Güzel özetlemiş .

• Kullanıcı DoGu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 42 gün önce görüldü
10346439_779245982132186_8165295054796143345_n.jpg

hem doğru hem eksik.

"Devlet bize bahmiyi."

Hayatımda en iğrendiğim şey milliyetçilik ve faşizmdir.
Afedersin ırk olarak ben de Türk'üm ama bu şekilde yakışmıyor.

Ayrıca bu ülkede özetlenen hiç bir çocuk 80 ler doğusunu yaşamamıştır, bu yüzden pek konuşmaya gerek yok.
---
Hemen yanlış anlaşılmaya meyil vermemek için notu gireyim,

tabii ki bunlar bu gün devlete karşı yapılan hiç bir eylemin ve kan akıtnmanın savunması olamaz. ve çocukları buna dahil etmek epeyce yanlıştır, burada anlatılmak istenen, bir tarafı ötekileştirmenin yanlış olduğu, yalnız 80 lerde kürt çocuklarının yaşadığı ızdırabı herhangi bir ırka mensup bir çocuğun böylesine yaşamadığı bu durumda milliyetçiliğin bi kenara bırakılıp sen ben mevzusuna dönüştürülmeden insanların sevilebilmesidir.

kolay gelsin.

Kartalizm yanlışın var 80 ler yerine kurtuluş savaşı döneminde Çanakkale'de savaşan çocukları demen lazımdı .

Evet dostum çanakkale savaşında sadece biz savaştık, başka herhangi bir ırk yoktu. He madem o açıdan bakacaksak Çerkez ethem taraftarı egelileri vatan haini sayalım, cumhuriyet karşıtı bütün bireyleri ve gelen soyları vatan haini sayalım. Milliyetçilik başkadır usta, yurtseverlik ayrı. Ben yurtseverim, gerisi teferruat. Objektif bakmak gerek.

Kartalizm ben sana ırklar mı dedim. İşte sıkıntı anlayamamakta, sen çocukları söyledin bende sana daha eskisi var diye uyardım. Sakin ol bence . :)

Sakinlikle alakası yok, söylemek farklıdır söylemeye çalışmak farklı. Ben gayet sakinim, burada ne kürt sempatizanlığı ne türk milliyetçiliği var, yalnız söylemlerin bazen aşırı kaçıyor ve geneli yanlış bunu belirtiyorum, bence sen sakin ol :)

Tamam abi saygılar büyüksün .

Cocuk her donem cocuktur... ister canakkale savas donemi ister 80 ler dogusu isterse simdinin suriye mpdeli..

Cocuklar olmesin, kadinlar tecavuze ugramasin vede erkeklerin kafalari kesilmesin artik. Yeter yavv
Ne igrenc bi dunyadayiz

Kesinlikle bu ülkede kürtlere neler yapıldığını bilmiyosunuz, çünkü bu ülkede sadece kürtler zulüm gördü. aleviler yakılmadı, sağcılar ve solcular asılmadı. sadece kürtlere yapıldı herşey. molotof olayını savunmuyorum ama yinede alttan alttan destekliyorum yani.
ne samimi bi yorumdur.
benim ailemin savunduğu partinin liderinin tırnakları söküldü, işkence edildi. ama yinede devletine ve milletine zarar vermediler. dedem ve nenem tatar zulmünden kaçıp türkiyeye yerleşti. onlarda orda hükümete zarar vermediler. kız arkadaşımın mezhepdaşları madımakta yakıldı. ama onlarda sağa sola molotof atmadılar. romanlar yıllardır bu ülkede itilip kakıldı, iğrenilerek bakıldı, ama onlarda vatanına ihanet etmediler. ermeni arkadaşlarımın taşınamazlarına devlet tarafından el konulup ederinin 25% i ücreti verildi, yeri geldi azınlık gözüyle bakıldı, ama türk olmadıkları halde ne bayrağa saygısızlık ettiler, ne yakıp yıktılar. Konu zulüm ise, bu ülkede zulüm görmeyen dinden, dilden, ırktan, mezhepten, milliyetten insan yok. Sizinde savunmanızda ki samimiyetinizi seveyim.

Konu başlığına ve posta Kürtçülük damgası vurup, bunun üzerinden dalga geçilip, hor görüldükten sonra, yapılan savunmaya. Başkaları da zulüm gördü demek alakasızlığın son boyutudur. Bak adı üstünde söylüyorum yurt-se-ver-lik. Yeter artık şu mide bulandırıcı milliyetçiliğinizden vazgeçin. Sadece kabak gibi onlar yaptı demekten vazgeçin, objektik olmayı azıcık öğrenin. Bugün kürt kelimesine midesi bulanan insanlar yüzünden bu haldeyiz. Alevisinin, sunnisinin, herhangi bi etnik gruba dahil olanının gördüğü zulmü kimse tasvip etmiyor, samimiyetiniz buradan gelmesin. Kimse alevilere iyi olmuş da demiyor. Bak ne demişiz ilk postta

Hemen yanlış anlaşılmaya meyil vermemek için notu gireyim,

tabii ki bunlar bu gün devlete karşı yapılan hiç bir eylemin ve kan akıtnmanın savunması olamaz. ve çocukları buna dahil etmek epeyce yanlıştır.

Okumayı bilen herkesin bence anlayabileceği bi cümle. Ilımlı olmayı ne zaman öğreneceksiniz acaba?

Hallelujah, faşist olduk ya la yine.
Bir insan neden milliyeçiliğinden vazgeçsin yahu? Ben neden ırkımı ve vatanımı sevmekten vazgeçeyim? Neden bayrağımı taparcasına sevip türküm demekten vazgeçeyim? Bunların sana ne zararı var? Bu olguların sana ne zararı dokunuyo?

Bak kendi üstüne alınmış :) Bi insan faşist olamaz kardeşim, bi insan kendi ırkını bir diğerinden üstün tutamaz, bir insan objektif bakmadıkça insanlığa iyi olamaz, bir insanın bayrağını sevmesi milliyetçilik olamaz, milliyetçi olmadan da bayrak sevilir, vatan sevilir, vatan görevi yapılır, milliyetçi olmadan da olumlu sonuç alınır, ben türküm denebilir, ama başka etnik köken hor görülmez, görülemez.

İşte en başta ''milliyetçilik'' kelimesinin ne anlama geldiğini bilseydiniz, bugün hurafe gibi olan milliyetçilik tanımına inanmazdınız.
Milliyetçilik, kendini ırkını sevip başka ırkı aşağılamak, ya sev ya terket demek değildir. Kendiniz söylüyosunuz, kendiniz inanıyosunuz.
Senin o tanımını yaptığın tam olarak faşistliğe giriyo. Ama işte dedim ya, keşke arada ki ayırımı yapabilseydiniz de bugün bu durumlara gelmeseydik.
Evet milliyetçiyim, ırkımı seviyorum, toprağımı seviyorum, vatanımı seviyorum. Milliyetçilik budur ablacım.
Ve sizin gözünüzde öyle bir faşistim ki, forumda en iyi anlaştığım insanlardan biri kürt, ev arkadaşım kürt, en yakın arkadaşım kürt.
Beni yanlış anlama, kesinlikle amacım seninle bir şeyler tartışıp kalp kırmak değil. Her zaman denildiği gibi, önce insanlık. Ama diyorsunuz ya tartıp ölçüp biçip öyle konuşun diye. Sizde aynısını yapın lütfen. Kötü bi şey söyledin demiyorum. İyi forumlar.

Uff şu iğrenç kürtler batıya da yerleştiler hep yaa, pis kokuyolar. Sanırım ırklarından dolayı .s.s

İşte en başta ''milliyetçilik'' kelimesinin ne anlama geldiğini bilseydiniz, bugün hurafe gibi olan milliyetçilik tanımına inanmazdınız.
Milliyetçilik, kendini ırkını sevip başka ırkı aşağılamak, ya sev ya terket demek değildir. Kendiniz söylüyosunuz, kendiniz inanıyosunuz.
Senin o tanımını yaptığın tam olarak faşistliğe giriyo. Ama işte dedim ya, keşke arada ki ayırımı yapabilseydiniz de bugün bu durumlara gelmeseydik.
Evet milliyetçiyim, ırkımı seviyorum, toprağımı seviyorum, vatanımı seviyorum. Milliyetçilik budur ablacım.
Ve sizin gözünüzde öyle bir faşistim ki, forumda en iyi anlaştığım insanlardan biri kürt, ev arkadaşım kürt, en yakın arkadaşım kürt.
Beni yanlış anlama, kesinlikle amacım seninle bir şeyler tartışıp kalp kırmak değil. Her zaman denildiği gibi, önce insanlık. Ama diyorsunuz ya tartıp ölçüp biçip öyle konuşun diye. Sizde aynısını yapın lütfen. Kötü bi şey söyledin demiyorum. İyi forumlar.

Bak kardeşim benim amacımda burada herhangi bir kesimin sempatizanlığını yapmak değil. Hiç bir ideoloji veya siyasi görüş hiç bir zaman tam olarak yansıtılmaz. Bugün Türkiyede yaşıyorsak hepimiz biliyoruz ki milliyetçilik bu ülkede bulunan her ırka saygı göstermek veya eşit derecede sevmek değildir. Bugün bu postları yazmamın sevmemin asıl nedeni "Devlet bize bahmiyi." gibi iğrenç bir dalgaya alma yöntemiyle bir şeylerin aktarılması. Ben milliyetçi değilim evet; ama en az bu ülkede bayrağını en çok seven kişi kadar bayrağımı seviyorum, marşımı biliyorum, vatanımı seviyorum. Alevisinide savunuyorum, kürdünüde, türkünüde, çerkezinide. Zulümün karşısında duruyorum, bunu istemiyorum. Sende en az benim kadar bıkmışsındır, bu olaylardan. Amaç hiç bi zaman bir tarafı ezmek veya bir şeyler söylemek değil, neden böyle bir yazı yazmak gereğinde bulunuyoruz? Neden insanları aşağılamak amacıyla söylemde bulunuyoruz, o cümleyi yazmasakta anlatabileceğimizi anlatamıyor muyuz? Her neyse, Vatan Trakyasından Güneydoğusuna kadar bir olunca güzel, iyi forumlar.

Geri