Haber Halka Arza Açılacak Şirketler (Genel)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yeni arz olacak #onryt ‘nin piyasa değeri çok yüksel değil. Şirket yatırımlık bir şirkete benziyor. Özellikle orta-uzun vade düşünenler için. Halka arzdan elde edilecek gelir ortakların cebine değil, büyüme yolunda kullanılmak üzere yatırım, işletme sermayesi, arge, kısmi borç ödemesi gibi alanlara gidecek. 29,62 F/K çok düşük olmasa da bu tür şirketlerde F/K çok önemsenmiyor. Arz dışında alım yapılması düşünülürse eğer doğru yerden almak önemli olacak.

Şirketin halihazırda devam eden ve bitirdiği projeler şu şekilde;

IMG_4718.jpeg

#onryt için talep toplama bugün başlıyor.
10.30-13.00 arası talep alınıyor
Normal hisse alır gibi alınıyor
10 adet başvurmak yeterli (495TL)

Altınay iyi gidiyor bakalım. Hiç bir halka arzı elde çok tutmamak gerekir diye düşünüyorum ama bu güven veriyor. Şom ağzım beni şaşırtmazsa iyi tabi.

Altınay için yarından itibaren dikkatli olmakta fayda var. Dolaşım riski olmasa da kurumsal satışlar gelebilir. Düşse de elde tutulması gerektiği fikrindeyim.

Koçmetal ise bir haber akışına kurban gitti. Geçen hafta çıkan demir-çelik sektöründe 2 firmaya 7 milyar tl vergi cezası aldığı haberi ve kimin o cezayı aldığı açıklanmaması sebebiyle tüm demir-çelikçiler sert düştü. Yaptığı iş direkt alakalı olmasa da sektörel olarak benzer iş yapmalarından kaynaklı satış için bahane oldu

Yeni arz olan #onryt ise çok sıradışı bir arz süreci gerçekleştirdi. Katılım az oldu. Birçok kişiye 20-25 lot düşerken bazıları nasıl olmuşsa yüzlerce, binlerce lot almış. Konsorsiyum lideri global yatırımdı ve muhtemelen insiderlar bu durumu sızdırmış birilerine. Yani 1 milyon tl’lik emir giren kimileri oldu ve onların da emirleri gerçekleşti. İlginç bir arz süreci olacak.

Altınay için 9. Tavan gerçekleşti. Bugün 1,5 milyar TL işlem hacmi ile beraber 500 bin civarında lot el değiştirdi. Piyasa değeri de benzer şekilde oldukça yükseldi. Kurumsal satış riski oldukça fazla olduğundan garanticiler elden çıkarmak isterse çıkarabilir. Zincir emir kurmak oldukça işlevli. Şirket iyi olduğundan uzun vade tutmak isteyen tutabilir diye düşünüyorum.

Altınay için 9. Tavan gerçekleşti. Bugün 1,5 milyar TL işlem hacmi ile beraber 500 bin civarında lot el değiştirdi. Piyasa değeri de benzer şekilde oldukça yükseldi. Kurumsal satış riski oldukça fazla olduğundan garanticiler elden çıkarmak isterse çıkarabilir. Zincir emir kurmak oldukça işlevli. Şirket iyi olduğundan uzun vade tutmak isteyen tutabilir diye düşünüyorum.
Yarın satıp yerine ne alicam ben Tarkan bey?

Yarın satıp yerine ne alicam ben Tarkan bey?
Yeni 3 arz var. Satıp onlara geçebilirsin. Kaç lot alınmasının gerekli olduğunu bilmiyorum. Son #onryt arzı çok şaşırttı. Katılım düşük olduğu için kimilerine çok farklı lotlar düştü. O nedenle kafana göre ateşlersin. İçlerinde sadece yiğit akünün finansalları görece iyi. Diğer ikisinin yıl sonu bilançoları leş. Ama arz sonuçta, katılmak istersen katıl. Yoksa da tamamını yiğit akü arzına olabilir.

IMG_5260.jpeg
IMG_5259.jpeg
IMG_5258.jpeg

yeter bu kadar. satar, icardisu için üç beş tüpraş hissesini atarız kenara.

Olay yine karanlık odada gerçekleşiyor. Yarın ben elden çıkarıyorum. Ne film dönecek bakalım.

#kocmt nin durumunun sebebi ali koç ise hemen düzeltsin

Sattım gitti 700 TL karla. Biraz horoz biraz yiğit alicam , horoz ismi hosmus..

Sabah bı kalktım mavi zarar ediyo bi tik üzülmüştüm düzelmiş

Yiğit Akü bugün işleme başlıyor. Halka arz olan son 3 firma arasında beğendiğim oydu. Ama beklentim Altınay ve onuryt’deki gibi yüksek değil. Bol kazançlar.

Yıllık karı 25 milyon TL olan gıda şirketi Seğmen’in 5,3 milyar TL piyasa değerinden halka arzına onay verilmiş.

Arz olurken kendisini 10 yıllığına önden fiyatlamış neredeyse.

IMG_6043.jpeg

Geri