Görücü usulü evliliğe bakış açınız..

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Görücü usulü evliliğe bakış açınız..

• Kullanılan toplam oy
    52
bence günümüzdeki en kalıcı evlilik şekli ..
aşk evliliği günümüzde pek fazla geçerli olmuyor çünkü insan bir anda aşık olduğu gibi bir andada soğuyabiliyor ve hemen boşanma tabi ama şöyle birşey var ki bu sadece bana göre :) görücü usulü evlilikte tanımadan evleniyorsun tanımadığın için saygı duyuyorsun zamanla onu tanımaya çalışıyor ve tanıdıkçada öle yada böle bağlanıyorsun ona belki zamanla aşık bile oluyorsun felan
ben bir köy çocuğu olduğum için çok gördüm böyle olduğunu yani çünkü bizim köyde hala görücü usulü evleniliyo ki daha geçen ay biricik kuzenim tanımadığı biriyle evlendirildi :( (Allahıma şükürler olsun ki babam bir akıllılık yapmış ve bizi buraya yani antalyaya getirmiş ) sorun evlendirilmesi değilde genç yaşta evlendirilmesi işte neyse fakat enişte bile evlenirken gördüğü kuzenime şimdi deliler gibi aşık maşallaahh diyorum onlara nazar değmez inşallah adam o kadar seviyoki benim kuzeni öyle yani bence hoş birşey ilerde evlenirsem düğünümü de orda yapmak istiyorum hatta ben o kadar yani :)
orda düğünler 3gün oluyo kır düğünü gibi o kadar hoş birşey ki ama cuma başlar pazar günü öğleden sonraya anca biter :)
gelenek görenek şimdidien diyom ben babanne diyom bu evde yapcam Allah izin verirse ben düğünümü ona göre diyom yerimi yapıom :)
evleneceğim insan artık inşallah beni öyle kabul eder hatta istetcem bile önce babamlardan sonrada köyde babannemlerden hahahha :) bende az manyak değilim ya :)

Kumar gibi. İstisnaları olabilir ama evliliğini idame ettirenlerin biçoğunun mutsuz olduğunu düşünüyorum. Görücü usulü evlenilen çevrede dul kadın namussuzdur, kötüdür, terbiyesizdir. O yüzden boşanmalar az bence. Dayağını yiycek oturucak gerektiğinde.
Mazhar hocamızın dediği gibi " mecburen mecbureen mecburiyetten"

gorucu usulu ulkemisze hala ver mesela esra erol burdan eyer karsiolanlar varsa nedenini soyleyin hee bide esracigimi izlemeyiniz

Kumar gibi. İstisnaları olabilir ama evliliğini idame ettirenlerin biçoğunun mutsuz olduğunu düşünüyorum. Görücü usulü evlenilen çevrede dul kadın namussuzdur, kötüdür, terbiyesizdir. O yüzden boşanmalar az bence. Dayağını yiycek oturucak gerektiğinde.
Mazhar hocamızın dediği gibi " mecburen mecbureen mecburiyetten"

evet gorucu usuluile mutsuz olanlar var ama yaa mutlu olanlar esra erol cugum birsuru kisi evlendirdi coguda mutlu

Destekliyorum. Valla baktim hosuma gitti tanistigim ilk an olur. Sicak bakiyorum ama yeter ki o ilk izlenim bana hitap edebilsin.

Gorucu veya degil artik evlilikler cocuk oyuncagi olmus .1 yil evli kal sonra bosan

Görüşüm olumlu. Görücü usulü evlenicem ben zaten.

Aslında daha sağlıklı olur gibime geliyo ;S Olmaya bilirde ;s Nasip kısmet aman.

Karsi degilim
Duruma gore

Ben karsi olan taraftanim

Geri