Günlük Giden Kuşlar

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Kadın der ki: “Çok yoruldum
Erkek: “Yorulduysan yapma
Kadın: “Ben yapmazsam kim yapacak?”
Kadın der ki: “Çok yoruldum
Erkek der ki: “Sen kendini yormayı seviyorsun

Erkek yorulunca bırakır.
Kadınsa tükenince

16 yaşındaki Mustafa Eti, bir tuğla fabrikasında, gece vardiyasında, teneke içinde ateş yakarak ısınmaya çalışırken yaşamını yitirdi.
Bu, ülkedeki yoksulluğun, adaletsizliğin ve çocuk emeği sömürüsünün en acı sonucu. Hiçbir çocuk geçim için çalıştırılmamalı, hiçbir çocuk ısınmak için yanarak ölmemeli.
Bu düzen değişmeden, hiçbir çocuk güvende olmayacak. Mustafa, bu ülkenin çocuklara borçlu olduğu adaletin hatırlatıcısı olacak hafızamızda kalacak

Sevgili "Mısayıb"ım Hasan Ağırdağ' dan iki kitap geldi. Rabat' ın ilk baskısını okumuştum, harikaydı. En yakın zamanda "Nehirde Bult İzi" adlı kitabı okuyacağım. Biraz öyküsünü biliyorum, ateşli sayıklamaların dışa vurumundan haberdarım. Okuduktan sonra kuşkusuz cümle düşüreceğim bu meydana. Rabat' tan bilirim ve derim ki mutlaka edinin ve okuyun, Hasan Ağırdağ' ın kalemi lirik bir nehir gibidir, dağlar arasından yol alır gider.

565306175_1765250868211077_4911201930571121722_n.jpg

2 Temmuz 2022 yılında Katliamın yıldönümü nedeniyle Sivastaydık. Anma sonrası sevgili Hasret Gültekin’in ailesinin yaşadığı İmranlı Han köyündeki evine konuk olmuştuk. Yaslı ve acılı yüreğiyle bizi karşılayan Hace Ana Herbiriniz benim için birer Hasretsiniz diyerek ağırlamıştı. Hasret gültekin’in doğduğu o evde kaybettiklerimizi ağıtlar ve deyişlerle anmıştık. şöyle düşününce aklıma geldi

Son düzenleme:

Delikanlım!
Sen ki, ya bir köşebaşında kan sızarak başından gebereceksin.
Ya da bir darağacında can vereceksin.
İyi bak yıldızlara
Onları göremezsin belki bir daha
Delikanlım!
Belki beni anladın.
Belki anlamadın.
Kesiyorum sözümü.
Nazım Hikmet

Geri