Game of Thrones hayranlarinin House of the Dragon sevinci

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
targaryenlerin olayi bu zaten. wooouwlik durum yok :'

doğrusu ben olayı "kral ölmeden önce aegon'un tahta geçmesini istedi" şeklinde kraliçe'nin yanlış anladığı bi cümleye bağlamalarını istemiyordum. galiba öyle yapmışlar. bence yeşillerin hem kendi hırslarından hem de prensesin onurlu/namuslu davranmamasından ötürü tahtın varisi olamayacağı motivasyonuyla hareket etmeleri daha sağlam olurdu. belki ileride buraya bağlarlar.

izledigim hicbir seyi takip edecek kadar sevmedim

doğrusu ben olayı "kral ölmeden önce aegon'un tahta geçmesini istedi" şeklinde kraliçe'nin yanlış anladığı bi cümleye bağlamalarını istemiyordum. galiba öyle yapmışlar. bence yeşillerin hem kendi hırslarından hem de prensesin onurlu/namuslu davranmamasından ötürü tahtın varisi olamayacağı motivasyonuyla hareket etmeleri daha sağlam olurdu. belki ileride buraya bağlarlar.
izledin mi 9. bolumu? yoksa 8. bolumun son sahnesinden mi bahsediyorsun?

izledin mi 9. bolumu? yoksa 8. bolumun son sahnesinden mi bahsediyorsun?
yorumu yazarken son sahneden bahsetmiştim, 9. bölümü izleyince haksız olmadığımı fark ettim. gerisi biraz spoiler içeriyor:

aegon'un taht iddiasını "kral son nefesinde en büyük oğlunun tahta geçmesini istedi" noktasına indirgediler. lord'lara ve halka böyle pazarlandı. biz seyirci olarak öyle olmadığını biliyoruz halbuki. bence izleyici için karşıtlık oluşturulsa ve prenses tahta layık olmadığı için büyük oğul tahta geçirilmek istendi dense taraf seçmek daha zor olurdu. bu da seyir zevkini arttırırdı. şu haliyle yeşilleri desteklemek için bi sebep bulamıyorum, hele o otto hightower yılanını gördükçe umarım daemon hepinizi tek tek totonuzdan bıçaklar diyorum.

9. bolumu izledim. son sahnede ''kral'' aegon alkislar karsisinda boburlenirken, iste o an aklimdan ''rhaenyra ve daemon ne yaptiginizi bilse, hepinizi parcalayacak'' diye gecmisti ki, prenses rhaenys ejderhasiyla yikti ortaligi ve a la targaryen girisi yapti ortama. o cok iyidi. mesaj alindi.

bunun disinda larys strong'un sapikligi midemi bulandirdi. bilgi guctur derler de, GATVERDAMME

simdi kral viserys vefat etti ve rhaenyra'nin haberi yok. nerdeyse kimsenin yoktu. bu kisa vadeli donemde otto hightower (kralice alicent'in babasi) planlariyla ayarladi her seyi ve yapti yapacagini. alicent'in bile net cizgileri varken bu konuda, babasi otto daha ileri gitti. sadece insanlar ve kraliyet ailesinin cevresi degil, aegon bile biliyor kralliga, kral olmaya uygun olmadigini, yapamayacagini. icinde yok cocugun. ustelik pek onlarin acilarindan bakmamistim, ama kral viserys, alicent'den olan cocuklarina pek sevgi mi gostermedi, vakit mi harcamadi, asiri belli oluyor. biricik kizi rhaenyra var sadece. oysa rhaenyra da kucuklugunde bu konuda zorluklar yasadi. sonralarda ise netlik ve guven kazandi daha cok babasina karsi. yaaani yazik. alicent oglu aegon'a kralliktan ve kral olmasi gerektiginden bahsediyor, aegon annesi alicent'e donup ''beni seviyor musun anne?'' diyor. boyle bir karsiliklik, boyle bir dram.

ps: otto hightower, you're bammed

Game of Thrones'a yeni başladım, dizi sardı. Devam edicem. Bitince House of Dragon'u düşünücez

link varsa paylasir misin PLS? bugun is yerinde basim catladi. bu aksam house of the dragon'un son bolumunu, sezon finalini izlemek bana iyi gelecek ^
henüz link olduğunu sanmıyorum çünkü kaynak altyazı olmadığından sitelere düşmesi yarını bulur. ama istersen torrent var... kullanın dedik dedik dinlemediniz:/

Geri