Güzel özetlemiş .

• Kullanıcı DoGu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti

Diyarbakırda şırnakta laz mı var ? Veya varsada kaç tane var? İşine gelmiyor hala savunuyorsun çünkü, yanlışları idrak edememek çok büyük bi sıkıntı. Yanlış olduğunu bile bile savunman sinirlendiriyor insanı .

Ben şehir ismi mi verdim doğu?
Benim idrakıma laf edecek kadar büyük mü görüyorsun kendini?

Yaş olarak büyük göremem belki ama düşünce olarak geniş bakabiliyorum evet .

Düşünce olarak mı?
Humanizmden bir gram nasibini almamış bi insanın geniş düşünmesi.
Evet doğu haklısın sen.
Alıntı yapma artık benden.
Her seferinde karşımda hakaret etmeyecek olgunlukta insanlar bulacağım yanılgısına düşüyorum :)
Aşağıladığın ne varsa bi gün muhtaç olman dileklerimle.

Bi taraf genelleme yapmadım diyor ama genellemeye açık bir yazı paylasilmis.bi taraf haliyle çok alıngan kürtlere bi şeyler densede savunsak düsüncesinde.kör dövüşü gibi.

Yazılanlar niye zorunuza gidiyor anlamıyorum, gerçekler acıdır. Bi kere bile bu ülkenin bayrağını eline almayanlar var la bu ülkede siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Mide bulandırıcı milliyetçilik diyeceğinize özeleştiri yapın biz nerde yanlış yapıyoruz deyin canımı yiyin lan. Şunu da kafanıza iyice sokun bu ülkede Kürt sorunu yok, bölücülük sorunu var.

Sahsen hiçbir yerde yanlış yapmıyorum, devletimle de sorunum yok, bayrağimla da. Hiçbir ırkla da yok. Öz eleştiri yapması gerekenler bizler değiliz bunları başlatanlar, 80 ler de 90 lar da yenilen haltlar. Bunun faturasını bütün kürtlere keserek önce bi dönüp kendinize bakın. Şu konuda ki yorumlar, beğeniler ortada kimse kalkıp biz genelleme yapmıyoruz bıdı bıdısı yapmasın. Cidden çok komik oluyor.

Düşünce olarak mı?
Humanizmden bir gram nasibini almamış bi insanın geniş düşünmesi.
Evet doğu haklısın sen.
Alıntı yapma artık benden.
Her seferinde karşımda hakaret etmeyecek olgunlukta insanlar bulacağım yanılgısına düşüyorum :)
Aşağıladığın ne varsa bi gün muhtaç olman dileklerimle.

Önyargılı dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şmdi ? :) Felsefem hep iyi niyet üzerine oldu, tanımadan bilemezsiniz o kısmı herneyse. Ortada bir yanlış varsa herkes için yanlıştır. Kimse bana molotof atan bir genci doğru yapıyor diyemez veya esnafa zarar veren bir genci savunamaz cünkü yanlıştır.

Kişiliğine veya ırkına hakaret etmedim onu kendin ettin dalgaya alarak. Çünkü senin gözünde biz öyle biriyiz ''pis kürtler, kokuyor kürtler'' hangimiz hümanist olduğu kesin bu sözlerinde.

Kimseyi aşağılamak gibi adetimde yok çünkü kimse kimseden üstünden değildir.

Olgunluk dedin, büyüklük dedin. Peyami safanın bir sözü var hatırlatıyım. '' Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır''

hacı dayı bu ülkenin cumhurbaşkanı tayyibinden, kapıcı memedine yaptığı büyük bi hata var:

"acıları karşılaştırmak, kıyaslamak"

ülke icinde nice trajediler yaşanmış. her trajedinin kendi dinamiği, dönemi, döneminin sosyolojik yapısı değişik. bu yüzden "yok siz daha çok agladınız, biz daha çok bıçak yedik, onlar daha çok işkence gördü" gibi iddiaların dillendirilme sıklığı arttıkça samimiyet miktarı azalıyor. olayı yasanmıs acıları gündemde tutup gelecek icin ders cıkarmaktan ziyade acıyı kullanarak siyasi rant elde etme haline getiriyor.

bilin istedim.

Önyargılı dedim dedim inanmadınız bak ne oldu şmdi ? :) Felsefem hep iyi niyet üzerine oldu, tanımadan bilemezsiniz o kısmı herneyse. Ortada bir yanlış varsa herkes için yanlıştır. Kimse bana molotof atan bir genci doğru yapıyor diyemez veya esnafa zarar veren bir genci savunamaz cünkü yanlıştır.

Kişiliğine veya ırkına hakaret etmedim onu kendin ettin dalgaya alarak. Çünkü senin gözünde biz öyle biriyiz ''pis kürtler, kokuyor kürtler'' hangimiz hümanist olduğu kesin bu sözlerinde.

Kimseyi aşağılamak gibi adetimde yok çünkü kimse kimseden üstünden değildir.

Olgunluk dedin, büyüklük dedin. Peyami safanın bir sözü var hatırlatıyım. '' Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır''

Molotof atan genci savunduğum mesajı göster, forumdan gideceğim.
Pis kürtler kokuyor kesin ırkından dolayı cümlesinde sonuna ironi diye belirtmem mi gerekiyordu?
Düşünce olarak benden büyük olduğunu iddia ettin az önce, bu üstünlük taslamak değil de ne?

İyi geceler abiler, ablalar. Kisisel atismada kalp kirici soylemlerde bulunmasak taraflar icin daha iyi olacak, neticede yarinda beraber tartisicaz, hak vericez.

Molotof atan genci savunduğum mesajı göster, forumdan gideceğim.
Pis kürtler kokuyor kesin ırkından dolayı cümlesinde sonuna ironi diye belirtmem mi gerekiyordu?
Düşünce olarak benden büyük olduğunu iddia ettin az önce, bu üstünlük taslamak değil de ne?

e bende zaten yanlışlardan bahsediyorum. Neyi savunuyosun o zaman neyi yazıyorsun sana kürtleri öldürelimmi dedikde savunmaya geçip yazı yazma gereği duyuyorsun . :S İroni olduğunu biliyoruz bunu neden yazma gereği duyuyorsun o zaman ? Düşünce olarak büyük demedim geniş dedim yanlış alaşılmasın . :)

e bende zaten yanlışlardan bahsediyorum. Neyi savunuyosun o zaman neyi yazıyorsun sana kürtleri öldürelimmi dedikde savunmaya geçip yazı yazma gereği duyuyorsun . :S İroni olduğunu biliyoruz bunu neden yazma gereği duyuyorsun o zaman ? Düşünce olarak büyük demedim geniş dedim yanlış alaşılmasın . :)

Doğu diyorum ki ben ilk mesajda molotof atan kürt çocukları var ya hani, sanki bütün kürt çocukları öyleymiş gibi lanse edilmiş o kısımda. Bu rahatsız edici diyorum.
Savunduğum kısım herkesin aynı olmadığı.
Apoyla barışa oturmuş bi cumhurbaşkanının ülkesinde yaşıyoruz, bence asıl zorumuza gitmesi gereken o. Ama şimdi girmeyeceğim daha o konulara. Uyumam lazım.

Doğu diyorum ki ben ilk mesajda molotof atan kürt çocukları var ya hani, sanki bütün kürt çocukları öyleymiş gibi lanse edilmiş o kısımda. Bu rahatsız edici diyorum.
Savunduğum kısım herkesin aynı olmadığı.
Apoyla barışa oturmuş bi cumhurbaşkanının ülkesinde yaşıyoruz, bence asıl zorumuza gitmesi gereken o. Ama şimdi girmeyeceğim daha o konulara. Uyumam lazım.

O konulara girersek bu gece hiç çıkılmaz . Bide öyle bi tartışma konusu açarız yarın . :) Hayırlı geceler dilerim o zaman sana.

Sahsen hiçbir yerde yanlış yapmıyorum, devletimle de sorunum yok, bayrağimla da. Hiçbir ırkla da yok. Öz eleştiri yapması gerekenler bizler değiliz bunları başlatanlar, 80 ler de 90 lar da yenilen haltlar. Bunun faturasını bütün kürtlere keserek önce bi dönüp kendinize bakın. Şu konuda ki yorumlar, beğeniler ortada kimse kalkıp biz genelleme yapmıyoruz bıdı bıdısı yapmasın. Cidden çok komik oluyor.

Geçmişte yaşanılanları az çok biliyoruz Kürtler ikinci sınıf insan yerine konulmuş. Neden geçmişte saplanıp kalıyoruz arkadaş ben bunu anlamıyorum önümüzde yeni bir sayfa var, kardeşçe yaşayabileceğimiz bir ortam var. Türkler tarafından uzatılan bir el var fakat buna karşılık veren yok. Devleti bir kenara koy, Devletin yanlışları olmuştur buna bir şey diyemem biz olaya insan olarak bakalım.

Kusura bakma ama hep mağduruz muhabbetleri dönüyor. Bunu burada belki on defa yazmışımdır tekrar yazayım; bugün bütün haklarınızı alabildiğiniz böyle güzel bir ortamda daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Doğuda bu ülkenin bayrağı dalgalanmıyor ya, en ufacık bir olayda bayrak yakma, indirme olayları yaşanıyor. Bu ülkenin sınırlarını, milli değerlerine saygı gösterilmiyor sanki bu ülkenin vatandaşı değil düşmanı gibi düşmanca tavır sergileniyor ben bundan rahatsız oluyorum. Arkadaşlar genelleme yapmışlar bi bakıma haklılarda. Lafa gelince biz bu ülkenin vatandaşıyız ayrılmak istemiyoruz diyorlar, pkk'dan rahatsızız diyorlar fakat iş icraata gelince sıfır. Bir tane sivil toplum kuruluşu çıkıp yapılan terbiyesizliklere sesini çıkarmıyor, bir tane Kürt tepkisini ortaya koymuyor. Sonra gelipte burada genelleme nasıl yaparsınız falan diyorsunuz, arkadaşlar haklı değil mi sence.

Ağzınızda sürekli belli başlı kalıplaşmış sözler var. ''Türkler bizi sahiplenmiyor, bize pis kürtler diyor, kürt kelimesinden midesi bulanan insanlar var, Kürtleri öldürmek istiyorlar'' vs.vs. uzatmaya gerek yok sanırım. Artık sıkıldık bu oyundan, can sıkmaya başladı. Biz kardeşiz dedikçe birileri azıtıyor. Yapmayın bunu. Sırf Türk milliyetçisi olduğumuz için faşist, kafatasçı damgası yiyoruz sürekli, bu işin sonu iyi bitmezse bu yaşanılanlar aynen devam ederse sabırlar tükenecek kötü olaylar olacak o zaman faşistlik nedir hep beraber öğreneceğiz.

Hangi milletten olursa olsun çocuklar çocuk gibi büyüsün ya, çocuk gibi eğlensin , çocuk gibi yaşasın :(

Geri