Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bazi melodiler vardir kulaga cok asinadir, sen arabesk sevmiyorum sanirsin ama o sarkilari ezbere bilir ustelikte seversin de farkinda olmadan. Iste ben tam o noktadayim. Dun gece 1 sarki sozu beni surukledi beni fikre. Cunki baktimki butun Ferdi sarkilarini biliyorum. Ebru Gundes'in bir yorumuna denk gelmistim, "sahneye cikip, sarkisini soyleyemeyen tek sanatci demisti" Cunki seyirciler delirmiscesine soyluyor .) Yine Bulent Ersoyun tabiri ile Turkiyede sahnesi en iyi olan sanatci demisti. Dusundum sarkilari bu kadar sevilen baska sarkici var mi diye ? var var digeri de Yildiz Tilbe ama kulvari farkli....
Alin kulaga asina melodiler ;
"Yine nisan yagmurunda islanagim, offf yine sensiz bulutlarla dertlesecegim"
"Mor gullerin kokusuna yatti gonul uykusuna, al beni de asker eyle sevenlerin ordusuna"
"benim bu feryadimi duymuyor musun? sensin benim tek tesellim anlamiyorsun ? Simdi cok uzaklarda gurbet ellerindeyim hayatin cekilmeyen pencesindeyim"
"Neyleyim sen yoksan eger"
"hatiran yeter"
"ben de ozledim ben de"
"cicekler acsin, bocekler otsun"
Bu benim pek begendigim bi sarkisi degil ama klibini ozel kilan bir seyler var. Turkiyede klibinde travesti oynatan ilk sarkici Ferdi. Gonca lakapli travesti Cuneyt Vagdar para konusunda anlasamadigi 3 kisi tarafindan olduruluyor igrenc bir sekilde, silikonlari, dudaklari ve burnu kesilmis sekilde. Keske gercekten donseydin be Gonca
Aslinda Ferdi bu sarki ile bir toplum muhendisligini ustlenmis, millet bu sarki ile belki koyune defolup gider diye dusunulmus ama tam tersi tiklim tiklim dolusmuslar sehirlere .p
Edit ; fadime diye Rusu oynatmislar galiba...
Ferdi Tayfur - Fadime'nin Düğünü - YouTube
Farsca olan bu sarkiyi ilk duydugumda, sanki biraz zorlasam anliyacakmisim gibi geldi. Sonra tekrar tekrar tekrar dinledim. Bi vakit sonra, sarkiyi ezberledigimi fark ettim. Sarkiyi ilk Mehsa Vehdetten dinledim ama yaylabend'in yorumu daha cok hosuma gitti. Sarki ilik bir ruzgar esintisi gibi yuregi oksuyor.
[YOUTUBE]watch?v=bL_QkGkh564[/YOUTUBE]