Halkımız doktorlardan neden nefret ediyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Böyle bir güruh görüyoruz evet. Bence sağduyu, empatiden yoksun bir güruh. Üstelik kendi hatalarını başkalarının üzerine yıkmaya müsaitler.

Halk dediğiniz ne ki. Şu videolarda "çıkart telefonunu" diyen adamsa halk, zaten konuşmaya gerek yok.

yoo tamamen yüzde 98'e tekabül eden bir kesimden söz ediyoruz. afgan ve suriyeli kardeşleri de dahil ettim...
Afgan ve Suriyeli en sevdiğim. Hiç sorun yaşatmaz bana. Valla bak hastanede en uyumlu grup bu. Çok da güzel hizmet alırlar bu efendilerinin karşılığı. Tabi iki gün sonra "devlet bize bakmıyor" moduna geçip sorunun merkezi olmayacaklarinin garantisi yok.

Hastanede sorun çıkaran iki grup bir güneydoğu aşireti iki trabzon- rize tarikatı

Son düzenleme:
Hep bi algı oluşturuluyor ve insanlar o algıyı yönetmekten çok uyguluyor.
Affedersiniz ama kimin ne olduğu hiç önemli değil herkes insancıl yanını kullanmalı.
Doktor doktorum diye bi havalar takınmamalı, hasta hastayım vergimden maaş alıyorsunuz tribine girmemeli..

Abi bakın eşya tabiatı diye bişey var.
Yağmur neden ıslatıyor, ıslatmayan yağmur istiyorum diyemezsiniz.
Yillarca ekşi sözlükte "doktor maaşı" başlıkları açılarak "çok argadaş bu gadar olu mu, ben miyendisim benim neyim eksik" dediler. Sonra istedikleri oldu doktor artık imam kadar kazanmıyor.
"Doktor egosundan büyük olan şeyler" diye başlık açıp dalga geçtiler. Elbette egosu var. Öyle olacak tabi. Ezik ezik ehi ehi tabi efendim diye dolaşan kaymakam savcı komiser olur mu. Siz bu adamı aç bırakır, sağlık sistemini hiç edip oluşan sorunlara karşı da arenada aslanlarin önüne atarsan bu adamdan verim a- la- maz-sın. Olmaz. Kast sisteminde doktor dediğin adamın yeri on bin yıldır belli. Sen bunu bozamazsin. Gücün yetmez.

Anlamadılar.

Anlamadınız.

Neden egosu var bir doktorun anlayamadım.
Egosu varsa da kendisine olsun, bize ne bundan.
Onca okumuş emek vermiş ego için mi? Böyle bir düşünce tarzımı olur hocam…Sorun tam olarak bu, mütevazi olamamak.
Ben doktorları eleştirmedim, hastalarıda eleştirmedim.Sadece insancıl yanımızı kullanalım dedim.

Yorumlarda da belirtildiği üzere sağlık sisteminde ciddi sorunlar var ve randevular geç veriliyor hatta yoğunluk nedeni ile randevularını kapatmak zorunda kalan doktorlar da oluyor. Hastasını beş dakika gibi kısa bir sürede muayene etmek zorunda kalan doktorlardan nasıl bir verim bekleniyor ki? Hal böyle olunca hastalar da ilgisizlikten yakınmaya başlıyorlar ve sonrası da gerginlik olarak yansıyabiliyor maalesef ancak elbette bu yanlış tutumun haklı görülecek hiçbir tarafı olamaz.

Bazıları da doktorları para avcısı ya da ilaç firmalarının elemanı falan sanıp kendi kafasında senaryo yazıyor, yaşadığı paranoyayı da karşı tarafa şiddet olarak yansıtabiliyor.

Doktorlara nefret duyulmuyor ancak işler biraz yavaş ilerlerse sisteme değil de doktora bahane bulmaya hazır bir kitle var ne yazık ki.

Kocaeli Tip Fakultesi doktorlarini sevmiyorum / cok kötü bi yerde kaldilar zihnimde

Özel hastane doktorlarina bayılıyorum , cok minnoşlar
Neden acaba ? Bir de bu tarafı var işin .

Bursa’da bir kaç hastane ve doktorları ile ilgili duyduğum genelde: “x hastanesine gittiysen tamam insanları delik deşik ediyorlar zaten”;
y hastanesine gittiysen “oradan ölün çıkar aman oraya sakın düşme, bizim akraba komşu sağlam gitti ölüsü çıktı! Düşürmüşler, ihmal vs vs…”;
Z hastanesine gittiysen “doktorlar deneyimsiz, bilmiyorlar; orada sadece bilmem kim bey bilmem kim hanıma git!!”..
Q muayenehanesine gittiysen de “ o çok paragöz, aman ha!!”..

gibi söylentiler dolaşıyor
sadece bir kişi değil bir kaç kişi de

Elbet nam yapmış ya da nam yapacak ilgili bilgili doktorlar da var tabi, onlarda da dilden dile dolaşıyor

misal bizim canımız kanımız kalp doktorumuz Selçuk Kanat gibi <3
(reklam yapma hes ok)

Cli hocamdan kim nefret edebilir ki? Su tatliliga bakin.

Fabrikalarda tasima bandlari olur, bandtan gecer urunler hizlica cokta takilmazsin. Devlet hastanelerindeki doktorlar da artik o kadar cok hasta geliyor ki ayni fabrika urunu gibi hizlica gecistiriyorlar gibime geliyor, bikmis adamlar bu yogunluktan haliyle hastalara da kopek muamelesi yapiyorlar. Sana kopek muamelesi yapan, azarlayan insani neden basina tac edesin ki ?
Bi'de dikkatimi ceken baska sey daha var, Turkler doktora gitme bagimlisi, en ufak bir seyde hastaneye kosuyorlar, bunu eleyen, frenleyen bir sistem olmali. Randevusuz acile gideni bizde almazlar mesela ölümcül bir durum yoksa. Cunki adi ustunde "acil" ama Turkiyede durum oyle degil randevu almayam acilden daliyor.

Son düzenleme:
Valla bizi sevip koynunuza alamayacaksınız. Ben de meraklınız değilim. Ama negatifi alırsak pozitifi vermeyiz. Akıllı ve efendi olun. Ucuza hızlı kaliteli hizmet alın. Yoksa kaaveye gir ve "ver lan ordan ban bi çay" dersen başına ne gelirse o gelir bizde de. Bunu anlamayacak kadar aptal mısınız

2022 yılında bu soruyu sormak artık abes ama halkımız doktorlardan neden nefret ediyor?

Nefret edenler vardir elbetde ama halkimiz doktorlarimizi seviyor nefret etmiyor
aradaki tektük doktorlari rahatsiz eden cahilleri bütün halkimiza maal edemeyizki

Geri