Günlük Hadi bakalim..

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
biz cumaları sordum sarı çiçeğe annen baban var mıdır diyerek ilahi söylerken birileri masanın üstüne çıkıp bağıra bağıra ı know what ı want, and ı want it nowwwwwwww diyor. neden yarabbim nedennn.

Çorumda Hitit kalintilarini incelemeye gitmistim kizkardesimle. Yol uzundu asiri sicakti tesaduf bu ya cuma gunuydu. Biz iki kafadar yakinlarda bi eski cami bulduk su ictik ve iceri girdik ust kata ciktik. Bi guzel uzandik :d sonra birden adamlarin sesi gelince gidene kadar bekleyelim dedik uzanmaya devam ettik.
Bizi kimse gormuyor sanarak kakata kikiri ust katta muhabbet ediyorduk sirt ustu yatis bacak bacak ustune atilmis vaziyette... taaaki balkondan mimbere cikmis hoca efendi ile gozgoze gelene kadar...
Hocayi gorunce hemen oturma pozisyonuna gectik :d adamlar namaz kilarken bizz vinnn...

Ne bilim aklima geldi cuma gunu ya hani... bu da boyle bir animdir...

Hayirli cumalar.....
Biraz ilahi dinleyip feyz alin kepcukler

Turkunun hikasi soyleymis efenim;Guya Amerika ikinci dunya savasindan sonra ekonomik sikintilari gidermek icin o donem siyanurlu sut tozunu halkina icirmeyip ucuz bir maliyete Turkiye'ye veriyor. Sarti da okullarda sicak su kaynatilip sut tozuyla cocuklara bunu icirmek. Turkiye tarihinde ilk kez bu sebepten oturu cocuk felcleri vakalari yasandigi soyleniyor. Ama hicbir zaman ispatlanamiyor malesef.

Sonra bu Marshall yardim paketinin sartlarindan biri de Amerikadan misir ozu yagi almasiydi sartsiz yardim mi olurmus canim peh. Turk insanini zeytin yagindan sogutup margarine yonlendirmek icin propagandalar yapildi. Zeytinyagi isinirsa kanser yapar gibi soylentiler cikarildi. Bu vesile ile binlerce zeytin agaci sokuldu. Katliamdan kurtulan agaclarin zeytinyagi ise Amerikaya dolar ile satilir.
Gunumuzde hala zeytinyagini cok az miktarda kullanan Turk halkini uyarmak icin Canan Karatayin diliyle dove dove anlatmaya calissa da kadini dalga konusu yapiyorlar.

Halkimizin dilindeki "Amerikan oyunlari" tabiri aslinda oylesine bir soz degil.

Son düzenleme:
tekrar hatırlamak iyi. w internete verdiğimiz paranın hakkını veriyor. böyle paylaşımlarla gel bize.

Hikayesi soyle; bir koyde dugun oluyor ve disardan dugune sari sacli cilveli bir kiz geliyor. Oglan buna asik oluyor, kizin da gonlu var gibi gibi. Ama ailesi vermiyor cocuga. Bu da ask defterini bir daha acmamak uzere kapatiyor.

Ama soyle bir sey var kizin adi Mihriban degil Sehriban....
Olsun napalim gonlu Mihriban dediyse turkuye boyle gectiyse duzeltmek olmaz..

Kofia grubunun kurucusu George Totari, Filistin protestolarının simgesi "Leve Palestina" şarkısını anlattı​

"Şarkıyı 50 yıl önce yazdım"​

Şarkının bu kadar popüler olmasını beklemediğini ifade eden Totari, "Bu şarkıyı 50 yıl önce yazdım. Yavaş yavaş popüler hale geldi. Hiç İsveççe bilmeyip bu şarkıyı söyleyen insanlar görüyorum. Arapça tercüme de var. Ben hiçbir şey yapmadım, sadece şarkıyı besteledim ve insanlar, özellikle gençler bunu beğendi, tüm dünyaya yaydı." değerlendirmesinde bulundu.
Totari, eserin Filistin halkına faydası olması için elinden geleni yaptığını aktararak, "Leve Palestina" şarkısının dünyanın yer yanından insanın kalbine girdiğini belirtti.
İnsanların her yerde şarkısını söylediğini vurgulayan sanatçı, "İsveç'te de birçok protestoda bu şarkı söyleniyor ama hükümet İsrail'i destekliyor. Orada çocuklarımızın öldüğünü ve İsrail'in bizi bombaladığını görmüyorlar. Bugün siyaset adeta ticaret gibi. Sen ve ben, onlar için hiçbir şey ifade etmiyoruz. Onlar için sadece ticaretleri önemli." diye konuştu.
alinti

Michael bu klip ile butun hayatini 4 dakikaya sigdirmis gibi. "Leave me alone" rahat birakin beni diyor mizahi bir dil ile. Dogru ya ne yakistirilmadi ki ona ? Estetikleri konusuldu, ten rengini degistigi konusuldu, cocuk tacizleri konusuldu. Konusulmayan hicbir sey kalmadi.

Bir roportajinda cocuklugunu yasayamadigini disardan hep cocuklari izleyip agladigini soyluyordu, 9 yasini 42 yas olgunlugunda yasadigini ve hala kendini cocuk hissettigini. Buyuyemeyen insanlar boyle cocuk kaliyor, konusurken sesindeki o naiflik, gulerken o yuzundeki aci.. Geceleri neverland'ta cocuklar gibi eglenmesi boşuna degildi. Çunki kaybettigi cocuklugu oradaydi sanki. Neden gece ? Cunki gunduzleri disari ciktiginda cilt hassasiyeti yuzunden ya vucudunu kapamasi gerekiyor ya da semsiye ile gezmesi gerekiyordu. En ozgur oldugu zamanlar gecelerdi agaclara tirmandigi zamanlar. Kulaga cok sacma gelse de gercekten hizlica tirmaniyor .) Herkesin bir hobisi vardir bu da benim hobim diyor gazeteciye.
Peki neverland'ta en cok gorulen Peter Pan neydi ? Peter Pan benim diyor. Peter Pan benim kalbim. Bunu o kadar yurekten soyluyorki ben ikna oldum .)
O estetikli burnu babasinin eseridir. Baba cocuk yastan beri burnu ile hep alay etmis. Uzuldum acikcasi, bu denli bir travma yasayacak kadar naif bir karaktermis.
Cocuklarla ilgili olan suclamalar soruluyor. Yine kendince anlatmaya calisiyor ayni odada yatiyorduk ben hep beraber butun cocuklarla yatmayi seviyorum diyor. Gazeteci ama bu korkunc birsey ben cocugumu baskasiyla yatirmam diyor. Sonra tekrar soze basliyor bu dunyanin en masum en guzel seyi, ben onlara once sut veriyor sonra yatak odasinda kitaplar okuyorum diyor. Bilemiyorum cocuklugunda goremedigi ilgi alakayi butun cocuklara bu sekilde gostermeye mi calisti, yoksa hastalikli bir pedofil miydi. Butun sirlariyla gocup gitti. Ben cocuk ruhlu bir insan gordum sadece.

P Diddy olayindan sonra bu sarkida kendini bulmayan azdir. Yorumlari okuyun anlarsiniz ne demek istedigimi.
Bu klip cekiminde o kadar aglama krizine girmiski psikologunu cagirmak zorunda kalmislar.
Sacma gorunen seyler meger gercegin ta kendisiymis. Gencligi ve hayati calinan bir Justin birakiyorum buraya.

Bazi melodiler vardir kulaga cok asinadir, sen arabesk sevmiyorum sanirsin ama o sarkilari ezbere bilir ustelikte seversin de farkinda olmadan. Iste ben tam o noktadayim. Dun gece 1 sarki sozu beni surukledi beni fikre. Cunki baktimki butun Ferdi sarkilarini biliyorum. Ebru Gundes'in bir yorumuna denk gelmistim, "sahneye cikip, sarkisini soyleyemeyen tek sanatci demisti" Cunki seyirciler delirmiscesine soyluyor .) Yine Bulent Ersoyun tabiri ile Turkiyede sahnesi en iyi olan sanatci demisti. Dusundum sarkilari bu kadar sevilen baska sarkici var mi diye ? var var digeri de Yildiz Tilbe ama kulvari farkli....

Alin kulaga asina melodiler ;

"Yine nisan yagmurunda islanagim, offf yine sensiz bulutlarla dertlesecegim"
"Mor gullerin kokusuna yatti gonul uykusuna, al beni de asker eyle sevenlerin ordusuna"
"benim bu feryadimi duymuyor musun? sensin benim tek tesellim anlamiyorsun ? Simdi cok uzaklarda gurbet ellerindeyim hayatin cekilmeyen pencesindeyim"
"Neyleyim sen yoksan eger"
"hatiran yeter"
"ben de ozledim ben de"
"cicekler acsin, bocekler otsun"

Bu benim pek begendigim bi sarkisi degil ama klibini ozel kilan bir seyler var. Turkiyede klibinde travesti oynatan ilk sarkici Ferdi. Gonca lakapli travesti Cuneyt Vagdar para konusunda anlasamadigi 3 kisi tarafindan olduruluyor igrenc bir sekilde, silikonlari, dudaklari ve burnu kesilmis sekilde. Keske gercekten donseydin be Gonca :(
Aslinda Ferdi bu sarki ile bir toplum muhendisligini ustlenmis, millet bu sarki ile belki koyune defolup gider diye dusunulmus ama tam tersi tiklim tiklim dolusmuslar sehirlere .p

Edit ; fadime diye Rusu oynatmislar galiba...

Ferdi Tayfur - Fadime'nin Düğünü - YouTube

Hatirlayalim gunun anlam ve onemine :)

Bazen ansizin duydugun bir melodi bambaska duygulara goturur insani.
Bu sarki'nin bendeki onemi cocuklugumda bakicimin her gun bunu dinliyor olusuydu. Zayif uzun sacli, cocuklu bekar bir kadindi. Hippi tarzi vardi, alt katimizda otururdu. Nasil anlastilar annemle bilmiyorum evimizin ferdi olmustu. Onun evinde her gun bu muzik calardi bilincaltima yerlesmis. Annemie kimbilir nerede ne yapiyordur. Bu sarki ile anmak istedim. Hayatimizdan bu sekilde kac insan gecmistir ?

Farsca olan bu sarkiyi ilk duydugumda, sanki biraz zorlasam anliyacakmisim gibi geldi. Sonra tekrar tekrar tekrar dinledim. Bi vakit sonra, sarkiyi ezberledigimi fark ettim. Sarkiyi ilk Mehsa Vehdetten dinledim ama yaylabend'in yorumu daha cok hosuma gitti. Sarki ilik bir ruzgar esintisi gibi yuregi oksuyor.

[YOUTUBE]watch?v=bL_QkGkh564[/YOUTUBE]

Çok guzel bu ...

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Baslik icin "ya allah" da diyebiliriz sanirim. "Ya hak" da olabilir.
Ayrica boyle guzel bir konu actigi icin dabuluye tesekkurler.
Bisiler anlatan sarkilar diye bir konu acmistim fakat bu konuyu bilmiyordum. Guzel dusunmus...

Neyse
Bu şarkı, Mac'in sarhoş bir şekilde konser verdiği ve bir şekilde kıçına baget parçalarının kaçtığı bir anı anlatıyor. Yaşadığımız internet çağı yüzünden, bir videosu internette yayınlanmış. Nasil olduysa annesi ve buyuk annesi bunu ogrenmis. Oda onlara ozur niteliginde bu parcayi yapmis. Sarki gayet eglenceli ve guzel rifflere sahip.

Sarki denk gelince forumdaki arkadasliklar gozumun onunden gecti. Arkadas vardir aylarca konusmazsin, bi "nasilsin" sozu iyi gelir butun kederini derdini anlatirsin bir cirpida. Butun zayif yanlarini bilir.
Arkadas vardir samimi sanirsin, ama 5 cenazen olmustur bir kez bas sagligi dilememis ama kendi konusmadigi insanlarla sen konusunca tribe girer. Hangi hakla ? Sakin beni yonlendirmeye akil vermeye kalkmayin insani iliskilerimde, herkes kendi isine baksin. Kime nasil davranacagimi en iyi ben bilirim.

Gecenin bir vakti karsima cikti. Hicbir sarki bu kadar anlam bu kadar mana veremezdi bu duruma. Agladim..
Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun Yasemin Nenni.

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciun

Artik bu sarki Yasemin Nenni'nindir.

Son düzenleme:
Hicbir hikayesi yok sadece tiktokta denk geldim, agzim acik kaldi... Neler yasamisiz da o bizim normalimiz olmus :D
Turk muzik tarihinin altin cagini yasamis bir klip... Saka degil altin folyolarla kapli baski klip bulamazsiniz.

beslen beslen.. Karsi koye seslen, geldim bir daha abu cic ci ci ci........ Gun icinde aklima gelip tekrarlamam insallah...

Geri