Halkımız doktorlardan neden nefret ediyor?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
nefret ettikleri şey doktorlardan çok sistem bence. devlet hastanesinden randevu bulamayıp, acillere doluşan ve oradan sevk edileceğini düşünenler öfkesini oradaki doktorlardan çıkarmaya çalışıyor ama oradaki doktorların da yapabileceği bir şey yok. öfkelenecekleri yer ya da tepki gösterecekleri yer hastaneler değil, sağlık sistemini bu hale getirenler. tabii sisteme öfkelenmek ve sistemden nefret etmek anarşik kaçacağı için önüne gelen ilk doktora saldırmak daha kolay ve cezasız. özel hastanelere gücü yetenler için doktorlar ulaşılamaz ve saygın kişilerken, devlet hastanelerinde ellerinin altında hissettikleri özellikle acilde duran doktorlar hırpalanmayı hak eden kişilerdir. halkımızın cehaleti her yerde olduğu gibi burada da para verip vermemelerine göre şekil alıyor. dohtur ablası olarak kardeşimin göreve başladığı eylül'den beri yaşadıklarını düşününce önündeki 40 yılı falan hayal bile edemiyorum. dilerim almanca'yı bir an önce öğrenirsin yavrucum...

sistemin yetersiz kaldigina inaniyorum lakin bence bütün sorun yeterince hastanelerimizin olmamasindan kaynaklaniyor
ülkenin daha cok hastane ve doktorlara ihtiyaci var

Mesleklerin statülerini-konumlarını sosyo-ekonomik yapısı belirliyor. Piyasa ekonomisi bunları halk seviyesine kadar eşitledi. Fazladan 3-5 bin almaları da bir halta yaramıyor. Doktorların bir çoğunun Bim katalogu baktığına yada LCW’ye de bir bakıp çıkayım dediğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Bunları söylerken amacım dalga geçmek değil, sarsılmaz dediği “kast sistemindeki” dengesinin bozulduğunu anlatmak. E millet de eski saygınlığı kalmamış(ekonomik açıdan) bir mesleği, iktidarın küçük görmesinin yarattığı rüzgarı da arkasına alarak iyiden iyiye gözünde küçülttü. Binlerce sayfa okumuş adamı 10 sayfa okumamış uzman çavuş tartaklayabiliyor. Ama bunlar mesleğin itibarsızlaşmasının sancıları. Örneğin siz hiç basından dayak yiyen mühendis haberi duyuyor musunuz… yada mühendise uzanan eller kırılsın sloganı… yada mühendise şiddet yasası filan… duyamazsınız. Eski saygınlığı kalmadı. Benzer şekilde birkaç yıl sonra doktorlar için de duyamayacağız. Çünkü toplum kanıksayacak ve doktorlar da piyasa ekonomisi şartlarında asgari ücrete yakın bir paraya çalışacak. Görece fazla olabilir ama nitelik olarak o para bir b.ka yaramayacak. Tabi ki yanılmayı umuyorum.

Geri