babaannemi çok severdim ona çok düşkündüm, bir çocuğun saçlarını okşuyordu ve ben kıskanmıştım, babaanne neden onu o kadar çok sevdin demiştim, o da bir yetime şefkat gösterirsen yetimin başındaki saçlar kadar sevap kazanırsın demişti, e tabi hemen şimşek çakmıştı beynimde, peki ya o kişi kelse diye sormuştum, cevap verebilmişmiydi hatırlamıyorum.
Akers
Ayrıca hala " güzel kardeşim tam olarak nereyi anlayamadın, nerede kafan karıştı buyur yardımcı olayım?

" gibisinden bişiler diyorsunuz, gerçekten siz metni okumadınız galiba? Nereleri anlamadığımı, hangi ayetlerde çelişki bulduğumu, ve diğer cevaplarını bulamadığım soruları yazdım. Cevaplayabileceğine güvenenler, TEK TEK ve BÜTÜN sorulara cevap verebilirler..
Ben asla bağnaz, saplantılı birisi değilim. Sadece sorup da cevaplayamadığım sorularım var, sorularıma MANTIKLI cevaplar bulunursa ben belki tekrar müslüman veya başka bir dine mensup olabilir, veya deist veya başka bir şey olabilirim, ha şu an ki şartlarda bu imkansız gibi gözüküyor ve ömrümün sonuna kadar ateist kalacağım galiba.
Ha son olarak, bir şeyi daha gözlemledim, kafama takılan 10 tane soru var diyelim, 10 tane zorlu, belki de karşımdakinin hiç bir şekilde daha önce düşünmediği sorular, konuşma sırasında bu 10 sorunun hepsini peş peşe sorduğum için, karşımdaki bu soruların içerisinden kendince en iyi cevap verebileceği sorulardan birini cımbızla çekerek bişiler anlatmaya çalışıyor, ve benim diğer sorularım önemini yitiriyor. Atlanılmış yok sayılmış oluyor. Yani kişisel olarak çıkardığım sonuç, sorular peş peşe değil, tane tane sorulursa, karşıdakinin beyni daha iyi yakılıyor

Önce soru sormalısın, sonra cevap vermesini beklemelisin, o bir şeyler anlatmaya çalıştıktan sonra diğer soruya geçmelisin, ben hep peş peşe soruyordum yanlış yaptığımın farkına vardım.
Ha ayrıca, tamam bu son, galiba yazı çok uzun oldu ama

EKSİK BİLGİLERLE GELİYORSUN, yanlış şeyler bulmuşsun yok işte bunları paintte çizmişsin almışsın vs. vs., bunlar kuran ayetleridir, paintte olmuş resim haline getirilmiş olması bir şeyi değiştirmez. İnanmazsan bu resimlerdeki yazılanların yalan olduğuna, aç kuranını bak, dediğim gibi, resim haline getirilmiş olması, HİÇ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOR... Ayrıca konuma yorum yapan arkadaşlarım banlanmış, şu an fark ettim, benim konum yüzünden banlanmamışlardır umarım?