Günlük Hadi bakalim..

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
%C5%9Fimdi-onlar-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCns%C3%BCn..-Oo-beybi.jpg

Çocuk babasına sorar;
- baba senin hiç sevgilin oldu mu..?
Baba cevap verir;
- bir tek sevgilim oldu,O da Allah..
Çocuk şaşırır, peki ya annem;
Baba gülümser;
- O bana sevgilimin hediyesi.​

Klipte anlasildigi uzre hersey bir gazete haberiyle basliyor. Sarkiyi yazan kisi (Eddie Vedder) bir gun gazete okurken bir habere denk geliyor. Lise ogrencisi Jeremy bir derse gec kalinca ogretmeni tarafindan azarlanip geri gonderiliyor. Tabi mesele azarlanilmasi degil,sinif arkadaslari tarafindan alay edilmesi.Jeremy gururuna yediremeyip silah alip geri geliyor ve kendini olduruyor. Jeremy'nin laneti (bana gore) hala suruyor. Hala okullarda dislanma,alay edilme yuzunden cocuklar intihar ediyor Avrupa ulkelerinde. Aklima gelmisken bu hikayeye uygun bir film geldi aklima ''Ben X'' tavsiye ederim. Neyse sarkiya devam edelim hadi bakalim..

Son düzenleme:
[YOUTUBE]am8ZWFsM51c[/YOUTUBE]

:hello:​

Klipte anlasildigi uzre hersey bir gazete haberiyle basliyor. Sarkiyi yazan kisi (Eddie Vedder) bir gun gazete okurken bir habere denk geliyor. Lise ogrencisi Jeremy bir derse gec kalinca ogretmeni tarafindan azarlanip geri gonderiliyor. Tabi mesele azarlanilmasi degil,sinif arkadaslari tarafindan alay edilmesi.Jeremy gururuna yediremeyip silah alip geri geliyor ve kendini olduruyor. Jeremy'nin laneti (bana gore) hala suruyor. Hala okullarda dislanma,alay edilme yuzunden cocuklar intihar ediyor Avrupa ulkelerinde. Aklima gelmisken bu hikayeye uygun bir film geldi aklima ''Ben X'' tavsiye ederim. Neyse sarkiya devam edelim hadi bakalim..

Küçük Jeremy, henüz 16 yaşında.. Dışlanmış, "onlar" gibi olamamış. İtilmiş, horgörülmüş.. Anne ilgisiz, baba önemsemiyor.. Çizdi kendi dağını Jeremy tepesine çıktı.. Kraldı artık, kendi dünyasının hükümdarı.. Sınıfta konuştu bugün Jeremy, bütün dünya dinledi.. Kalmayan egosunu diriltmek istedi Jeremy.. Dünya'nın kendi saklı dünyası kadar yaşanılabilir, katlanılabilir olmasıydı dileği.. Sınıfta konuştu bugün Jeremy.. Tahammül edemedi.. Hayatı boyunca çıkardığı sorunlara bir yenisini ekledi.. Vicdanlar kara tahtanın üzerinde ki kanı temizleyemedi.. Sınıfta konuştu bugün Jeremy.. Herkes dinledi.. Artık hep 16 yaşında Jeremy

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gerald Friend seri bir tecavuzcu. Kucuk yasta cocuklari kacirir tecavuz ve iskence eder. Hapishaneden kacan bu yaratik 14 yasinda Poly adinda dunya guzeli bir kizi kacirir. Tavana ters asar ve gunlerce iskence esliginde tecavuz eder. Poly bir yolculuk esnasinda arabadan kacmayi basarir ve ertesi gun Gerald yakalanir tutuklanip cezaevine gonderilir. Poly'e yazilmis bir sarkidir.

Son düzenleme:
Bu sarki Istanbulu ozleyenlere gelsin .)

Istanbul bugun yorgun,uzgun ve yaslanmis. Biraz kilo almis. Aglamis yine... Rimelleri yakiyor ~~
~

Son düzenleme:

Bazen bir kaldırım taşı,
Bazen bir sokak çalgıcısı,
Yani sen İstanbul'sun...

Bazen Kanlıca Sahili,
Bazen Yalnız Kız Kulesi,
Sen İstanbul'sun...​

Deli kadin Aysel Gurel bir gun turneye cikiyor ve bir koyde Unzile ile karsilasiyor. Unzile hikayesini anlatiyor ve Aysel Gurel gozyaslari icinde dinliyor. Unzile cocuk yasta evlendiriliyor,bi kac koyun karsiliginda hic tanimadigi bir adama satiliyor. Aysel o kadar etkileniyor ki sarkisini yaziyor.

Unzile caresiz Turk kadininin simgesi haline geliyor.

Son düzenleme:
Adam hic acilamadigi kadina yaziyor bu sarkiyi. Acilsam mi acilmasam mi derken acilmaya karar veriyor. Kadin kibirli bir sekilde alay ediyor. Muratcigim sinirlenip ''seni cilginnn'' diyor .p buraya kadar olan kisim tamamen benim uydurmamdir. Gercegi Murat Kekillide gizli .)

Son düzenleme:

Bunu buraya paylasmasam olmazdi .) Sarkimiz her sabah 10'da radyoda calmaya basliyor. Ofis calisanlari hep bir agizdan ''ik voel me seksi als ik dans oOoOooO'' .)) radyonun sesi sirf bu sarki iicin biraz aciliyor .)

Son düzenleme:
There is no time to cry Yek senin icin olsun bu .)

Son düzenleme:
Sarki sanki Hollanda aksaniyla soylenmis. Sanki gercekten zorlasam anliyacakmisim gibi. Tony Gatlifín filminden bir yahudi halk turkusu imis.
Sonra gun boyu ''dumbala laika'' demeye basladim .p Noluo bana yaaa :nee:

https://www.youtube.com/watch?v=s3ZyKLbj2zk

Son düzenleme:

Bir gun tasi taragi toplayip cadirimi karavanimi alip daglarda soyle bir hayat surmek istiyorum. 15. saniyedeki teyzenin dogallagina bakar misiniz .) Sonra ates yakalim geceleri turku soyleyelim. Sehir hayatindan uzak biraz kafa dinliyelim.Cok mu hayal kuruyorum ne ? .)

O halde sarkiya eslik edelim. Sevdigum nerde kaldun ? hep bekledum yollari~~~

https://www.youtube.com/watch?v=xlW9gnCOOKA

Son düzenleme:
Bu hayatı sürecek zenginliğe ulaaşmadım ama yaylaya çıkınca gönlümce eğlenecek, yollarda durup bu tarz şeyler yapacak, teyzenin birini koluna takıp horon teptirecek bir kimseyim. Gel beraber çıkalım yaylalara Waterlelie, yapmadığımız şey değil şu =)

Sarki Nevzat Celike ait. Aslina bakarsan beni siyasi yonu zerre ilgilendirmiyor. Esas olan sarkinin bana kattigi duygu. Nevzat devsol davasinda iceri aliniyor ve muebbetle yargilaniyor. Olumu ensesinde hissederek yaziyor bu siiri. Ve kaderin cilvesi serbest birakiliyor.

Iste Nevzat Celikin bilinmeyen oykusu:

“Şu tek tip elbise direnişinin filan başladığı cezaevidir. Burada işte bize tek tip elbiseler giydirdiler, kapı altından girerken işte acayip saçımızı sakalımız işkenceyle kestiler. Daha sonra işte, küçücük pencereleri vardı, ve tel örgüleri vardı, sık demir örgüleri vardı. İşte biz girer girmez, şey yaptık, çıkarttık tabii üstümüzdekileri. O Tel örgüleri falan parçaladık çünkü, içeriye hava bile girmiyordu.

Yaklaşık iki buçuk yıl boyunca, biz o hücre tipi cezaevinde, üç kişilik ve tek kişilik hücrelerde 2.5 yıl boyunca havalandırmaya çıkamadan yaşamak zorunda kalmıştık. Şafak Türküsü, 83’te Metris’te esas olarak yazıldı, ama tamamlanma süreci şeydir. Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi’dir.

Şimdi yazdığım süreç, Haziran ortaları filandı, 83’te 5-6 aylık bir yazma süreci vardır Şafak Türküsü’nün. İşte biz operasyonla, yani yazılma sürecinde operasyonla Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi’ne nakledildik. Orada zaten şeyimiz kalem ve kağıdımızın olmasının dışında hiçbir şeyimiz yoktu. Pijama terlik yaşadık zaten. O süreçte yazıldı, zaten açlık grevine başlamıştık. Gelir gelmez bir otuz gün süren bir açlık grevi yaşadık Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi’nde. Yani Şafak Türküsü’nün yazılma süreci içerisinde bir 30 günlük açlık grevi de girmiştir.

Ben, idamla yargılanıyordum. Sonuçta sadece ben değil benim gibi yüzlerce kişi idamla yargılanıyordu. Yani hemen hemen her davada tutukluların neredeyse üçte biri, dörtte biri filan idam istemiyle yargılanıyorlardı. Aslında adi vakadan biri haline gelmişti. Çünkü diyelim ki 16 kişinin kaldığı bir hücrede 10 kişi idamla yargılanıyordu. Ya da 3 kişilik bir hücrede iki ikisi idamla yargılanabiliyordu. Dolayısıyla herkes için ortaklaşa ve giderek sıradanlaşan bir duygu haline geliyordu.

Fakat bir taraftan da idamlar gerçekleştiriliyordu. Tanıdığımız birebir tanıdığımız insanları da asmaya başlamışlardı. Doğal ki tabii bu senin kendi hayatında bir somut bir olgu olarak duruyor. Ve sen gerçekten dört duvarın içerisindesin, başka bir hayattasın ve zamanı belli olmayan, hem yargılama sonucu idama gitme açısından, hem tahliyeye giden süreç açısından baktığın zaman, neye çıkacağını asla bilemediğin bir psikoloji içerisinde yaşıyorsun. Ve o dönemde temel olgusu da insanların idam edilmesidir.

Dolayısıyla ben de bir şairdim. Bu duygunun zaten içerisindeydim. Ama bunu kavramsal bir süreç içerisinde yerini anlatabilmek, duyurabilmek için ya bu saiktir bana elbette Şafak Türküsü’nü esin olmak bana yazdıran. Bunu bir başkaldırı olarak düşünmemiz lazım, çünkü şiirin bütününe baktığın zaman orada asla yılmayan, pes etmeyen ve gelecek güzel günleri isteyen güzel gündüzünde sömürülmeyen, gecesinde aç yatılmayan bir dünya ve özgürlüğü isteyen insanların ortak dramını yakalayan bir şeydir.

Dolayısıyla daha ilk başından şeyi söyler ya; ‘beni burada arama anne kapıda adımı sorma saçlarına yıldız düşmüş koparma anne ağlama’ yani, en başından şey yapar, itiraz eder. Yıkılmamasını söyler annesine. Ve dolayısıyla bütün o inanmışlara, halka gelecek güzel günlerin bir inancı, direnci temsil eder.

Şimdi benim şiirler tabii ki, 82, 81 ortalarından itibaren dışarıya çıkmaya başlamıştı. Ya adım da zaten bir biçimde şaire çıkmıştı cezaevinde. Ya mektuplar yoluyla, işte cezaevi idaresinde filan mektuplarda bir biçimde benim şiirlerim yer alıyordu. Bu dışarı çıkarma yazdığını, bizimle ilgili bir şeydi.

Fakat, ya benim ilk şiirlerimi şair anlamında işte bir lehçe anlamında fark edenler şeydir, A. Kadir, Tanju Cılızoğlu. A. Kadir’İn mesela çok şeyi vardır. Desteği, övgüsü vardır. Bestelenmeden önce zaten, liste başı olan ve işte ne bileyim çok fazla sayıda satan bir kitaptı. Daha sonra benim müebbet türküsü yayınlandı. Müebbet Türküsü de aynı şekilde, aylarca iki kitap yan yana liste başı kaldı. Ahmet Kaya’nın onu kaset haline getirmesi, orada birkaç şiir daha vardır, dört şiir vardır o kasette. 1986 ortalarıdır.”

Son düzenleme:
Yillar once, orta okul lise donemim boyunca yanimda oturan Kurt asilli Yurdanur adinda bir arkadasim vardi. Surekli sarki soyler, beynimin icine ederdi. En kotu durumlarda bile sarki ile cevap verirdi. Cok sinirlenirdim o donem, ''insan bu kadar mi umursuz saftirik olur'' derdim icimden.
Utangac kisiligimin yok olmasina sebep olan bu arkadasimin hergun soyledigi bir sarki vardi. ''su daglarda kar olsaydim arar bulur muydun beni.. Bir asi ruzgar olsaydim ....'' gibi devam ediyordu.
Ve yillar gecti o gunlerde sevmedigim bu sarkiyi senden oturu simdi seviyorum garip bir sekilde. Bulacagim seni yavrum bu sene bulacagim sarkini gercek yapacagim seni sasirtacagim Yurda hanim .)

https://www.youtube.com/watch?v=Ci0BMqDnirg

Son düzenleme:
Bazi sarkilar, derdin yokken bile dert sahibi yapar insani. Sigara icmeyen insanin cani sigara ceker. Bu sarkiyi ilk kaybedenler kulubundeki filmde dinlemistim. Sabah arabayi calistirdigimda ilk hangi sarki cikarsa, gun boyunca onu fisildarim. Iste bugunki talihli sarkimiz .p Bagri yanikk dostlarimiza merhabaaaa...

Son düzenleme:
Geri