Geçmişin insanları mı daha mutluydu yoksa günümüzdekiler mi?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
geçmişte yaşarsan
hep mutsuz olursun

Mutlu olan geçmişte de mutlu
Mutsuz olan geçmişte de mutsuz
Mutlu olan şimdi de mutlu
Mutsuz olan şimdi de mutsuz
Bildiğim şey insan kendi geçmişini hic kötü hatırlamıyor..

mutlu jenerasyonlar olması pek olası değilken 960-970 dönemi bu savı kıyısından tırpanlıyor ama küçük bir istisna olarak. savaşlar, hastalıklar, yoksulluk, ölümün her yerde kol gezmesi tarihin tamamında ve bugünümüzde rutin hadiseler. herkes kendi geçmişinde bizatihi çocukluğunda ve gençlik döneminde mutlu; annem en mutlu anlarını 12 yaşındayken belçika'da bisiklet sürdüğü günler olarak tanımlıyor, ben yine evden ayrı yaşadığım çocukluk yıllarımı söyleyebilirim vs. 93-94 den sonraki istanbul'u anbean hatırlıyorum doların 7 liraya çıktığı geceye kadar mutluydum. ghfjhk

İlerleyen teknoloji ile beraber ne yazık ki insanlık da aynı hızda yol alamıyor ve ortaya çıkan dengesizlikler içinde bocalamaya başlıyor. Kimisi çağın gereklerine ulaşmak uğruna ömrünü köle gibi çalışmakla geçirirken kimisi de bir noktadan sonra pes edip geride kalmanın yükü altında eziliyor.

Ne kadar çok seçenek varsa insan da daha fazlasına ulaşmak için bir şekilde şansını denemektedir.

Çağa ayak uydurmaktan başka alternatif kalmamışken elbette geçmişe takılmak da mantıklı değil ancak yine de her şeyin daha anlamlı, değerli olduğu bir dönemin varlığını bilenler için hiç de kolay olmayacaktır ve nitekim olmuyor da...

mutlu jenerasyonlar olması pek olası değilken 960-970 dönemi bu savı kıyısından tırpanlıyor ama küçük bir istisna olarak. savaşlar, hastalıklar, yoksulluk, ölümün her yerde kol gezmesi tarihin tamamında ve bugünümüzde rutin hadiseler. herkes kendi geçmişinde bizatihi çocukluğunda ve gençlik döneminde mutlu; annem en mutlu anlarını 12 yaşındayken belçika'da bisiklet sürdüğü günler olarak tanımlıyor, ben yine evden ayrı yaşadığım çocukluk yıllarımı söyleyebilirim vs. 93-94 den sonraki istanbul'u anbean hatırlıyorum doların 7 liraya çıktığı geceye kadar mutluydum. ghfjhk
sux, annenle ilgili yazdigin, yani annenin en mutlu ani olarak tanimlandirdigi sey gulumsetti beni. bunu yazmam gerekiyordu, icimde kalmamis olsun**

• Beğen
Tepkiler: Sux
Daha mutlu nasıl olunabilir sorusunu geleceğe yönelik sorarak yaşamak daha mantıklı geliyor bana. Yoksa hayata motive olmak cidden zor.

Çok geri gitmeye gerek yok, çocukluk yıllarıma denk gelen 80'lerde genel olarak insanlar mutluydu diye hatırlıyorum. Şimdiyse suratlar asık. Size de öyle gelmiyor mu? Sebebi ne olabilir?
Bende 90'lı yıllarda insanlar çok mutluydu diye hatırlıyorum. Sebebi çocukluk yıllarımızın bizim en mutlu zamanlarımız olması ve diğer insanlarında böyle hissettiğine inanmamız olabilir.

Geçmiş. Sınırlı kaynakları içinde çabaları onların mutlu ediyor gibiydi. Şimdi herşey elimizde yine de mutsuzlukla doluyuz.

Geri