Hayatımın yarısı boşu boşuna geçti! İNANCIMI DEĞİŞTİRDİM!

Konu sahibi son olarak 3081 gün önce görüldü
Şimdi değil belki ama kelime i şehadet i elbet bir gün getiriceksiniz. Sorguladığınız paylaşım yaptığınız kaynakların hepsi asılsız, bu yazdıklarınız bile kendi cümleleriniz değil. Kulaktan dolma laflarla 15 yaşındaki çocukların resimli alıntılarıyla buraya kaynak diye yapıpştırıyorsunuz, üzücü.
Unutmayın kusursuz olan islamdır, müslümanlar değil .

Valla yazılanları okuyup objektif olmaya çalışıyorum. " dinimize saldırıyorlar" diye serzeniş görüyorum. Ya arkadaş. Kafa kesmeden savunamıyor musun dinini? Bu kadar temelsiz mi bu 1500 yıllık milyarlarca inananı olan semavi din. Hak din son din. Eğer iki kelam edemiyorsan eleştirilere ajite olmadan, ben senin dinini bildiğinden şüphe ederim. Sen niye rahatsız olursun benim zerdüştlüğümden? Ahura mazda ilahımdır, ruhum öldüğümde onun ruhuna karışacak desem "hadi lan ordan" der dalga geçersin. Zerdüştüm arkadaşım o zaman. Saygı duyacaksın.

Valla yazılanları okuyup objektif olmaya çalışıyorum. " dinimize saldırıyorlar" diye serzeniş görüyorum. Ya arkadaş. Kafa kesmeden savunamıyor musun dinini? Bu kadar temelsiz mi bu 1500 yıllık milyarlarca inananı olan semavi din. Hak din son din. Eğer iki kelam edemiyorsan eleştirilere ajite olmadan, ben senin dinini bildiğinden şüphe ederim. Sen niye rahatsız olursun benim zerdüştlüğümden? Ahura mazda ilahımdır, ruhum öldüğümde onun ruhuna karışacak desem "hadi lan ordan" der dalga geçersin. Zerdüştüm arkadaşım o zaman. Saygı duyacaksın.

Adamlar bir yaratıcının olmama düşüncesinden korkuyorlar çünkü , istediğin kadar saygı sevgi çerçevesinde konuş "allah yok" demen bile ölmen için bir sebep , eeee inanmayanları "kill bill" misali kesebilirsinizlerle büyümüş bir nesilden bahsediyoruz..

Aslında buraya yazılmasada bence onlarda düşünceleri dışında yazıyı okuyunca "acaba" diyorlardır sonra ise bunu "git şurdan kör şeytan" a bağlıyorlar , ulan onu düşünen şey beynin işte "beynin" ama sen beynini çocukken hikaye dinlemeden uyumayan bir çocuğa dönüştürürsen , diş periside beklersin , unicornda mk

Dine önem vermekle sapkınlık arasındaki çizgi artık inanılmaz şekilde gözler önünde. Çoğu insan bunları görüp iyice soğuyor. Hani saygisizlik diyorsunuz ya sırf dine önem veriyorsunuz diye aptal saptal durumlara kılf uydurma çabaları öfke uyandırıyor.

Çok gereksiz uzayan konulardan biri daha ..
Anlamadım ki hangi ayetlerden dolayı dinden çıkmış arkadaş?
Samimi bir şekilde anlamak niyetindeyse elimden geldiğince açıklamaya çalışayım ama kesin kararım artık ateistim diyorsan yolun açık olsun demeli ..

Kusursuz olan islamdır müslümanlar değil. Şu cümlenin de hastasıyım.
Müslümanlara kısaca okuduğunu anlamıyor mu diyelim o zaman.
Nasıl bir dinse kusursuz bir müslüman bulamadık gitti.

Öncelikle konu ve düşünceler için tebriklerimi iletmek isterim.
Okumak, öğrenmek ne yazık ki bizim toplumumuz da büyük bir eksiklik oldu. Bunun farkına varmanız beni sevindirdi.

Tatlı bir yalan söylersen 10 kişi seni alkışlar. Acı bir gerçek söylersen 8 kişi sana saldırır, ama 2 kişi sorgulamaya başlar

Bertrand Russell

Yoğunluk sebebiyle girememiştim, ancak zaman bulabildim ve giriş yaptım.
Şimdi hem 1-2 soru sorulmuş hem de onların dışında başka şeylerden de bahsetmek istemiyorum.

Öncelikle sürekli insanlarla haşır neşir olduğum için, başkalarıyla iletişim kurma imkanım çok kolay. Samimi olduğum bazı arkadaşlarıma bu konuyu açtım, konuşurken de ık cık etmeyeyim diye bu yazdığım metnimi defalarca okuyup ezberlemiştim bu yüzden akıcı bir dille konuşuyordum ve böyle akıcı ve yorucu olmayan bir üslupla anlatılınca ikna gücümün daha yüksek olduğunu düşünüyordum, resimleri de telefonumda bulunduruyordum ki şak diye açabileyim diye.. Arkadaşlarımdan 2-3 tanesini dinden çıkarmayı başardım, ancak deistlikte kalabildiler, ateist olmaktan oldukça korktular, her ne kadar tanrı varsa tanrıyı kim yarattı, tanrının yaratıcıya ihtiyaç duymadan var olabileceğine inanıyorsan evrenin neden yaratıcıya ihtiyaç olmadan var olabileceğine inanmıyorsun sorusuna cevap veremeseler, ve daha önce de paylaştığım kötülük tablosunun içerisinden çıkamasalar da ( http://i.hizliresim.com/2n8MDq.jpg ) asla tanrının var olmayışına inanmak istemiyorlar korkuyorlar. Neyse bu benim kişisel hayatımdan bir kesitti.

Ayrıca bu tür konularda yaptığım bir gözlem, sadece kurandaki ayetlerden yola çıkarak konuşulmaya çalışıldığında, karşı tarafı ikna etmeye veya sorgulatma girişiminde bulunulduğu zaman kişi herşeye bir kılıf buluyor. Yok "orda mecaz anlamlı ifade var", yok "orda savaşmaktan kastı kanlı bıçaklı değil ilmi bir şekilde savaşacaksın", ayetin dışına çıkarak nasıl olur da buna bir kılıf uydururum deyip ayeti türlü türlü farklı yerlere çekip, olayı kısır bir döngü içerisine sokmayı kendilerince başarıp bir şekilde kendilerince cevap bulduklarını sanıyorlar.. Bu gözlemim sonucu bence yapılması gereken şey, tıpkı yazımda da belirttiğim gibi daha BÜYÜK RESME odaklanmak. O zaman işin içerisinden pek çıkamıyorlar.. Yazımda zaten büyük resme bakmaktan kastımın ne olduğunu belirttim.

Şimdi gelelim yorumlara, "sorgulamaktan korktuğun çekincede yatıyor, aman şöyle olur muyum çarpılır mıyım, sorguladıktan sonra yaşıyorum demenden belli" Galiba ya okumadın, ya da çok hızlı okudun anlayamadın, ya da okuduğun halde gıcıklık olsun diye bunu yazdın. Çevremde gördüğüm insanlar, sorgulayınca birşey olacağını, ne bileyim çarpılacağını veya başka şeyler olacağını vs. zannediyorlar, ben de korkmanıza gerek yok, açıkça sorgulayın, kafanıza takılan şeylerin üzerine gidin, bakın ben gittim hiçbir şey olmadı anlamında yazdım o yazıyı, sence oradan bakınca korkuyor gibi mi duruyorum? O yazıdan bu anlamı nasıl çıkardın ilginç. Çoklu alıntı işinden pek anlamadığım için etiket yapıyorum. Ayrıca önceki hayatını dindar olarak yaşayan birisinin neden bu soruları soramayacağına inanmıyorsun? Sorgulama özelliği bende küçüklükten beri vardı, ancak bu özelliğim baskı ve korkularla bastırıldı. Mesela küçükken, babaannemi çok severdim ona çok düşkündüm, bir çocuğun saçlarını okşuyordu ve ben kıskanmıştım, babaanne neden onu o kadar çok sevdin demiştim, o da bir yetime şefkat gösterirsen yetimin başındaki saçlar kadar sevap kazanırsın demişti, e tabi hemen şimşek çakmıştı beynimde, peki ya o kişi kelse diye sormuştum, cevap verebilmişmiydi hatırlamıyorum. Akers

Ayrıca hala " güzel kardeşim tam olarak nereyi anlayamadın, nerede kafan karıştı buyur yardımcı olayım? :) " gibisinden bişiler diyorsunuz, gerçekten siz metni okumadınız galiba? Nereleri anlamadığımı, hangi ayetlerde çelişki bulduğumu, ve diğer cevaplarını bulamadığım soruları yazdım. Cevaplayabileceğine güvenenler, TEK TEK ve BÜTÜN sorulara cevap verebilirler..

Ben asla bağnaz, saplantılı birisi değilim. Sadece sorup da cevaplayamadığım sorularım var, sorularıma MANTIKLI cevaplar bulunursa ben belki tekrar müslüman veya başka bir dine mensup olabilir, veya deist veya başka bir şey olabilirim, ha şu an ki şartlarda bu imkansız gibi gözüküyor ve ömrümün sonuna kadar ateist kalacağım galiba.

Ha son olarak, bir şeyi daha gözlemledim, kafama takılan 10 tane soru var diyelim, 10 tane zorlu, belki de karşımdakinin hiç bir şekilde daha önce düşünmediği sorular, konuşma sırasında bu 10 sorunun hepsini peş peşe sorduğum için, karşımdaki bu soruların içerisinden kendince en iyi cevap verebileceği sorulardan birini cımbızla çekerek bişiler anlatmaya çalışıyor, ve benim diğer sorularım önemini yitiriyor. Atlanılmış yok sayılmış oluyor. Yani kişisel olarak çıkardığım sonuç, sorular peş peşe değil, tane tane sorulursa, karşıdakinin beyni daha iyi yakılıyor :) Önce soru sormalısın, sonra cevap vermesini beklemelisin, o bir şeyler anlatmaya çalıştıktan sonra diğer soruya geçmelisin, ben hep peş peşe soruyordum yanlış yaptığımın farkına vardım.

Ha ayrıca, tamam bu son, galiba yazı çok uzun oldu ama :) EKSİK BİLGİLERLE GELİYORSUN, yanlış şeyler bulmuşsun yok işte bunları paintte çizmişsin almışsın vs. vs., bunlar kuran ayetleridir, paintte olmuş resim haline getirilmiş olması bir şeyi değiştirmez. İnanmazsan bu resimlerdeki yazılanların yalan olduğuna, aç kuranını bak, dediğim gibi, resim haline getirilmiş olması, HİÇ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOR... Ayrıca konuma yorum yapan arkadaşlarım banlanmış, şu an fark ettim, benim konum yüzünden banlanmamışlardır umarım?

Ama başlık yannış olmamış mı?
Sonuçta başka dine kaymamışsın gidip ineğe falanda tapabilirdin buda bişey.Başlığı deiştirmeni öneriyorum "inancımı yitirdim" olmalı bemce

Ama başlık yannış olmamış mı?
Sonuçta başka dine kaymamışsın gidip ineğe falanda tapabilirdin buda bişey.Başlığı deiştirmeni öneriyorum "inancımı yitirdim" olmalı bemce
Eskiden tanrının var olduğuna ve din hatta dinler gönderdiğine İNANIYORDUM, şimdi ise tanrının olmadığına ve dinlerin insan uydurması olduğuna İNANIYORUM, yani yine de bir şeyi düşünme, bir görüşü destekleme bir şeye inanma söz konusu.. Ama bilemem, belki de haklısındır, bilgi eksikliğimden dolayı terimsel olarak yaklaşamıyorum olaya.. Dediğin doğru da olabilir yanlış da.

Ayrıca işin garibi, eskiden pek kuran okumazdım, ancak şimdi kurandaki diğer çelişkileri bulmak ve bulduğum çelişkilerin ayetlerini ezberlemek için sürekli o ayetleri okuyorum, şimdi mi ateistim yoksa eskiden mi ateisttim belli değil.. En basitinden kuranda erkeklere, kendi sözlerinin karıları tarafından dinlenmediği taktirde dövme hakkının verildiği ayeti defalarca okumama rağmen hala ezberleyemedim, en sonunda cebimde kuran taşıyacağım galiba :D

Başlık agresif ve yersiz olmuş bence. İçeriğe pek değinmek istemiyorum, birkaç ayda ne okudun ne araştırdın da insan yaşantısının büyük bir bölümünü oluşturan "inandığın" dininden vazgeçtin yada inanmayı bıraktın onu da anlayamadım doğrusu. Bir yolun başındayken böylesine bayraklar asıp kendini etiketleyerek bunu "markalaştırman" pek hoşuma gitmedi şahsen.

Onun haricinde bu tip konuları seviyorum. Forumdaki tüm cinsiyetçi, ötekileştirici, aşağılayıcı yorumları tekelden görme fırsatımız oluyor. Gariptir ki bu dilin hakim olduğu mesajlarda din, kardeşlik, ahlak falan da yazıyor. Şöyle konuyu baştan sona okursanız eğer, forumdaki Müslüman misyoner ekipler amirliği üyesi üyelerimizin ya karşıyı suçlayıp "bir şey" ilan ettiğini ya da "komşular yetişin kutsalıma tükürüyorlar" yalanına sarıldıklarını görebilirsiniz.

ATIŞ SERBEST!

Başlık agresif ve yersiz olmuş bence. İçeriğe pek değinmek istemiyorum, birkaç ayda ne okudun ne araştırdın da insan yaşantısının büyük bir bölümünü oluşturan "inandığın" dininden vazgeçtin yada inanmayı bıraktın onu da anlayamadım doğrusu. Bir yolun başındayken böylesine bayraklar asıp kendini etiketleyerek bunu "markalaştırman" pek hoşuma gitmedi şahsen.

Onun haricinde bu tip konuları seviyorum. Forumdaki tüm cinsiyetçi, ötekileştirici, aşağılayıcı yorumları tekelden görme fırsatımız oluyor. Gariptir ki bu dilin hakim olduğu mesajlarda din, kardeşlik, ahlak falan da yazıyor. Şöyle konuyu baştan sona okursanız eğer, forumdaki Müslüman misyoner ekipler amirliği üyesi üyelerimizin ya karşıyı suçlayıp "bir şey" ilan ettiğini ya da "komşular yetişin kutsalıma tükürüyorlar" yalanına sarıldıklarını görebilirsiniz.

ATIŞ SERBEST!

Mantıklı insanları gördüğüme her zaman sevinmişimdir.

Eskiden tanrının var olduğuna ve din hatta dinler gönderdiğine İNANIYORDUM, şimdi ise tanrının olmadığına ve dinlerin insan uydurması olduğuna İNANIYORUM, yani yine de bir şeyi düşünme, bir görüşü destekleme bir şeye inanma söz konusu.. Ama bilemem, belki de haklısındır, bilgi eksikliğimden dolayı terimsel olarak yaklaşamıyorum olaya.. Dediğin doğru da olabilir yanlış da.

Ayrıca işin garibi, eskiden pek kuran okumazdım, ancak şimdi kurandaki diğer çelişkileri bulmak ve bulduğum çelişkilerin ayetlerini ezberlemek için sürekli o ayetleri okuyorum, şimdi mi ateistim yoksa eskiden mi ateisttim belli değil.. En basitinden kuranda erkeklere, kendi sözlerinin karıları tarafından dinlenmediği taktirde dövme hakkının verildiği ayeti defalarca okumama rağmen hala ezberleyemedim, en sonunda cebimde kuran taşıyacağım galiba :D

Bir Yaratıcının var olmadığına inanmak inançsızlık değil mi zaten?
Umudunu kaymetmen kanımca en büyük bedbahtlık.Spor yaptığını okudum bende yapıyorum kendimi bildim bileli sporun bile temelinde bile inanç var.rakibini yenmeye inanmassan ne kadar güçlü olursan ol yenme ihtimalin %1 hangi spor olursa olsun.
Kavramanın ve idrak etmenin okumakla yetmyeceğini inanıyorum kaldıki Kuran-ı her ilim sahibi kendi bilgisine göre tercüme ediyor.Dövme konusundaki hassaslığıda ince detayına kadar araştırmalısın çünkü öyle karım sözümü dinlemedi hopa ben bunu tekmeleyimli değil olay.Velhasılkelam kişilerin aksine keşke seni müslümanlığa tekrar kazandırabilecek bilgi ve birikime sahip olsaydım.Ha şimdi diyeceksin ne biçim müslümansın ama kimse 4/4 lük değilken başkalarından mucizeler beklememeli.Bu arada mucizeler son Peygamber ile son buldu.

Anlamaya çalışmak ile sorgulamak bir biri ile benzerlik gösteriyor. Fakat biri öğrenmeye diğeri öğrenilen ilmin aslında gerçek bilgi olmadığını kanıtlamaya yöneltiyor insanı. Sorgulamak güzeldir, tüm nesneleri, tüm duyguları, somut be soyut bütün kavramları elbette.

Kişi bu sorgulamaları seksek atlar gibi atlamayıp ince eleyip sık dokuduğunda, hedef bir amaca dönüşür. Bu amaç yolculuğunda insan yalnız kalır. Bu yalnızlığın bir tarifi yoktur. Tüm evrendeki tek bir varlık benzetmesi eksik kalır bu yalnızlığa. Ve sonunda Bir yaratıcının muammalığı göz kamaştırır. Tanrı'ya şekil verme ahmaklığı son bulur.

Arkadaşımızın mücadelesinin, sorgulama mı yada anlamaya çalışma çabası mı olduğunu anlamak güç değil. Evet her ikiside değil burdaki amaç. Zira öyle bir zihin boşalması olsaydı; bir din üzerinden yürüyor olmazdı ve bu sorgulamaların bir çoğunu 90 lı yıllardada karşımıza çıkaranlar oldu. Bu ise kendisinin sorgulaması değilde başka bir kaynaktan beslendiğini gösteriyor.

1400 yıl önceden zuhur ettiğine inanılan islam dini diyede birşey söz konusu olamaz. Çünki İbrahim'i bir dinin isimlerinin önemi yoktur. Hepsinde mutlak tek ve aynı bir varlığa inanış vardır. Şöyle ki; elmaya apple demek bir başka meyve işaret edilmiyor. Tevhid inancı 3 semavi din üzerinden de yürüyor demek yanlış olur. Çünki bu 3 inanışta da benzer medeniyetler ve benzer emirler vardır. Bu yüzden eski Mısır Sümerler Hititler veya herhangi bir medeniyet olması onlara Elçiler gönderilmemiş anlamına gelmemeli.

Arpes yine saçmalamaya başlamış. Bitki bey katkın Yok mu bu konuya Da? insanları mıknatıs gibi çekip sonrada "yönetim bak yine saldırıyorlar" heybesinde göz yaşı senfonisi hazırlığı mı bu?

Mendil var Hazırdan verem mi?

ATIŞ SERBEST!
Elmaya apple demiyosan git burdan.

İkilemde kaldığın soruları ben kendi kendime 9-10 yaşlarında soruyordum.

Cevabı sende saklı sorularının, bence facebook'ta ki ateist grubunun paint ile yaptığı resimleri geçip kendinle çözmelisin. Zira her sorguladığın sorunun bir şeytani, bir dini cevabı var.

Geri