guess who?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
bu oyunu hatirlayanlar var mi aranizda? doksanli cocuklarin sevdigi oyunlardandi. daha bugun aklima geldi. evde duruyordur kenarda, kosede veyahut garajda (evet, o kadar uzun zaman onceydi ki garajda bulunabilme ihtimali var).

1661348118271.png

Son düzenleme:
İngilizce yoktu o zamanlarda bizde. benim zamanımda bu vardı . :)

aysegul-serisi-50-aysegul-yolculuga-cikiyor1cc2bfa6a4084539262b1147a90cb4be.jpg

bizdeki versiyonu "bil bakalım kim" idi. ve şu versiyon bizim zamanımızın versiyonuydu.

images (45).jpeg

bir de şey vardı onu hatırlıyor musunuz? monopoly gibi ama değil. hepsi benim, ismi.

Biz mahallede it gibi koşturup hırsız polis oynardık kutu oyunları pek onamadık

onun da alasını yaptık, muçi biliyon mu muçi...

muçi, sokak oyunu. topa biri hızlıca vurur, ebe topu koşarak almaya gider, topu alarak geri geri başlangıç noktasına gider, bu arada tüm oyuncular saklanır. ebe, kişileri saklandıkları yerde gördüğünde "lari, ağacın arkasındasın, muçi" diyerek muçiler (ebeler). eğer ebe, tüm oyuncuları muçilerse, ilk muçilenen ebe olur, bu arada saklanan oyunculardan biri, ebe görmeden topa vurabilirse, oyun aynı ebeyle tekrar başlar. izmir'de doksanlar çocukları arasında biliniyor daha çok. pek bilen görmedim ben de nxnsb

muçi, sokak oyunu. topa biri hızlıca vurur, ebe topu koşarak almaya gider, topu alarak geri geri başlangıç noktasına gider, bu arada tüm oyuncular saklanır. ebe, kişileri saklandıkları yerde gördüğünde "lari, ağacın arkasındasın, muçi" diyerek muçiler (ebeler). eğer ebe, tüm oyuncuları muçilerse, ilk muçilenen ebe olur, bu arada saklanan oyunculardan biri, ebe görmeden topa vurabilirse, oyun aynı ebeyle tekrar başlar. izmir'de doksanlar çocukları arasında biliniyor daha çok. pek bilen görmedim ben de nxnsb
Haa klasik İzmirliler işte. Toplu saklambaca muci demişler. Tıpkı çekirdeğe çiğdem simite gevrek dedikleri gibi. Hep bir farklı olma çabası

jfjdj sizde yok diye kıskanmayın...

Koşmalı toplu oyunların en iyisi en eğlencelisi dombalis bence ya (kiremit dizme oyunu)

Bizde alası vardı be. Bağcılar çocuğuyuz biz. Oynamadigimiz sokak oyunu kalmadı.

Geri