"Gurbetciler" neden sevilmiyor?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ciddi anlamda bazi soylemleri artik sinir bozucu buluyorum ve nefret ettim valla. cahilce. mesela ornek olarak.. bi arkadasimin tr'de yasayan kuzeni ona gecenlerde video atmis. 'tl'nin degeri dusunce gurbetciler' gibi biseydi, dans etmeler, sevinmeler falan. ula sanki gurbetcilerin hosuna gidiyor memleketin bu halde olmasi. kendi kendilerine salak salak seyler.
genelleme yapmak belki yanlış. ama arkadaşının kuzeninin o videoyu atmasının sebebini neden düşünmüyorsunuz. sokak röportajlarını aç bak. on gurbetçiden biri hariç tr ekonomisi dört, dörtlük modunda takılıyor. eniştem mesela euro arttıkça kendinden geçiyor. bunları görmezden mi gelelim? thalassa insanoğlundan bahsediyoruz. kimse kusura bakmasın bir kazanıp on olarak karşılığını almak herkesi memnun eder. vicdan sahibi olmayanlar ülkenin bu durumda olmasından memnun. salak salak şeyler değil işte.

Sus gurbetci.
Eurolari getir.Gerisine karisma.
Topraga bastigin an seni nasil kaziklarim sorusu canlaniyor beynimde:D
ya nekadar kotu aslinda dimi milletimizin bu sekilde taninmasi? bir kac arkadasla farkli memleketlere gittik geldik, hatta muslumanlarin sevilmedigi yerler de vardi, bir kac arkadasim tesetturlu. orada bile boyle bisi yoktu. tr'deyken ciddi anlamda 'biri beni kaziklayacak' hissi mevcut. gezdigim o yabanci topraklarda daha guvende hissetmistim kendimi bu yonden. uzucu ya.

ya nekadar kotu aslinda dimi milletimizin bu sekilde taninmasi? bir kac arkadasla farkli memleketlere gittik geldik, hatta muslumanlarin sevilmedigi yerler de vardi, bir kac arkadasim tesetturlu. orada bile boyle bisi yoktu. tr'deyken ciddi anlamda 'biri beni kaziklayacak' hissi mevcut. gezdigim o yabanci topraklarda daha guvende hissetmistim kendimi bu yonden. uzucu ya.
Valla suan ki kurla isteselerde kaziklayamazlar emin ol :)

bu ülke insanı her konuda bizi öpüyor sizi öpmesini garip karşılıyorsunuz. gurbetçiye özgü bir husus değil bu durum.

Ee , yurt dışına çıkacak erkekler siz çok yazmayın buraya döne dolaşır size gelir Sjsjsj

Gurbetçiler bu büyük oyunu görüp 2023 te sandıkta gereken cevabı verecektir

genelleme yapmak belki yanlış. ama arkadaşının kuzeninin o videoyu atmasının sebebini neden düşünmüyorsunuz. sokak röportajlarını aç bak. on gurbetçiden biri hariç tr ekonomisi dört, dörtlük modunda takılıyor. eniştem mesela euro arttıkça kendinden geçiyor. bunları görmezden mi gelelim? thalassa insanoğlundan bahsediyoruz. kimse kusura bakmasın bir kazanıp on olarak karşılığını almak herkesi memnun eder. vicdan sahibi olmayanlar ülkenin bu durumda olmasından memnun. salak salak şeyler değil işte.
arkadasimin kuzeninin oyle video atmasinin sebebi resmen komik buldugu icindi. trajikomik. pardon ama o raportajlarda gordugunuz adamlar, amca ve dedelerimiz yasinda olan adamlar. buyuklerimizin huyunu suyunu hepimiz biliyoruz, ha turkiye'de ha yurtdisinda, heryerde aynilar. ciddiye alinacak seyler var ve 'amaaan.. amcamiz konusmus iste bosver' dedigimiz seyler var. ikincisi o raportajlarda mevcut.

20 li yaşlarda ilk kez saçımı sarıya boyattıgım da bir toplum içerisinde otururken arkadaki yurdum insanı işte yaşlı teyze şöyle söyledi " Bu kız heralde alamancı anası babası kim öğrensek ya" dedi. Ticari getirisi iyi olan bir şey yurt dışında olmak ve yaşamak. Direkt para olarak bakılıyorsunuz Bi tık ötesi yok Sjssj

yarın bir gün gurbetçi olurum yazları ülkeye tatile gelirim, ülkemiz cennet cennet, ekonomimiz dört dörtlük, avrupa battı battı modunda takılırsam sövmeyin bak. insanoğlu.

Belki bize çikolata getirirsin.

Avrupa batıyor şundaki hayale bak gurbetçiler fırsatını bulsalar ülkeye temelli dönecekler

"biri beni kaziklayacak."
Bunun sizinle alakası yok, ülke insanın huyu böyle. Kurumsalar yerler dışında herhangi bir yerden alışveriş yaparken bu hissi yaşamadım diyenin alnını karışlarım. Yüzde bilmem kaçı müslüman bir ülkede herkes birbirini dolandırma peşinde. Bu daha acı.

Ya şimdi tam olarak anlamadım, biz gurbetciler Türkiye'de seviliyormuyuz yoksa nefret mi ediliyoruz. Tam bir karar verin. İstenmediğim yere gitmek istemem, daha iyi tatil yapılacak başka ülkeler de var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri