Haber Halka Arza Açılacak Şirketler (Genel)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Büyük meblağ değil zaten ama beğenmediğim firmalar gözümün önünde dursun istemiyorum : d
Biz neden şuan senin beğenmediğin tercihlerini sorguluyoruz Sjsjsss
İnş iyi giderde gülerim sana keşke gözüme soksaydım dersin :p

Tamam sen sevmiyorsun o kağıdı anladım gözüne batıyor doğru dimi doğru anlamışım? Sjsjsjssj
Şirketin zaten farklı 2 şirketi daha borsada işlem görüyor. Paseu ve Psgyo. Bu 3.’sü. Finansalları berbattı. F/K oranı da bunu destekliyor. Yani açıkçası batmaya yakın bir şirketin borcunu ödemek için sıraya girmek gibi geliyor bana. O nedenle hoşuma gitmiyor sadece. Benzerini TabGD ve son halka arzlarda yaşadık. O zamandan bu yana daha seçiciyim diyelim : d

• Alkış
Tepkiler: ne
Şirketin zaten farklı 2 şirketi daha borsada işlem görüyor. Paseu ve Psgyo. Bu 3.’sü. Finansalları berbattı. F/K oranı da bunu destekliyor. Yani açıkçası batmaya yakın bir şirketin borcunu ödemek için sıraya girmek gibi geliyor bana. O nedenle hoşuma gitmiyor sadece. Benzerini TabGD ve son halka arzlarda yaşadık. O zamandan bu yana daha seçiciyim diyelim : d
Her zaman öyleydin

Sizin de araya hafta sonu girince canınız sıkılıyor mu

• Kahkaha
SPK'dan 2 yeni halkaarz onayı. Oba Makarna (#obams) ve #Alves Kablo halka arz onayı aldı.
IMG_2299.jpeg

• Beğen
Limak alan var mı? Güvenemedim bir türlü, son gün bugün.
Sadece ona katıldım. Bilançosu ne gelir bilmiyorum tabi. Ama milletin parasıyla direkt fabrika alacak, yatırım yapacak yani. Fabrika alması için biz de 300-500 atalım dedik. Malum, 5’li Çetenin sembollerindendir kendileri, gariban bir firma.

güzel şirket denk gelirse
arzdan sonra eklemek lazım

Sadece ona katıldım. Bilançosu ne gelir bilmiyorum tabi. Ama milletin parasıyla direkt fabrika alacak, yatırım yapacak yani. Fabrika alması için biz de 300-500 atalım dedik. Malum, 5’li Çetenin sembollerindendir kendileri, gariban bir firma.
Ayyy unuttum ben onu yine, kaçtı artık. Diğer ikisini aldım, zaten tavanı bozduğunda satıyorum. Şimdiye kadar halka arz olanlardan hiçbirini elimde tutmadım.

Son dönemde borsamız ile ilgili en dikkat çekici husus fon tarafında. Fon tarafının süperstarı olan Hedef Portföy'ün HDA kodlu fonu ile ilgili bir tartışma dönüyor. Halka arzlarla pek alakalı olmasa da yatırım fonu tarafını düşünen bu tarafla ilgili araştırmalar yapanlara süreci okumalarını tavsiye ederim. Bu meseleyi ilginç kılan risk değeri 7 üzerinden 2 olan bir fonun yani getiri tutarından bağımsız, garanti getiri sınıfında olan bir fonun bu türden bir negatif getiri sağlaması.

malumunuz arzlarda tavan tavan durumları olabiliyor
böyle durumlarda maliyeti kadar satıp
sıfır maliyete geçebilirsiniz

#Borsk tavan bozdu ama geri topladı. Garanticiler zincir ki kurar satar mı bilemem : dd

Tavanda bekleyen lot sayısı 10 milyona yakın;

IMG_2372.png

Geri