Görücü usulü evliliğe bakış açınız..

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Görücü usulü evliliğe bakış açınız..

• Kullanılan toplam oy
    52
eskiden görücü usulü evliliğe ortam daha müsaitti toplum olarak. günümüzde çok cazip değil bence. dedikodular vs. karşısında birbirine bağlılığı az olan çiftler çabucak kopabiliyor.

Aklıma fetö nun evlendirdiği seçmece çiftler geliyor.

çağımıza uymayan evlilik türüdür. ne o öyle tenine dokunmadan, nefesini ciğerlerine çekmeden, dudağından iki ısırık almadan evlilik mi olur. ya vücutlar uyuşmazsa, bunun vebali büyüktür. sebep olan da suçludur.

Baskalari önermeden bir yerde görürsün ikimizde gozlerimizi ayiramayiz etkilenir tanisma olur o sekilde olabilir.p fakat baskalarinin sana biri talip demesiyle evlenecek biri degilim ben.

Sevgilisi olmayanlar görücü usulu ile evleniyor genelde. Kendileri bulamıyorsa aileleri bulacak artık =)

samimiyeti ciddiyeti gösterir

zorlama yoksa güzeldir

Aslinda mutlu olabiliyesi daha yüksek gibi geliyor bana aileler, yakin arkadaslar aracılığı ile olduğu zaman. Sonuçta hayattan beklentimizi en iyi bilen onlar değil mi? Tabi ki ilk buluşmada evlen demiyorum ama ben şahsen sıcak bakanlardanım. Oturursun konuşursun zaman gecirirsin olur yada olmaz.​

Bu devirde ne gibi görücü usulu olur saçmalamayın. Taşra dediğimiz yerlerdeki insanlar arka ceplerinde iphone la gezıyor :)

Bağzı zevat bu işe hayran, maaile hemi. Ne diyek gardaş yıl 2096 oldu hala sevişmeden evleniyôlla.​

ben böyle yapıcam. tanıyınca noluyo oooh verdin mi verdim aldın mı aldım tamam bitti gitti işte

farkettim de bir çok kişi daha görücü usulünün ne olduğunu bilmiyor.

Kendin başına birini bulurken ailesini incele, kendisini incele, hayatını incele, davranışlarını incele derken yıllar gidiyor.

Görücü usulü aile bir kişiyi bulur inceler ve söyler bir araya getirir konuşulur. Konuşma evresi bir gün iki gün olacak diyede bir şey yok. anlaşamassanız anlaşamayacaz dersiniz biter. Anlaşabilecekseniz zaten büyük zahmetten kurtulmuş oluyorsunuz.

kafede sağda solda tanışıp bir anda samimiyet kuran biriyle evlilikten daha mantıklı.

flört sürecindeki çiftlerin senkron işleminin hasarını aza indiren durum , komşuda biri doğdu diye büyüyünce onla evlenme zorunluluğu ise aileyapısının dirayet ve yönetim şekline göre değişim gösterir

bkz:rica minnet evlenmek

Görücü usulü evlilik derken nedense herkesin aklına çok eskiler gelir. Eskiden görücü usulü evliliklerde kadın ve erkek birbirini zifaf gecesinde görürdü. Onun haricinde görüşmeleri olanaksızdı. Artık o gece kısmetine nasıl biri geldiyse ki bunun en güzel örneğini ''Mucize Filminde'' anlatmışlardı.

Ancak şuana bakılırsa görücü usulü evliliklerde önce taraflardan aile büyükleri özellikle kadınlar gider kızı görür beğenir ise daha sonra bir resim çocuklarına gösterirler ve sonra ailece giderler. Kız ve erkek belirli bir süre konuştuktan sonra olumlu yada olumsuz karar kırarlar. Eskisi gibi sadece zifaf gecesinde görme yoktur. Her ne kadar görücü usulu gerici diye nitelendirenler olsa da bence en sağlıklı evliliklerdendir.

flörtle evlenenlerin çoğunluğu karşı tarafa artı tarafları yada yalandan iyi birisi olarak gösteriyor evlenince nasıl birisi olduğu açığa çıkıyor sen böyle birisi değildin diyerek mahkemeye koşturuyorlar en iyisi görücü usuludur Görücü usuluyle evlenenler 30 40 yıl evli kalıyorlar

Geri