Günlük Hadi bakalim..

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bu sarkiyi ilginc yapan guzel olusu degil, Kiracin ruyasina bir kadin giriyor sesi Sertap Erenere benziyo ve kadin nakaratini soyluyor. Kirac o kadar etkisi altinda kaliyor ki sabah uyanir uyanmaz kagida yaziyor sozleri muzigini. Cok hos degil mi ?

Son düzenleme:
Teoman bu sarkiyi akrabasi olan Erdal Eren icin yazmis. Erdal Eren kimdi bi hatirlayalim, yanilmiyorsam daha once paylastim, 1980li yillarinda bir asker vuruluyor, ates yakindan edilmis fakat Erdal'in uzakta oldugu yazildigi halde dikkate alinmadan yasini buyuterek apar topar idam sehpasina gonderiliyor.

Son düzenleme:
Sen geçerken sahilden sessizce. Gemiler kalkar yüreğimden gizlice.

Biliyor musunuz bu sarkinin muzigini Ermeni asilli biri yapti diye bu sarki yasaklanmisti bi zamanlar sonrasinda kendimizi nasil astiysak Gulsen hanim ablamiz cirilciplak soyledi bunu .) Ayarimiz yok yemin ediyorum :D

Ben yine de Sezen Aksudan dinlemeyi tercih ederim ;

Son düzenleme:
Bu sarkinin adini hebele hubele taktim, sarki mtv'de bi donem top 20'ye kadar cikmis,sarkiyi soyleyen grup 3 kizkardes, babalari da flamenco gitaristi Tomate yani bildiginiz domatez, kizlarda dusunuyor tasiniyor domatesten ne olur sorusunu soruyor, KETCAP diye bagiriyorlar ve grubun adi ketcap oluyor. Domatesin kizlarinin bu sarkisi cok ilginctir sadece kizlar dans edebiliyor bu dans figurlerine, bir erkegin dans edebilmesini hayal bile edemiyorum :D ve bu dansi sadece yarim saatte kendi aralarinda eglenirken kesfetmisler. Soylentilere gore nakarat kisminin hicbir anlami yokmus, ( tipki bizim estarabim gibi .p )

Sarkinin sozlerini komple paylasasim yok cevirsine baktim, Diego isminde kacakci tipli bir cocuga hayranligini dile getiriyor, Diego dans ediyor sarki soyluyor filan fisman. Keske Diegoyu da tanisaydik :D

Son düzenleme:
26 yaslarinda bir gun babasina soruyor. ''baba ben guzel miyim ? '' Babasi '' kizim cok guzelsin ama bir kac tahtan eksik'' diyor. .) Evet cok guzel bir kadin ( bence guzel) , varsin dans edemesin ( bana gore ediyor aslinda ). Bir gun bir pavyona giriyor bi cesaret, o donem evli kocasinin da haberi yok. Zar zor isi kapiyor. Musterilerin arasinda Sezen Aksu'nun tanidigi biri var. Sezen'i getiriyor onu dinletmeye. Sezen tuvalet icin kalktiginda kosa kosa pesine gidiyor, sizi cok seviyorum kizimin adini Sezen koydum diyor. Sezen aliyor bunu goturuyor Istanbula, vokalistligini yaptigi surece Sezen Aksunun evinde kaliyor. Oysa babasi istanbula tencere pazarlamaciligi yaptigini saniyor .) Neyse gelelim delikanlim sarkisina cok guzel degil mi sizce de ?
O donem para kazanmaya basliyor fakat kimse buna sarki sozu vermeye yanasmiyor, zaten birlikte calisacagi adam Onno Tunc o donem Aysegul Aldinc ile calistigi icin onu boynu bukuk birakiyor. Bakiyor ki kimseden fayda yok, bir film izliyor, izledigi filmden etkilenip bir sarki sozu yaziyor, dinleyenler cok begeniyor ve DELIKANLIM patliyor gidiyor .) Isteyince oluyormus demek ki canlarim.

Son düzenleme:
Bu sarkiyi daha once paylastim fakat bugun dinlerken tesadufen YouTube de su yorumu gordum paylasmak istedim bence hos .)

diyarbakırdayım o zamanlar. bir sevgilim vardı. adı selma. kurtoğlu taraflarındaydı evi. evinde mutfakta sigara içerdim. o da çay koyup bu parçayı söylerdi. çok güzeldi. dışarıdan askeri konvoyların polis sirenlerinin sesi eşliğinde kafamı yaslardım duvara. onun sesine odaklanırdım. saplantılıyım lan ben. geçmişe saplantılı. hala yalnızım. onların anıları ile yaşıyorum hep. bu kaybedenler kulübü sonradan çıktı ben ankaraya tayin olurken. 90ların sonunda. sonra da filmini çekmişler. ama ne o filmden ne de o iki djden geldim buraya. selmadan geldim.

selma, öldü.

Son düzenleme:
Bir deli Kadin dusunun, 80 yila 200 bin kusur sarki sozu yazmis. Istedigi gibi yasamis, istedigi gibi konusmus, kisaca deliligin dokunulmazligini giyinmis,zannimca cok akilli bir deli kadin.
Duzen ile bas edebilmeyi deliligi ile ogrenmis, soyleki dogup buyudugu koyde kizlar erken yaslarda evlendirildigi icin cok kizip bir gun koyun meydanina cikip avazinin ciktigi kadar bagirip, elindeki odunu alip ''bu benim atim, bundan sonra bu boyle biline'' diyerek herkesin delirmis bu demesine sebep olmus. Ve deliligin verdigi dokunulmazligin ilk adimini atmis.
Evleniyor 2 cocugu oluyor, memlekette dul bir Kadin olmanin zorlugunu yine deliligi ile kapatiyor. Soyleki kizlari liseye giderken eve gec saatte geliyor. Kizlarina iyi bir ders vermek icin okul meydanina gidiyor, donunu acip bagiriyor kizlarina '' bir daha eve gec gelirseniz baska sey gosteriririm'' diyor. Kizlari o utanc ile bir daha asla gec gelmiyor.
Belki ilk akla gelen Unzile sarkisidir ama asil sarkilari hep baskalari dillendirdi, 90li yillarin hemen hemen butun sarki sozleri ona ait. Ne saniyorsunuz ? 90li yillar sarkilari bosuna efsane olmadi.
Kizi anlatiyor, olum doseginde bile sarki sozu yaziyormus, bir gun derin yogun bakima giriyor, artik dunyadaki son saatleri. Mujde Ar Burak isminde Birol da olabilir simdi tam animasamiyorum, Aysel'in samimi bir muzisyen arkadasi diyelim odasina aliyor. Burak Aysel'e sarki soylerken Aysel ayagi ile eslik ediyormus olum doseginde. Su testisi su yolunda dedikleri sey iste.
Sonra vefat ediyor, evine tasinan insanlar copte sarki sozleri buluyor ve Tarkan'a veriyor. Yahu kadinin olusu bile para ediyor .)

Neyse hangi sarkisini paylasacagimi sasirdim o kadar cok varki. Gelisi guzel bi tane sectim.

ben her bahar asik olurum .p

[YOUTUBE]vS0oVjcxC_o[/YOUTUBE]

Normalde kişisel sayfalara yazma alışkanlığım yoktur. Ancak Sezen Aksu benim için her zaman başkaydı. Buna istinaden kuralları esnetmekten zarar gelmez.

Saadet zamanı: avluya doğru oturmuşuz, sen ve ben
Endamımız çift, sûretimiz çift, rûhumuz tek, sen ve ben
Bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, sen ve ben
Sen ve ben, ne sen varsın ne de ben, bir olmuşuz aşk elinden..

Moderatör tarafında düzenlendi:
MFO Ozkan abimizin gitariyla eslik etmesi gurur verici degil mi ? saka be saka ama benziyor .p

Son düzenleme:
Beğenmişim. Beğenirsin.

Semavi dinlerde ölüm sonrası yol ayrımdaki hesap gününün anlatılmaya çalıştığı rivayet edilir bu şarkıda... Tabii bu sadece rivayet olsa da şarkının gücü üstünde herhangi olumsuz bir etkiye sahip değil.. Müslüm baba dahil pek çok kişi tarafından yorumlanması da ayrı bir güzellik...

Buyurun efenim:

Rainbow;

Angel Dust;

Blackmore`s Night;

Müslüm Gürses ;

@W

Elbette bilirim gonderdigin sarkiyi.. Eskilerden aklima kazinanlardan bile diyebilirim.. Sarkinin iyi ya da kotu oldugu konusunda yorum yapamam.. Cunku cocukken dinledigim sarkilar cocuklugumun bir parcasi.. Iyi kotu ayirmadan hepsini dinliyorum.. Sadece bazilarini daha seyrek : )) Ben de sana ayni donemden bildigini tahmin ettigim bir sarki gondereyim.. Yasimiz ortaya cikacak ama ne yapalim : ))) Kahve icin sukranlarimi sundum.. Benden de sana orta kavrulmus az pismis cok kopuklu bir kahve... Gulumsetmesi dilegiyle : )

Bu turkude her nedense yorum farkina cok onem veriyorum, cunki oyun havasi gibi degil de gozleri kisik efkar tadinda dinlemek daha cok haz veriyor.

''kiz sen namuslu musun'' sorusu her ne kadar kufur eder gibi olsa da ''hizir elinden tutsun da bana yollasin seni'' ile turkunun gidisatini kurtarmislar .p

ayrica bu ''kiz sen namuslu musun'' sozunu vitamin sarkisinda da duymustum demek ki bu sarkiyi ti'ye almislar. Nasildi hatirlayalim ''tobanktan mi geliyon da kiz sen namuslu musun, yanaklarin al al olmus genctelekartli misin '' .))

Evet sarki bu;

Son düzenleme:
Insanin durup dururken ask acisi cekesi geliyor...

• Kalp Gözler
Tepkiler: W

Sarkinin hikayesi soyle efendim; Bunu yazan bir gozu kararmis bir TIR soforu amcamiz bir kadina asik oluyor, pesinden yuzlerce km gidiyor ''Engel mi mesafeler aşk yoluna meşk yoluna '' kismi burdan geliyor. Kadin kaciyor bu kovaliyor, sonra Roma Kaf dagini ekliyor oysaki Corumu Roma zannediyor. Neysem askindan delirmis amcamiz aliyor kagidi kalemi ve yaziyor... Buraya kadar olan tamamen benim uydurmamdi....

Tipe virigin yaa :D

Son düzenleme:
Geri