Günlük Hadi bakalim..

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Turkce rap Turkiye’de durup dururken ortaya cikmadi.
Onun fitilini atesleyen isim Cartel oldu.
90’li yillarda Almanya’daki Turk gencleri icin hayat pek kolay degildi. Surekli “yabanci” denmesi, irkci saldirilar, neo-Nazilerin sokakta rahatca dolasmasi… Butun bunlar ister istemez buyuk bir ofke ve sikismislik yaratti. Konusan yoktu, dinleyen yoktu. Onlar da mikrofonu eline aldi.
Cartel boyle dogdu. Eglenirken mesaj veren, sert ama samimi bir rap yaptilar. “Defol Dazlak” gibi parcalar kimseye saldiri degildi; sadece “bizi rahat birakin” demekti. O meshur slogan da kibir degil, surekli ezilen bir kusagin kendine moral verme seklidir.
1995’te cikan albumle Turkce rap ilk kez genis kitlelere ulasti. Cartel uzun surmedi ama tek albumle Turk rapinin yolunu acti. Bugun rap dinleyen herkes, farkinda olsun ya da olmasin, o kapidan gecti.

Gereksiz ne kadar savas gorduk degil mi ? Deger miydi peki ?

Az bile gördük ya. İnsanlar kavga ediyor, devletler de savaşıyor işte.
Bu politikacı kadrosundan büyük bir savaş bekliyorum hâlâ.

Şarkı beni 2006 Mayıs'ında lise koridorlarına götürdü. Son sınıflardan biri okulu terk etmeden bunu çığırttırıyordu, okulun bize kaldığı zamanlar.

• Beğen
Tepkiler: W
@Lefty sarkinin linki silinmis. Sanirim bu idi ;

daha once bu sarkiyi paylasmis olabilirim ne sartlarda klibinin cekildigine dair, cekim asamasi oldukca ilgincti cunki.
sarkıda geçen "but if Roosevelt was living he wouldnt let this be" sozunu merak ettim. Roosevelt kim ? Franklin Roosevelt tarihin en etkili liderlerinden biriymis. Cunki baskanligi doneminde sivil haklar konusunda onemli degisiklikler yapmis ve gonulleri fethetmis. Franklin esasinda engelli bir insan, radyo konusmalari ile Amerikan halkinin gonlunu ve guvenini kazanmis. Su gunlerde bu sarki ile Trump'a atifta bulunmalari cok manidar.

Saydimmm kac gun oldu, saydimmmm kac gece oldu ????? tam 22 yil olmus yaslandik ayol

Sarkiyi askerde gun sayarken yazmis :)

Geri