Günlük Hadi bakalim..

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ah be Yildizcigim sen Sezen Aksu ile asik atabilir misin ? Kadin sana oyle bir fuze atan sarki yapmis ki omur boyu dinleyince tuylerin tiken tiken oluyordur eminim. Hayatimda hic bu kadar guzel laf koyma gormedim ben...

Bak atının terkisine de atmış gözleri şaşı gelini
Mor kaftanlara sarmış haspam odun gibi belini
Ah verin elime de kırayım cadının derisi kara elini

Seni gidi dilleri fitne fücur kıyametin gelsin

Sen o alacası içinde fesatla hangi günü gün edicen
Ah o kaditin üstüne bir de atlas yorgan sericen

Amanın amanın yansın ocağın barkın utansın
Ağan emmin herbir yerine kırmızı kınalar yaksın

Varsın bize vursun felek ne çeyiz düzdüm emek emek
Allah bildiği gibi yapsın

Böyle de nispet olmaz ki seni gidi zalim yar
Zorla da kısmet olmaz ki seni gidi hain yar

Bana ne bana ne beni al onu alma

Bende bu yetim kirazlar al al dururken
Tek başıma kara gecelerde zar zor uyurken
Yar eteğimde çakallar kurtlar ulurken
İçine sinerse senin de kıyametin gelsin

Ve Yildiz evli bir adamla olmanin ezikligi sarki yapar "ama evlisin". Sanatcilarin yara aldikca guzel eser cikardigini dusunuyorum. Aldatan koca ne yapiyordur simdi ? Serefsiz ya....

Ibretlik olmasa da yasanilmis bir hikayeyle yine karsinizdayim, pek duygusal bir sey de degil .) Yildizcigimin kafasinda Tarkan ile bir baglanti kuruluyor, bunu ben yazarim Tarkan'a bi guzel kitlerim diyor, yok yok boyle demiyor Tarkanin sesi kulagima geldi ve bu sarkinin ona cok yakisacagini dusundum diyor, tuhaf degil mi ? "bi sarkinin birine yakisacagini dusunmek " bu neyin kafasi demeyin Yildiz kafasi bu, (kafasini yedigimin kadini .p ) Tipki bir elbisenin birine yakistigi gibi sarkilarin da birilerine yakisacaginin bilincinde.

Biz kardeslerimizle bir araya geldigimizde youtube'da unutulmaya yuz tutmus sarkilari acar bunu hatirladiniz mi deriz ( siz ne yaparsiniz bilmem o sizin bileceginiz is .p )
Sey dicem kardesim israrla bu adamin butun video kliplerini izletti, hayran hayran ne kadar renk cumbusu diye yorum yapti benim ise gordugum tek sey kol alti killariydi.

Adam barda birine rastliyor, hayatin tokadini yemis sagli sollu, bir kac gun omru kalmis. Karisi aldatmis, cok calismis, gulmekten cok aglamis, hayatin tadini cikaramamis adam, yasa diyor yarin olmayacakmis gibi yasa.... a a a a al ne alabiliyorsan hayattan allll diyor .p

Fatsa ilçesinde yaşayan Dursun Ali Akınet'in yazdığı ve daha sonra bestelenerek meşhur bir türkü olan şiirdeki 'ömür bir nefes derinden' mısrası Akınet'in 1987'de vefat eden annesi Zekiye Hanımın son sözlerinden biri imiş. İşte bu ünlü türkü annesinden aldığı ilhamla hayata geçmiş. 11 yaşında yetim kalan Dursun Ali Akınet, “Annem son nefesini verirken hep yanında idim, bana bir şeyler söylemek istedi. Annem 'dünya bir şey değilmiş, sadece bir nefesmiş' dedi. İşte hikayesini özetlediğimiz o türkünün Akınet’in annesinin sözlerinin de yer aldığı son kıtası… “Geçtim Dünya Üzerinden Ömür Bir Nefes Derinden Bak Feleğin Çemberinden Yolun Sonu Görünüyor…”

Alinti

çocukluğumun travması şarkı. klibe bak... ezel akay işte :/ çok güzel şarkı. 1.13'te giren kemanla omuzlar oynuyo

Insanin soyle bir ortamdan tacizsiz kurtulabilmesi buyuk bir sans bence, etten koruma olmuslar, yemin ediyorum klibi izlerken stres oldum.
Su donem bu klip cekilmis olsa bir bakanin istifa etme sebebi saka yapmiyorum fokur fokur virus kayniyor, Suleyman Soylu istifa eder (luppocular anlar ne dedigimi) 2020 neler yasattin sen bize.
Sey diyecektim video altindaki yorumlari okumadan gecmeyelim, ulkem insani cok esuscu be .p

W hanim. Cok guzel bir icerik barindiriyormus bu baslik.
Bir seyler ben de karalamak isterim musaadenizle.
Bahsedecegim parcanin ismi, kendisine yarasir guzellikte :) "Ayna icinde ayna"
Arvo Part, inzivasinda yasadigi icsel donusumu eserlerine de yansitmis olan bir besteci.
Sanciyla yoneldigi icinden,
medidatif ve dingin bir halde cikiyor.
Besteleri dinginlesiyor, sadelesiyor ve akip gidiyor.
Bu parcasi da inziva sonrasi doneminden, kendi icat ettigi tintinnabulist teknigini kullanmis.
Bu kelime Latincede "kilise canlari" anlamina gelir.
Eserinin provasinda eserinin "kalp atisi hizinda" calinmasini söyler.
Belki de evrenin atan bir kalbi daima vardir, bizim yalnizca kulak verdigimizde duyabilecegimiz.
Bahsi gecen ayna icinde ayna,

Reşadiye ilçesinin Büşürüm köyünden çok güzel zurna çalan Çakır Usta ramazan davulunu çalmak üzere elli beş yıl evvel Reşadiye Bereketli kasabasına gider. O zaman nahiye olan Bereketli'de biraz kilolu, kalın mercekli gözlük kullandığı için halk arasında "Kör Müdür" diye anılan Amasyalı bir nahiye müdürü vardır.

Çakır Usta sahur davulunu coşku içinde çalarak ramazanı yarılamıştır. İşte bu sırada nahiyede çakır ustanın bir kadınla ilişki kurduğu söylentisi yayılır ve bundan dolayı müdür Çakır Usta'yı nahiyeden uzaklaştırır.

Hem emeğine karşılık umut bağladığı fitreler ve diğer armağanlar, hem de yeni kurduğu ilişkisinden ayrı kalması sonucunda tepkisini söz konusu türküye dökmüştür.

• Beğen
Tepkiler: W
Reşadiye ilçesinin Büşürüm köyünden çok güzel zurna çalan Çakır Usta ramazan davulunu çalmak üzere elli beş yıl evvel Reşadiye Bereketli kasabasına gider. O zaman nahiye olan Bereketli'de biraz kilolu, kalın mercekli gözlük kullandığı için halk arasında "Kör Müdür" diye anılan Amasyalı bir nahiye müdürü vardır.

Çakır Usta sahur davulunu coşku içinde çalarak ramazanı yarılamıştır. İşte bu sırada nahiyede çakır ustanın bir kadınla ilişki kurduğu söylentisi yayılır ve bundan dolayı müdür Çakır Usta'yı nahiyeden uzaklaştırır.

Hem emeğine karşılık umut bağladığı fitreler ve diğer armağanlar, hem de yeni kurduğu ilişkisinden ayrı kalması sonucunda tepkisini söz konusu türküye dökmüştür.

Cok uzgunum Outis onceki paylastigimiz butun linkler gitmis, butun emegimiz bosa gitti, ozellikle seninkilerin kaybolmasina daha cok uzuldum

Cok uzgunum Outis onceki paylastigimiz butun linkler gitmis, butun emegimiz bosa gitti, ozellikle seninkilerin kaybolmasina daha cok uzuldum
Evet linklerin buyuk kismi gitmis.. Cogunada sarki adi yazilmamis diye baskalarinin sarkilara ulasmadi mumkun gorunmuyor.. kotu olmus ya

• Üzgün
Bundan sonra isterseniz sarkicinin ismi ve sarki adini da yazin mesajlara. Link gitse bile sonra bulabiliriz : ))

• Kalp Gözler
Geri