Sacmalik gelebilir.Lakin anliyorum.
Ama demokratik haktir.Bunu yasalari yapanlara soracaksin.Sunulmus kullaniyorlar.T.C.vatandasiysan.Irksal gecmisin önemi kalmiyor.TC vatandasiysan oy verebilmen garanti.Yani yanlis anlama ama ya da anla,Türkiye de ki muhalif kesime iyilik yapmiyosun böyle.Kendi topugunuza vurmayin derim.Bak tamamen objektif bakiyoruz.Iktidar yanlisi oldugu kadar muhalif yanlisi da mevcut buralarda.
Avrupali olup Türkiye de yasayanlar da kendi ülkeleri icin oy kullanabiliyor canimcim.
Yoo.
Burada yasayan gurbetcilerin zihni degisiyor.Asiri sagcilara da oy verenler var.Cünki isci kesim ve ya orta sinif yok oluyor.Sosyalistler de satilmis durumda.Sagcilar konservatif oldugu ve orta sinif gelirlilere ve ya iscilere ,ne kadar paradoks olsa bile,arka ciktigi icin gurbetcilerin bir kisim oylari onlara gidiyor.Belki bir adaptasyon da görülebilinir.Bilemiyotum.Bunu zaman gösterir.Ya da ideolojiler kaymis ve ya pragmatik duruma gecilmis de olabilir.
Bunlar sürectir.
Insanlar da sürec halinde degisebiliyor.
Mesela Atatürk AFD ye oy verirdi diye bir pankartla reklam yaptilar.
Die Linke mesela, PKK nin (atiyorum)renkleri ile reklam yapiyor.Herkes birilerini bi tarafa cekmeye calisiyor.Ideolojik olsun ya da baska bir neden.
Neden?Cunki demokratik hak.
Doğru söylüyorsun, verilmiş bir hak varsa insan bunu kulanmakta özgürdür ve kullanmalı. Ben sistemin yanlış olduğunu söylüyorum, kişilerden bağımsız olarak. Her ülkenin kendi dinamikleri var, yaşam koşulları var. Bahsettiğim iki kültür arasında kalma da bundan kaynaklanıyor.
Sen bulunduğun ortamın havasını solurken, bir başka yerde yaşayan insanın yaşam koşullarını ve psikolojisini anlayamazsın. Onun yaşam hakkı üzerinde hak iddia edemezsin, herkes bulunduğu çevreyi güzelleştirmek ve iyileştirmek ile sorumludur.
Para birimi, kültürü, yaşam standartları farklı iki ülkenin geleceğine sadece o ülkede yaşayan kişiler karar vermeli. Yoksa oy hakkı olanın kullanmasına bir şey dediğimiz yok. Hangi partiden olduğunun da önemi yok.
Seksen ve öncesi birçok devrimci de ülkeden kaçmak durumunda kaldı, kaçmayan benim amcam gibileri de katledildi maalesef. Yani sadece sağ kesimden olan kişiler oy kullanmasın demiyorum, herkes için geçerli bu durum.
Tabii buna gelene kadar birçok şey yanlış ve düzelmesi gerekiyor. Özellikle gurbetçi kişilerin bilmediği konularda ya da bilgisi eksik olduğu konularda sürekli bilmişlik yapmaması yeterli.
Bu ülke şu an can çekişiyor, bunu burada yaşayan insanlar hissediyor. Sen sabaha kadar anlıyorum de, biliyorum diye söylen.
Olayı yine ciddi tartışma şekline döktüm ya, benim forumda ciddili konularla işim olmaz. Sana 100 Euro gönder dedik görmezden geldin..
Seviliyorsun Süreyya hanımcığım, gurbetçi olmana rağmen, en çok da güzel bir insan olduğun için. Benden bu kadar by.