"Gurbetciler" neden sevilmiyor?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Terminator geldi, ben konudan çıkıyorum by.

Gurbetçisin de ne oluyor fırsatını bulduğunda ilk geldiğin yer burası

Skor hala berabere kim kazanacak bu maçı

Hiç düşünce iyi bir atakla giriş yaptı ama bakalım

Gurbetçi olduğun için sevmeyen çok.. kıymetimi bil
Teşekkürler, kıymetini hiç unuturmuyum. Sen bakma ben sana karsi bayağı sert yazıyorum ama seni sevdiğim için gerçekler acı da olsa söylüyorum. Hani derler ya dost acı konuşur.
Bak bugün gene şanszızlık bizden yanaydı ve hem kaybettik hem de kalecimiz sakatlandı.

Daha önce yazmış olduğum bir yorumu buraya kopyalayayım;

Hazır söz edilmişken ben de bir iki şey karalayayım:

Adına gurbetçi denilen, senede 10-20 gün tatil yapmak için gelmek dışında bir aktivitesi olmayan kişilerin oy kullanması bile bir saçmalık. Hayır yani, zaten gelmiyorsun, senin dezenformasyona uğramış zekan ve o zekanla verdiğin oyla bize neden müdahale ediyorsun.
Orada kendilerine helgaları, olgaları reis olarak seçerler, bize de bu badem bıyıklıları reva görürler. Orada kendilerini istemeyen sağcı partilere karşı solu desteklerler, kendi ülkelerinde de sağı desteklerler.
Bence çifte vatandaşlık kaldırılmalı. Ve herkese bir vatandaşlık hakkı verilmeli. Bakalım nereyi seçiyorlar, kim ne kadar vatansevermiş ortaya çıkar.

Ya bunların yalandan bir memleket hasreti var. Zannedersin Nazım gibi sürgüne gönderilmişler. Adam Avrupa'da dünyanın en düzenli şehirlerinde, en düzenli toplu taşıma ağlarında yaşıyor, sosyal haklarını sonuna kadar alıyor, ardından gelip Türkiye'de yaşam çok ucuz, çoksel güzellemesi yapıyor ya... işte ben ona sinirleniyorum. Ortadoğu bataklığına saplanmış, her gün hayatın pahalılaştığı, liyakatın olmadığı, bir işi yapabilmek için Ankara’da dayı-yeğen-enişteye gereklilik olduğu, her gün işimi kaybedersem ne yaparım korkusunun yaşandığı ülkemiz için "büyük Türkiye" masalları anlatan ama orada yaşamaya devam eden ve bizim de bu şartlar altında yaşamaya devam etmemiz için oy kullanan insanlar sürüsü. Oy hakları kesinlikle ellerinden alınmalı. Türkiye'nin nasıl yönetilmesi gerektiğine Türkiye'de yaşayanlar karar vermeli. Bahsettiğin şey Almanya değil de Avusturya diye hatırlıyorum. Ama mühim değil. Gelsin burada yaşamaya başlasın da ondan sonra "Avrupa’da domates taneyle alınıyor" diye edebiyat parçalasın.
Sonuna kadar katılıyorum ama bir şartla beni o saydıklarının kategorisine koymazsan. Vallahi o bahsetiklerine bire bir uyan çok gurbetçi var burada.
Bazı meyve ve sebzeleri tane tane almalarının sebebi yokluk falan değil, israf olmadan yedikçe ihtiyaç olanı almak,....

bi de dikkat ettiniz mi forumda gurbetçilerle ilgili yapılan yorumlara hiç chpli melnurla yabani alınmıyor, hemen akpli gurbetçiler alınıyor....... süreyya ne dediğimi rahat anlasın diye hipotez olarak kuruyorum yorumumu.....

H1: forumda gurbetçiler ile ilgili yapılan yorumlara alınma düzeyi ile akpli olmak arasında pozitif yönlü bir ilişki vardır.

TÜV kriterlerinde kafayi yiyen bir toplum beni kiramaz.
Mesut Özil i Tayyipnen resim cektirdi diye yuhalayip,FB ye gecince onu nerdeyse kutsallastiracak sekilde ayyuka cikartan iki yüzlü bir toplum bana dirayetden söz edemez.
Kirmizi isikta bir saniye geciktiginde arkadan ayi gibi kornaya basan bir toplum bana kural koyamaz.
Trafikte kadin sürücüleri skstirip onlarin emin olma hissini elinden alan hiyartolar bana patriarkallik tasliyamaz.
Uyusturucudan basini kaldiramayan gencine sahip cikamayip bütün potensiyelleri yok eden bir toplum bana gelisimden söz edemez.
Interdisipliner calisma yetisi olmayan sözüm ona uzmanlara sahip oldugunu iddia eden bir toplum bana
Egitimden söz edemez.
Tarihini objektif bir sekilde arastirip bu güne yansitamayan bir toplum bana gurbetcilerin Diaspora da gecirdigi zaman hakkinda cikarimlarda bulunamaz.
Sürekli tüketip üretmeyen bir toplum bana paramizin degeri düsüyor siz burada oy verip iktidari ve ya muhalefeti destekliyorsunuz diye söz ederek beni günah kecisi yapamaz.
Sosyal medya kullaniminda 4.sirada! olan bir ülkenin toplumu bana bagimsiz fikirlerden söz edemez.

Bu liste uzar gider.Sözüm meclisten disari.
Cok ciddi yazmisim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri