Haber Halka Arza Açılacak Şirketler (Genel)

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Peki, BES'te fon yönetimi nasıl olsun? Taktik verin bakim.

Merkez faiz arttıracak diyoruz. Borsa morsa kalmaz ortada bir süre. Neyin köşesini dönecek midyeciyle dönerciyle
Faiz artırma beklentisini fiyatladı zaten borsa

Coinler köşeyi döndürecek mi acaba..
Ayı bitiyor, luna, terra.. sabır

Peki, BES'te fon yönetimi nasıl olsun? Taktik verin bakim.
%10u altın benim kalanı nasdaq ve bist çeviriyorum, ağırlık şu an bist

Bekledigimin ceyregi kadar koseyi dondum @Sade .. batmazsak cikariz..

Faiz maiz fiyatlayamaz. Bahane bulaması gerekli borsanın düşmek için. Merkez bu bahaneyi vermek zorunda. 300 dolarda mallanır mı eloglu.

Fon yönetimini anlamayacan zaten. Onu fon yöneticisi anlayacak.

Gözünüz aydın. Penti’de geliyor. Detaylar belli olunca paylaşırım;

IMG_9959.jpeg
(Penti) Penca Tekstil Çorap Sanayi ve Ticaret A.Ş. #penti

•144.344.694 Lot
•Sabit Fiyat
•Bireysele EŞİT Dağıtım
•Halka Arzın 2023’ün İkinci Yarısında Tamamlanması Planlanıyor
•Paylar Yurtiçi Bireysel-Kurumsal ve Yurtdışı Kurumsal Yatırımcıya
•Ak Yatırım ve İş Yatırım Liderlik Edecek
•Halka Açıklık %35 Olacak
•İşlem Kodu: #PENTİ

La bu fon işi çok aptalca. Al parayı ebegümecine koy daha iyi. Yok borclanma aracına biraz yok BIST 100 dışı bi parca, yok az tutam döviz biraz altın derken biri +50 diğeri -40 sonuç: %0. Hay ben senin yönetecegin paranın içine tüküreyim mal herif

Ben pentinin fantezi giyim kısmından hisse almak istiyorum, böyle bir ayrım mümkün mü?

Simitçimiz de halka arz oluyor, hayırlı olsun;

edit;
Hisse Fiyat : 10.24 TL
Lot sayısı :75.000.000
Eşit Dağıtım
Arz büyüklüğü: 768.000.000 TL

Simitçimizi merak edenler için bir değerlendirme yazısı bırakıyorum;

#dmrgd DMR Unlu Mamuller A.Ş.’ye ilişkin özet finansal tablo ve şirket incelemesini değerlendirmelerinize sunarım. 3 dakika okuma süresi.

Buyrunuz başlayalım;

Şirket 2009 yılında DMR Turizm Sportif Faaliyetler Gıda Tarım İnşaat Otomotiv Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti. unvanı ile Muratpaşa Antalya’da kurulmuştur. Kurulduğu tarihte Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde cafe/restaurant olarak faaliyet göstermiştir.

2011 yılından itibaren ise Simit Sarayı markası altında ve konseptinde Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş.’nin franchise bayisi olarak faaliyet göstermiştir.

Mart 2021’de şirket merkezi Sancaktepe İstanbul’a taşınmış, Nisan 2021’de nevi değişikliğine giderek anonim şirket statüsü ve güncel unvanını almıştır.

Ağustos 2021’de Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş.’nin aktifinde yer alan unlu mamuller üretim tesisi, fabrika arsası, binası ve müştemilatı kısmi bölünme yolu ile #dmrgd bünyesine geçmiştir. Aynı yıl Antalya Havalimanında bulunan mağazasını devretmiştir.

#dmrgd unlu mamuller üretimi, alım satımı, dağıtımı ve dış ticareti ile iştigal etmektedir. 6 adet mağazası bulunan şirket Simit Sarayı markası ile ürün üretimi ve satışı, mağaza dekorasyonu satışı ve Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklıklarının mağazalarına personel destek hizmeti verme faaliyetlerini yapmaktadır.

2021 Ekim’de Simit Sarayı markasının 5 yıllığına kullanım sözleşmesi imzalanmış ve marka kullanımı için brüt satışı üzerinden Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş.’ye %5 ödeme yapılmaktadır.

Şirket 2021 yılında Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Perakende GSYF’den 12.000.000 TL yatırım almıştır.

27.06.2023 tarihli ticaret sicil gazetesine göre şirkette 20.158.400 TL nominal değerli tahsisli sermaye artırımı gerçekleştirilmiş ve şirket sermayesi 90.141.600 TL’den 110.300.000 TL’ye çıkarılmıştır. Tahsisli sermaye artırımında pay fiyatı yaklaşık 10,24 TL olmuştur.

Sermaye artışı ile birlikte şirket ortaklık yapısı aşağıdaki haline ulaşmıştır;

Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş. %57
Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Perakende GSYF %34
Pardus Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. %5
A1 Portföy Yönetimi A.Ş. Expansion Funding GSYF %4

Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranı %40,47 olacaktır.

30.06.2023 itibariyle 240’ı fabrika personeli, 28’i mağaza personeli olmak üzere 268 kişi istihdam etmektedir. Aynı zamanda mağazalarda görevlendirilmek üzere Simit Sarayı Yatırım ve Ticaret A.Ş. tarafından 87 kişilik personel desteği sağlanmaktadır.

6 Şubat 2022’de şirket üretim tesisinde meydana gelen yangında kısmi maddi hasar meydana gelmiş ve üretim operasyonları 2,5 ay durmuştur. Oluşan maddi hassarın bir kısmı sigorta şirketleri tarafından karşılanmış ve tahsil edilen tazminatlarla yeni makine ve teçhizatlar alınmıştır.

Gelelim finansal detaylara;

Şirket özkaynaklarında %113 civarında artış meydana geldiği görülmektedir. Yaşanan özkaynak artışının önemli ölçüde gerçekleştirilen tahsisli sermaye artışından elde edilen emisyon primi ve sınırlı düzeyde dönem net karından sağlandığı anlaşılmaktadır

Bir üretim firması olan #dmrgd bilançosunda dönen ve duran varlıklar dengeli bir görüntü vermektedir. Varlıkların önemli ölçüde özkaynaklarla finanse edilmiş olması olumlu bir görüntü vermektedir.

Net borçlarda yaşanan düşüş sınırlı olsa da içinde bulunulan enflasyonist konjonktürde müspet bir seyir izlemiş olarak değerlendirilebilecektir.

2022 yılı ilk yarısında şirket küçük marjda brüt kar etse de esas faaliyet ve dönem zararı yaratmıştır. Yukarıda yer alan yangın durumu sebebiyle edilen bu zararların sebebi anlaşılabilir bir hal almaktadır. 2,5 ay faaliyet durdurulan dönemde sabit giderlerin devam ediyor olması bu zararların ana sebebi olmuştur.

2023 ilk yarısında şirket brüt kar marjı %46 olarak gerçekleşmiştir. Şirket esas faaliyet karı bu dönemde %11, net kar marjı ise yaklaşık %9,5 olarak gerçekleşmiştir.

Şirket 2022 yılında 0,03 TL hisse başı kar üretmiştir. Hisse başına kar 2023 Q2’de ise 0,13 TL’dir. 2022 yılında özkaynak karlılığı %1.20, 2023/06’da %3.28’dir.

Şirket halka arzdan 737.871.905 TL net gelir elde edecektir. Şirket elde edeceği gelirleri %20 yeni yatırımların finansmanı, %45’ini yeni mağaza açılışı ve satın alması, %35’ini işletme sermayesi ihtiyacının finansmanı amacıyla kullanacaktır.

44,86 F/K ve 4,40 PD/DD çarpanları ile halka arz olacak #dmrgd hisse fiyatı 10,24 TL olarak belirlenmiştir.

Fiyat tespit raporuna göre 1 adet pay değeri 12,85 TL olarak belirlenmiş olup %20,34 iskonto edilerek 10,24 TL pay değeri takdir edilmiştir.

Halka arz bireysele eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleştirilecektir. Bireysel yatırımcıya tahsis edilen pay 40.500.000 adettir. Bu çerçevede değerlendirildiğinde halka arzda yatırımcı başına 16-17 adet dağıtım olacağı öngörülebilir. Tedbirli olarak 30 adet talep yapılması yeterli olacaktır.

solakoglu isimli twitter hesabından alıntıdır.

Geri