Halil Cibran Şiirleri

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
Hatırlama da bir buluşma biçimidir."

Halil Cibran

Çünkü merhamet sadece suçlu olanlar içindir; masumlara sadece adalet düşer.
Asi Ruhlar

Eğer yüreklerinizi yaşamlarınızın gündelik mucizeleri karşısında hayretle dolu tutabilseydiniz, acınız da en az sevinciniz kadar harikulade görünürdü.

Ermiş
Halil Cibran

Sen bana bin zaferden daha yakınsın, Ve kalbime tüm dünyevi şandan daha tatlı. Halil Cibran

“Tüm insanlar içinde ruhuma en yakın olanı, yüreğime en yakın olanı sensin, ruhlarımız ve yüreklerimiz asla kavga etmez. Sadece düşüncelerimiz kavga eder ve düşünceler sonradan edinilir, çevreden, çevremizde gördüklerimizden, günlerin bize getirdiklerinden kazanılır; oysa ruh ve yürek düşüncelerimziden çok önce içimizde yüce bir öz oluşturdu.’’

Halil Cibran

Ey gece, biz iki kardeşiz! Sen evreni uyandırıyorsun, ben de ruhumu...

Tıpkı senin gibi ey gece, senin gibi erkli ve yüceyim ve tahtım yitirilmiş tanrıların yığını üstüne kurulu ve benim önümden de günler giysimin eteğini öpmek için yüzüme hiç bakmadan geçerler

Halil Cibran

Kendini tanıdığın ölçüde
başkalarını yargılayabilirsin.
De bana
Hangimiz günahkar,
Hangimiz masum ?

Halil Cibran

Çirkin bir hakikati asla söze dökmeyin.

Ermişin Bahçesi,*Halil Cibran

Eğer çirkinlik diye bir şey varsa, o da, gözlerimizdeki önyargılı ölçekler ve kulaklarımız tıkayan balmumunun ta kendisidir.

*Halil Cibran

Sözcüklerin dalgaları hep üzerimize gelse de, derinliğimiz hep suskun kalacaktır.

Halil Cibran

Için rahat olsun Martha; Çünkü sen çiğnenen çiçeksin; çiçeği çiğneyen ayak değil.

Halil Cibran

Onlar gizlerini anlamadan nesnelerin sadece yüzeylerine bakarlar. Kararlarını cahillikleriyle verirler, körlük içinde yargılarlar, böylece suçluyla masumu iyiyle kötüyü eşit kılarlar.

Halil Cibran

Özgürlük, kafesinin kapısını açık bulup uçan, sevinçten nereye konacağını bilemeyen ve kalbi kurtuluşun coşkusu ve şaşkınlığıyla çarpan bir kuşa benziyordu. ‘’

*Halil Cibran

Dostunuzu niçin arıyorsunuz, onunla vakit öldürmek için mi?
Hayır, hayır , vaktinizi değerlendirmek için, vaktinizi hayatla
doldurmak için arayın onu.
Çünkü o sizin eksik yanınızı tamamlayan kişidir, anlamsız*
boşluğunuzu dolduran kişi değil.

Halil Cibran

"Yüreğiyle anlıyordu ki, çıplaklığıyla gülünç duruma düşen sevgi, maskeleriyle zafer arayan sevgiden daha büyüktür.

Halil Cibran

Sen siste dolanan bir arzu olduğun zamanlar bende aynı siste dolanan bir arzu olarak oradaydım. Sonra birbirimize aktik ve isteklerimizden düşlerimiz doğdu.*
Ve o düşler sınırsız zamandı ve ölçüsüz boşluktu.

*Halil Cibran

"İnsanlar geveze ayıplarımı övüp, dilsiz ayıplarımı yerdiğinde hissetmeye başladım yalnızlığın acısını..."
- "İnsanın kürsüsü, geveze aklı değil, suskun kalbidir!.."
- "Gevezelere yalnızca dilsizler imrenir!.."

Halil Cibran

Görünüşteki güzelliklerin, gizli ve korkunç felaketlere, acı veren derin hüzünlere sebep olduğunu hiç duymadık, görmedik mi? Şairlere ilham kaynağı olan ay ile meddü cezirle durgun bir denizi harekete geçiren ay aynı ay değil mi?

Halil Cibran

Geri