Haber Halka Arza Açılacak Şirketler (Genel)

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Konu kalabalığı yapmaktansa bu başlık altında halka arz olan yada olmayı bekleyen şirketlere dair gelişmeleri aktaracağım. Hem haber hem yorum olarak(yatırım tavsiyesi vermemek şartıyla) katılım olursa iyi olur.

Başlayalım;

Hat-San Gemi İnşaa Halka Arz Detayları Belli Oldu
#HATSN

SPK Onayı: 7 Eylül 2023
Talep Toplama: 14-15 Eylül 2023
Yöntem: 2 gün süreyle eşit dağıtım
Fiyat: 22,60 TL

Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş.; #reedr

Talep Toplama Tarihleri
13-14-15 Eylül 2023
•197.000.000 Lot
•Fiyat 9.30₺
•Bireysele EŞİT Dağıtım
•Payların %85’i Bireysele
•Yatırım Finans ve TSKB Liderlik Edecek
•Halka Açıklık %25.26 Olacak
•İşlem Kodu: #REEDR

Çok iyi değil mi. Kendimi halka arz edicem. Kirtasiyeciden biberoncudan neyim eksik

#ADGYO
Adra GYO Halka Arz Bilgiler

Halka Arz Detayları
Fiyat: 22,66 TL
Tarih: 13-14-15 Eylül 2023
Talep Toplama: 3 gün
Sembol: ADGYO
Büyüklük: 1,6 milyar TL
Açıklık Oranı: %25,09 (73,7 milyon lot)
Dağıtım Türü: Eşit dağıtım

Sadece halka arzda değil ov ve uv'de #HATSN cazip geliyor bana. Diğerlerinin halka arzına katılmam. Parayı iki tavan yapacak diye Reeder'a bağlamanın lüzumu olmadığı kanaatindeyim.

Sadece halka arzda değil ov ve uv'de #HATSN cazip geliyor bana. Diğerlerinin halka arzına katılmam. Parayı iki tavan yapacak diye Reeder'a bağlamanın lüzumu olmadığı kanaatindeyim.
Diğer iki halka arzı mühim kılan şey şirketlerin iyi olması değil. Ciddi bir talep olmasından ötürü çekici geliyor olması. Konjonktörel/dönemsel bir şey. Matematikle alakası yok, tamamen psikolojik. Başka zaman halka arz olsa muhtemelen 2. Gününde tavan yapacak hisseler belki de. Belki borçlu, batık bir şirket. Bilmiyorum. Eğer zamanında çıkış yapılırsa karlı bir iş. O da takip isteyen ve yatırımcının karakteriyle alakalı bir şey. YTD.

Diğer iki halka arzı mühim kılan şey şirketlerin iyi olması değil. Ciddi bir talep olmasından ötürü çekici geliyor olması. Konjonktörel/dönemsel bir şey. Matematikle alakası yok, tamamen psikolojik. Başka zaman halka arz olsa muhtemelen 2. Gününde tavan yapacak hisseler belki de. Belki borçlu, batık bir şirket. Bilmiyorum. Eğer zamanında çıkış yapılırsa karlı bir iş. O da takip isteyen ve yatırımcının karakteriyle alakalı bir şey. YTD.
Abi bu yaklaşım bana pek mantıklı gelmiyor ama anlıyorum zira borsadaki yatırımcıların kayda değer kısmı 0-50 bin tl birikimi olan kısım. Bu insanların orta veya uzun vade gibi bir kaygısı yok onlar için kısa vadede en yüksek kâr neredeyse en mantıklı yol o ama 2019-2023 arasındaki süreç doğru ve getiri olarak yüksek olan şeyin bu olmadığını net olarak gösterdi. Ben hala halka arzda şirkete odaklanmak gerektiği kanaatindeyim. Kaldı ki bu halka arz furyası ile borsadaki yatırımcı sayısı 7 milyona dayandı. Eşit dağıtımı ve katılımı düşününce bana ölü şirketlere 2-3 tavan yapacak diye parayı bağlamak hiç ama hiç mantıklı gelmiyor. Ha, bir #KLSER çıkar amenna. Yolda da eklemeler yapar ona göre hareket ederim. #HATSN'dan beklentim bu yönde.

Abi bu yaklaşım bana pek mantıklı gelmiyor ama anlıyorum zira borsadaki yatırımcıların kayda değer kısmı 0-50 bin tl birikimi olan kısım. Bu insanların orta veya uzun vade gibi bir kaygısı yok onlar için kısa vadede en yüksek kâr neredeyse en mantıklı yol o ama 2019-2023 arasındaki süreç doğru ve getiri olarak yüksek olan şeyin bu olmadığını net olarak gösterdi. Ben hala halka arzda şirkete odaklanmak gerektiği kanaatindeyim. Kaldı ki bu halka arz furyası ile borsadaki yatırımcı sayısı 7 milyona dayandı. Eşit dağıtımı ve katılımı düşününce bana ölü şirketlere 2-3 tavan yapacak diye parayı bağlamak hiç ama hiç mantıklı gelmiyor. Ha, bir #KLSER çıkar amenna. Yolda da eklemeler yapar ona göre hareket ederim. #HATSN'dan beklentim bu yönde.
Ya amaç küçük yatırımcı 3-5 kuruş kazansın diye paylaşıyorum zaten. 2 tavan sonra bile satsa en azından kar etsin. Yoksa şahsi olarak ben de orta ve uzun vadeli düşündüklerime yatırıyorum. TATEN’in bilançosunu görmüşsündür. Değerinin kat be kat üstünde piyasa değerine ulaşmış. 23 milyar TL, olacak gibi değil. Ama borsayla genel olarak ilgilenmeyen, yatırdığı 500 TL’nin 1000 olduğunu gören KY(küçük yatırımcı) gaza geldi. 75-80’den TATEN aldırdılar. Tahtacılar 2 taban 1 tavan yaparak KY’yi biraz silkeledi. Ben çarşamba her 3 halka arzdan da çıktım. Perşembe de diğer ikisinden. 1 tavan daha görecek diye açgözlü olmanın anlamı yoktu. Yatırdığım 3-4 bini 1 ayda 7-8 bin olarak aldım köşeme çekildim. Normal şartlarda asla yatırım yapmayacağım bir yerde(enerji revaçta da olsa sonuçta bunlardan biri Ağaoğlu, diğeri Ahlatçı) asla durmam. Gelecek görünüyorsa devam etmek tutarlı ama yoksa alacağını alıp başka yerlere yönelmek daha tutarlı gibi. Yatırım tavsiyesi değildir.

• Beğen
Tepkiler: glu
Ben hiç beceremiyorum bu işleri. Düzenli olarak garanti getirisi olanları alıp köşeme çekiliyorum.

şirketin finansal tablosuna yani bilançosu ve borçlarına kap'tan bakılabilir. arz ile borç mu ödeyecek yatırım mı yapacak her şey orada izahlı. ben uv'den çıktım guruluğa soyunacağım.

Halk para piyasalarına alışıyor, tecrübe sahibi oluyor. Kapitalizmi öğreniyor. Bilgiden zarar gelmez.

Geri