"Gurbetciler" neden sevilmiyor?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neden?
Turistlere kirmizi hali serilip,korkma asiliyim maskesi ile karsilanma törenleri yapilir iken,nedir gurbetcilerin sucu günahi?.:Dd
Iki kilo bulgur mu?
Demokrasiye acigiz.Alinmak yok.

Millet gurbetçi , göçmen özellikle bulgar göçmeni arıyor özellikle esnaf slav milletinin parasına mecbur kaldınız

Rahat ve paralı yaşadıkları için.

Yoo aksine ölüyor insanlar gurbetçi diye ne alakası var

kazandığınız sizin olsun, helali hoş olsun. doların, euronun artması sizin suçunuz değil. kimse bu durumdan ötürü sizi suçlu olarak da görmüyor. sadece bu ülkede yaşayan milleti anlayıp, susmanızı istiyoruz. çok şey istemiyoruz.

Çünkü orada muhalif burada yandaşsiniz. Yaşamadığınız bir ülkenin ırzına geçiyorsunuz utanmadan
Onu Türkiye disinda yasayan ve siyasi olarak aktif olan Türkiye karsiti türk vatandaslari da yapiyor.
Onlara tepki göremiyorum hic.

70 ve öncesi yıllarda batı Avrupa ülkeleri ile yapılan işçi anlaşması ile Avrupa'ya giden ya da 80 ve öncesi dönemde siyasi sığınma talebi ile Avrupa'ya giden gurbetçilerin iki kültür arasında kalmış olmaları en büyük sorun. Ne Türkiyeli gibi ne Avrupalı gibi.
Genellikle kırsal kesimlerden zamanında göç yapmış olmanın etkisi de var, uzun zaman havacılık sektöründe çalıştım ve gördüklerim, yaşadıklarım karşısında dediğim şey şu oldu genellikle, bu ülke bunları nasıl sınır dışı etmiyor.
- hanfendisi, beyendisi bagaj fazlası var ve ödeme yapmanız gerekiyor.
- öncelikli vatan millet Sakarya ile fazla bagaj parası alınmasına gelir konu, sonrasında hayır cevabı alınca içindeki gerçek kişilik çıkar ve beddua, hakaret başlar.

Eh bir de en çok sevimsiz gelen şey ve bence olmaması gereken oy kullanımı. Herkes yaşadığı ülke için oy kullanmalı.
Zaten Avrupa'da başarılı Türkiyeli sayısı çok az, birçok kişi orada kötü şartlar altında yaşamak zorunda olsa da Türkiye'de parası değerli olduğu için burada güzel tatil ve harcama yapma şansına erişiyor.

Ayrıca gurbetçiler sevilmiyor dememek lazım, burada tanışıp sevdiğimiz kişiler de var. Genelleme yaparsak sevimsiz oldukları doğrudur. Olaya gurbetçi değil de kişisel bakıyorum.

Ya aslında tek bir vatandaşlık hakkı verilse sorun olmayacak. Ondan sonra yaptığınız hamaset gerçek mi değil mi açığa çıkar.

Son düzenleme:
..Edit. neyse boşver

Son düzenleme:
suri akp'nin bayrak taşıyanıydı : )

Ya ben gurbetçi olarak bi kalıba da sokmak istemiyorum.
Öncelikle yurtdışında herhangi bir şekilde bulunmamış/bir sebeple yaşamamış insanların da fazla önyargılı olduğu bir konu.
Neyse...ben dedesinin işçi açığı fırsatıyla gitmesi sayesinde orada doğup büyümüş,ileri görüşlülük anlamında kendine bir şey katmamis, Tr de yaşasa sürünecek olan fakat yaşadığı yabancı ülkenin işsizlik maaşıydı, kira desteğiydi, bilmem nesiydi sayesinde hayat sürdüren arkadaşların, Trde yaşayıp hayiflanan kişilerinin tutumuyla dalga geçer bi tavır takinmasini sinir bozucu buluyorum. Yoksa empati kurabilen herkes gurbetçi vs.(ne diyorsanız artık) ülkesi için fikir beyan eder,etmeli.Ee kalk gel burada yaşa demek de ebleh bi yaklaşım bana göre. Bunu demek de yurtdışı tecrübesizliği ile bağlantılı biraz. İmkansız da değil halbuki. Dil edinmek ve para biriktirmek ile mümkün . Avustralya,Kanada biçilmiş kaftan daha da vardır . "Ya para yok" deme,kendini aşağılama. Bu senin için amaç ise yaparsın,kazanırsın; insansın. Hayatta "Amacım ne" bile diyemeden, el göbekte, vizyonsuzca konuşmak daha kolaya geliyor olabilir.
Özetle şuursuzluğun,kendi bilmezliğin,empati yoksunluğunun her türlüsü sinir bozucu ve sevilmeyesi. Bir kalıba sokmayacağım.

70 ve öncesi yıllarda batı Avrupa ülkeleri ile yapılan işçi anlaşması ile Avrupa'ya giden ya da 80 ve öncesi dönemde siyasi sığınma talebi ile Avrupa'ya giden gurbetçilerin iki kültür arasında kalmış olmaları en büyük sorun. Ne Türkiyeli gibi ne Avrupalı gibi.
Genellikle kırsal kesimlerden zamanında göç yapmış olmanın etkisi de var, uzun zaman havacılık sektöründe çalıştım ve gördüklerim, yaşadıklarım karşısında dediğim şey şu oldu genellikle, bu ülke bunları nasıl sınır dışı etmiyor.
- hanfendisi, beyendisi bagaj fazlası var ve ödeme yapmanız gerekiyor.
- öncelikli vatan millet Sakarya ile fazla bagaj parası alınmasına gelir konu, sonrasında hayır cevabı alınca içindeki gerçek kişilik çıkar ve beddua, hakaret başlar.

Eh bir de en çok sevimsiz gelen şey ve bence olmaması gereken oy kullanımı. Herkes yaşadığı ülke için oy kullanmalı.
Zaten Avrupa'da başarılı Türkiyeli sayısı çok az, birçok kişi orada kötü şartlar altında yaşamak zorunda olsa da Türkiye'de parası değerli olduğu için burada güzel tatil ve harcama yapma şansına erişiyor.

Ayrıca gurbetçiler sevilmiyor dememek lazım, burada tanışıp sevdiğimiz kişiler de var. Genelleme yaparsak sevimsiz oldukları doğrudur. Olaya gurbetçi değil de kişisel bakıyorum.
Oy kullanimi olmasin deme bence canim.
Ermeni uyruklu türk vatandasi buna tepkisini verir.
Hem niye sinir disi edilsinler yav?
Adam calisip vergisini veriyor.Mal mi Avrupa?
Devletden gecineni yok mu?var tabii.Ama cogunlugu calisiyor.

@Süreyya Hanımda forum içinde veya dışında bir alınganlık olmuş ki böyle bir sorguya gereksinim hissetmiş.

Ben gurbetçilere özel bir sevgisizlik olduğunu düşünmüyorum. Politize olmuş bir toplumuz, üzerimizdeki elbiseye göre kutuplaştırma varken bu toplum nasıl sevgili, saygılı olabilir? Siyasal görüşe göre arkadaş çevresi olanlar var ülkede. Bu ortamda gurbetçiler de payını alıyor.

Burada tek istisnam var, bazı patavatsız düşüncesiz gurbetçiler yüzüne özel olarak tepki görüyorlar. Ekonomik olarak hassas bir ülke olduk, elin Bulgar’ı BİM gibi kullanıyor Edirne’yi mesela. Bulgar tepki görmez de gurbetçi böyle işlere girerse tepki görür, bağının olduğu insanlara ve ülkeye anlayış göster ve ucuzdan ye, iç, geri dön.

Not: Elin Bulgar’ı demişim de onlar da Türk kökenli.

Oy kullanimi olmasin deme bence canim.
Ermeni uyruklu türk vatandasi buna tepkisini verir.
Hem niye sinir disi edilsinler yav?
Adam calisip vergisini veriyor.Mal mi Avrupa?
Devletden gecineni yok mu?var tabii.Ama cogunlugu calisiyor.
Orada mübalağa var canım, oy durumu herkes için geçerli olmalı. İkametgah neredeyse orada oy kullanması gerek. Sen karşı mahallenin muhtarlarına oy verebiliyor musun? E adam başka ülkede yaşıyor, ikametgah orada, vergisini orada veriyor ama burada oy kullanıyor, saçmalık.
Şöyle sorayım ya da, bulunduğun ülkede oy dağılımı nasıl? Her ülkenin faşist ve ırkçı bireyleri var evet, ama orada yaşayan gurbetçilerin aşırı sağcı ve radikal dincilere oy vermediğini de biliyoruz.
Bu arada bir daha canım desene ya, çok hoşuma gitti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri