"Gurbetciler" neden sevilmiyor?

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gurbetçiler neden sevilmiyor bilmiyorum ama ben bir gurbetçiye gönül vermişem.

ben seviyorum
neden sevmeyeyim
gurbetci kızları da üzmeyin

sezen haklı. her gece gurbetçi olma hayaliyle uyuyorum.

Ya Kürtleride HDP temsil ediyomus gibi konusup durma. Zaten cinlerim tepemde
Sen o lafları barış yapıyoruz deyip HDP ile masaya oturanlara söyle canım.
Kürtleri bay Recep temsil ediyor demi hani kendisi de öyle iddia ediyorya.
Senmi karar veriyorsun Kürtleri kimin temsil ettiğine?
Lan ne kadar da önemliymiş bu Kürtler herkes sahipleniyor, temsil ediyor,..... tabii onların oyu çok önemli demi seçim kazanmak için.
Hadi sen biraz daha tependeki cinlerinle uğraş.

allah birinizi bin etsin, kimsenin kazandığında gözümüz yok.
çok şükür halimize.
kıskançlıktan ziyade (kendi adıma) imreniyorum.
konuda zaten @climax, @ala'turka ve @Plesk özellikle bunun nedenlerini açıklamış. daha da tartışmaya değer bir şey görmüyorum.

istisnalar kâideyi bozmaz eyvallah ama nihayetinde "gurbetçi ikiyüzlülüğü" diye de bir gerçek var.
zamanında yaşadığı ülkenin sefaletinden bir şekilde kaçıp (ki bence iyi de etmişler) yepisyeni bir hayat kurup, şimdilerde zamanında yaşamadıkları bu sefalet içindeki ülkenin gerçeklerini göz ardı edip terbiyesizce yaşayanlara akıl vermelerine millet kızıyor.
ben kimseye "gel madem cennet vatansa" demagojisi yapmak istemiyorum, en başta da dediğim gibi birinizi bin etsin allah, ben de o hayatı yaşamak isterdim.

sizin sevilmemenizin nedeni kendinizsiniz.
dönüp bir aynaya bakmanız sorunuzun cevabı olacaktır.
hoş bizim insanımız genel olarak çekemezdir, eskiden de büyük ihtimalle gurbetçi sevmiyordu.
ama son 20 yılda bu ülkede yaşayanları karanlığa hapsedip, kendiniz sefasını sürünce bu nefret bu iyice ayyuka çıktı.
toplumsal olarak her ne kadar avrupaî gözüksek de özümüz bizim ortadoğulu, 600 sene köylü gibi yaşamız toplumuz nihayetinde.
az buçuk parayı, lüksü gördük mü eşi dostu satarız (bkz: köyden indim şehre)

ne zamanki şu goygoydan vazgeçersiniz belki o zaman sevebiliriz....

9sK4nNZa.jpg

Sen o lafları barış yapıyoruz deyip HDP ile masaya oturanlara söyle canım.
Kürtleri bay Recep temsil ediyor demi hani kendisi de öyle iddia ediyorya.
Senmi karar veriyorsun Kürtleri kimin temsil ettiğine?
Lan ne kadar da önemliymiş bu Kürtler herkes sahipleniyor, temsil ediyor,..... tabii onların oyu çok önemli demi seçim kazanmak için.
Hadi sen biraz daha tependeki cinlerinle uğraş.

Acaba bir Kürt olarak boyle hisediyor olabilirmiyim? + senin gibi hdp sevdalisi degilim. + erdoganda bizi temsil etmiyor. Gencleri daga cikartip kendi cocuklarini avrupada yasatan hdp hic degilm

Acaba bir Kürt olarak boyle hisediyor olabilirmiyim? + senin gibi hdp sevdalisi degilim. + erdoganda bizi temsil etmiyor. Gencleri daga cikartip kendi cocuklarini avrupada yasatan hdp hic degilm
Kim temsil ediyor seni onu söyle canım?
Beni de seçmediğim halde Tayyip temsil ediyor.
Tabiiki Kürtler sadece senden ibaret değil ve bazıları için HDP temsil ediyor kabulu var.

Son düzenleme:
Soruyu kendi kendinize sorup, yine kendi kendinize dürüst cevap verirseniz, karakterinizle ilgili de doğru sonuca ulaşırsınız.

gurbetçi kardeşim; euro/dolar/gbp kazanıp arada sırada TR’ye tatile gelip lüks içinde yaşayıp, ucuzdan ev arsa toplayıp emekliliğini geçireceğin ege kasabasına ufaktan yatırım yapıp yaşamak istiyor musun? Velev ki bir yıl içinde dolar 2000lerde olduğu gibi 1 TL’ye düştü, senin yüzün gülüp ülke ekonomisi adına sevinecek misin, yoksa hayallerin için eşek gibi fazladan bir 10-15 yıl daha çalışacağın için üzülecek misin?

tl para kazanan güzel kardeşim; kendini 5 dakikalığına gurbetçi arkadaş yerine koy, aynı soruları kendine sor.

Ben de mesela ustteki uyeyi sevmiyorum diyet yapabilen kimseyi sevmiyorum her gunum kaçamakkkkkkkkkkk

gurbetçiler bu iyiliği size babanız yapmaz, yuvanıza dönün kurtarın canınızı.

Bir youtube videosunda izlemiştim, Belçika'da yaşayan gurbetçi bir kardeşimiz "yumurta yemeyin, süt içmeyin, bk yiyin" diyordu.
1000 Eurosunu 10000 küsür tl yapıp gezdiği ülkemizde. :)

Öbürü gelmiş 1 Almanı buradaki tüm insanlara değişmem diyordu.

Niye seveyim bunları?

Şu kafalara girmeyen tüm gurbetçilere saygım da sevgim de sonsuzdur.

Ama bu tipleri sevemiyorum, sevmeyeceğim de. Tabii ki ekonomimizin böyle olmasının sorumlusu onlar değil, tabii ki memleketlerine gelecekler yiyip içip gezip tozacaklar. Asla sözüm yok, olamaz da. Ne haddime. Fakat ya ekonomimiz müthişmiş de biz beğenmiyormuşuz gibi konuşuyorlar ya da bizi bk yemeye layık görüyorlar. Siz yiyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri