Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.

AVPGY den dolayı temkinle yaklaşmıştım. Hissettiğim gibide oldu.
Hareket büyüdü, tek tek sıçradı. An itibariyle enerjiler;XELKT endeksinde ciddi bir hareketlilik başladı. Enerji taşıyanlar için ızdırabın biteceği günlere doğru adım adım gidebiliriz. Bilançolar için de son 18 gün. Fiyatlama başlıyor. BİST30’da olmalarından mütevellit hareketin öncüsü Astor ve Kontr. Diğerlerine de sirayet edebilir. İzlemedeyiz.

Şu an bu tabloya bugünden bakıp konuşmak kolay ama halka arz ile ilgili bence en önemli husus alabileceğin en büyük kârı alıp bir sonrası hedefe sıçramak ama KY öyle bir hayal dünyasına sokuldu ki 15-20 ay evvelin o güzel ve sonsuz gibi gelen tavan serileri birer peri masalı gibi bugün dahi zihinlerde ve dillerde. İnsanlar trendlerin sonsuza kadar gideceğini düşünüyor, ısrarla zarar kes yapmaya yanaşmıyor ve günün sonunda "SPK GÖREVE KY'Yİ SOYUYORLAR" diye ağlıyorlar. Borsamızın en büyük katılımcıları 0-100 bin portföyü olan insanlar. Bu insanların da kayda değer kısmı halka arzcılar ve bu kesimin de yine çok büyük kısmı aldığı halka arzlara güvenip eklemeler yapanlar. KV planı olan bir insanın aylarca #IZENR, #FZLGY, #ATAKP vs taşıması bana gerçekten mantıklı gelmiyor ki bu türden portföyleri suyun üstünde tutabilmek için imanı gevreyen binlerce insan var.
Ben hala halka arzda şirkete odaklanmak gerektiği kanaatindeyim. Kaldı ki bu halka arz furyası ile borsadaki yatırımcı sayısı 7 milyona dayandı. Eşit dağıtımı ve katılımı düşününce bana ölü şirketlere 2-3 tavan yapacak diye parayı bağlamak hiç ama hiç mantıklı gelmiyor.
spor hissesi bizden uzak olsun.Ederi en fazla 15-20 tl. En az 2-3 tabanı daha var. Yakalanana geçmiş olsun.
Karşılıksız , menfaatsiz sevgi ucuz hocam bedava...YouTube'ta falan bakıyorum çok cevval tipler var. İşte vadeliye para konmaz yok erir, yok ben hayatta döviz almadım almam..
Dün bi baktım hepsi kedi gibi olmuş. "abi aslında faiz çok şahane bişi" demeye başlamışlar hahhaha.
Akıllı olun guzum. Arz marz meşgul etmeyin güzel kafanızı.
Ucuz ne varsa onu alın.
En ucuz ne peki şu an? Yaaa.. evet tabiii..
Peki ne ucuz @yoSun
Hafta başında S&P’nin karar açıklayacağını, beklentinin pozitif olduğunu, piyasanın da bunu şimdiden fiyatlamaya başlayacağını yazmıştım. Nitekim bugünkü kapanışla bu teyit edilmiş oldu. S&P az önce notumuzu B den B+’ya yükseltti. Ama dediğim gibi piyasa bunu zaten büyük oranda fiyatladı. Realizasyonun çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Kısa süreli bir artış sonrası(325 USD / tahmini 10.500-10.600 aralığında) satış pozisyonuna girebiliriz. Nitekim önceki Fitch kararını piyasa sabah güçlü bir açılışla yapmış akşam ve sonraki birkaç gün yoğun bir satış sürecine girmiştik. İzlemede olacağız.Arkadaşlar 3 Mayıs’ta SP’nin bu seneye dair ilk raporu yayınlanacak, not artırımı ile ilgili. Beklentiler yükseleceği yönünde. Piyasa kendisini o zamana kadar fiyatlamaya gider diye düşünüyorum. Yanı sıra şu an Asya piyasaları boğa modunda. ABD tarafı da pozitif başladı. Bu hafta FED’in açıklamalarını takip edeceğiz bir yandan. Bankaların ilk çeyreklik bilançoları da gelmeye başlıyor. CDS 303 seviyesinde. Bir aksilik, ani bir gelişme olmazsa bizim için de güçlü bir hafta olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 96867
Bizim milletin en büyük problemi “adil değer kavramı”na yabancı olması. Adil değer nedir? Bu pahalı mı yada ucuz mu gibi muhakemelere girmemesi. Diğer temel analiz kriterlerine değinmiyorum ama milletimiz ederinden bağımsız olarak yükselen şeyleri seviyor ve bir tür şark kurnazlığı misali şuradan 1-2 tavan alıp kaçayım modunda hareket ediyor. Bir kağıdın değeri ile fiyatı aynı şey değildir sonuç itibariyle. Günün sonunda büyük çoğunluğu kıstırılıyor. Yine de herkesin yatırım motivasyonu ve beklentileri farklı. Kimse kimseye kolay para kaptırmaz. Nihayetinde bu sıfır toplamlı bir “oyun”. Bunun bilincinde olmak gerekli.Şu an bu tabloya bugünden bakıp konuşmak kolay ama halka arz ile ilgili bence en önemli husus alabileceğin en büyük kârı alıp bir sonrası hedefe sıçramak ama KY öyle bir hayal dünyasına sokuldu ki 15-20 ay evvelin o güzel ve sonsuz gibi gelen tavan serileri birer peri masalı gibi bugün dahi zihinlerde ve dillerde. İnsanlar trendlerin sonsuza kadar gideceğini düşünüyor, ısrarla zarar kes yapmaya yanaşmıyor ve günün sonunda "SPK GÖREVE KY'Yİ SOYUYORLAR" diye ağlıyorlar. Borsamızın en büyük katılımcıları 0-100 bin portföyü olan insanlar. Bu insanların da kayda değer kısmı halka arzcılar ve bu kesimin de yine çok büyük kısmı aldığı halka arzlara güvenip eklemeler yapanlar. KV planı olan bir insanın aylarca #IZENR, #FZLGY, #ATAKP vs taşıması bana gerçekten mantıklı gelmiyor ki bu türden portföyleri suyun üstünde tutabilmek için imanı gevreyen binlerce insan var.
Aylar evvel bu konuda şunları demiştim, yine aynı şekilde düşünüyorum.
Bir sabah eğlencesi olarak #ATAKP'nin Investing yorumları