Game of Thrones hayranlarinin House of the Dragon sevinci

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
kitapta yazıyor her şey zaten neyin zıpoydırı yahu.

ben zaten hikayenin sonunu bilerek izliyorum her seyi. bu benlik durum olabilir tabii ki, bana sariyo :d

Kitabi okumamis olabilir miyiz Moses :D
Rhaenary’ye ne oldugunu sanirim soylemisler bir sahnede. Bilmesek daha guzel olurdu sanki :p

spin of olduğu için çok da spoiler değil =)
bu biraz istanbul' un fethi fiminde İstanbul' un fethedileceğini bilerek filmi izlemek gibi =)

gerçi ben bi ara istanbul fethedilemeyecek sandım, öyle zor geçti savaş

bir kraliyet aile draminin ilk bolumu yayinlandi ve ilerleyen bolumlerde:

Hanımın pikniğe gidesi tuttu, tek izlesem olmaz. Dönse de bir an önce gömsek.

Kronolojiye göre ya ilk bölüm ya ikinci bölümde "Peynir ve Kan" olması gerek. Aman aman.

altyazı işi ciddi bir problem olmaya başladı. eski çevirmenler bir bir bırakıyor bizi.
yeni sezon geleli kaç saat oldu bir kişi çıkıp çevirmemiş.

sen şimdi bu kuru kuru izlenmez diyerek elleri sıvayıp mutfağa da girer döktürürsün. kılıbık.
Umarım evlendiğinde, "Hanım yasakladı" diyip foruma gelmemezlik yapmazsın da seni de görürüm :d

sddefault.jpg

Hanımın pikniğe gidesi tuttu, tek izlesem olmaz. Dönse de bir an önce gömsek.

Kronolojiye göre ya ilk bölüm ya ikinci bölümde "Peynir ve Kan" olması gerek. Aman aman.

evet, birlikte izleyin
1718641636221.png

ve plesk, turkce dublaj haliyle yayinlandi bolum. su an tek <keyifli olmayan> bir cozum bu olabilir senin icin

korsan sitelerde altyazılı var, en son çare oradan izlerim. bunları konuşmuştuk. kaliteli görüntü peşindeyim, taviz vermemek istiyorum.
''ulan yav yine mi bu muhabbet'' diyecektim ki, kendi halinize birakiyorum sizi :d evet, SIZI. raskolnikov burada degil su an, ama yazdiklarini onayladigini biliyorum :d

bilmiyorum ki. ayiptir soylemesi: ben hdfilmcehennemi tayfadanim. illegal izliyorum.
Dur az daha @Plesk i tetikleyeyim.

Ben de normalde hdfilmcehennemini kullanırım da hanım hepsiburada’dan çok sipariş veriyor. Hepsiburada premium alınca Blutv yi bedava veriyorlar her ay.

Dur az daha @Plesk i tetikleyeyim.

Ben de normalde hdfilmcehennemini kullanırım da hanım hepsiburada’dan çok sipariş veriyor. Hepsiburada premium alınca Blutv yi bedava veriyorlar her ay.
elim ayağım titriyor, yapmayın.

soldaki 1080p, sağdaki 4k. (dosya boyutları ve bitrate değerleri ortada, x264 ve x265 sıkıştırma formatı arasındaki kalite farkına girmiyorum bile)
soldaki bile kötüyken, herhangi bir siteden o kalitede bile izleyemiyorsun. çakma 1080p izletiyorlar size. çamur görüntülerle dizi, film keyfi yapıyorsunuz. lütfen.

Şimdi izleyebildim. Yeaaaniii beğenemedim ya :/

————SPOİLER——

Tahmin ettiğim gibi Peynir ve Kan işlendi. Şu “Evlada evlat” sahnesi. Ama çok değiştirmişler. Senep/sonuç aynı gözükse de kötü işlenmiş bence. Mesela fare yakalayan abimiz yani Peynir abimiz korkuyor, yukarı çıkmak istemiyor vs derken hooop bir anda psikopatça bıçağı boyuna dayayabiliyor. E o zaman kitaptaki psikopatlığını neden aldınız? Ya da Kan’ın salak psikolatlığı neden yok oldu? İlla erkek öldürecez de saçma olmuş. Kitaptaki hali daha dramatikti. Red Weddingten bile daha şok uyandırıcı bir hal idi. Bu versiyonunu pek beğenmedim.

ilk defa hbo'nun bu kadar sükseli bir yapımda bocaladığını ve hikayeyi senaryolaştırma konusunda zayıf kaldığını görüyorum. halbuki başından beri bu seri hbo'nun elinde olduğu için şanslı sayıyordum izleyiciyi. çünkü game of'taki son iki sezon faciası materyalsizlikten olmuştu ve aslında ekip oraya kadar inanılmaz bir dizi sunmuştu seyirciye. disney'in ve bilhassa amazon'un inanılmaz büyük serileri çöp ettiği yerde (star wars, lotr, wheel of time, foundation) hbo hali hazırda yazılmış olan bir kitabı seyirciye aktarmada en yetkin ve en güven veren kanaldı. fakat ikinci sezon hiç de öyle olmadı.

bu sezon için vurucu olacağı düşünülen üç ara hikaye vardı: rook's rest savaşı, blood and cheese olayı ve p*çlerin ejderhaları claim'lemesi. bence bunlardan sadece ilki, yani rook's rest savaşı seyirciyi yakalayabildi. ki onda bile yeterince tatmin olmayanlar oldu. diğerleri ise tam bir kurgu faciasıydı bana göre. kan ve peynir meselesi youtube'daki anlatılardan dinlediğimizde bile x10 kat daha fazla şok edici geldi. p*çlerin ejderhaya binişleri ise tam bir karmaşa ve kör dövüşü gibiydi.

düzgün anlatılırsa bu evrendeki tüm karakterleri donunda sallayacak kadar manyak ve karizmatik olduğu söylenen daemon'dan ve sahnelerinden nefret eder hale geldik resmen. viserys'in kaplumbağa hızında bir yerden bir yere gidişi bile daha izlenilesi bir şeyler sunuyordu. oradaki baygınlığımız yetmedi, bir de yeşillerin %99 oranında haksız olduklarını, gaspçı birer hain olduklarını, tahtın tamamen siyahların hakkı olduğunu empoze ettiler bize. yahu en azından öteki tarafa da biraz hak verebileceğimiz bir kurgu geliştirseydiniz. kim, hangi gerekçeyle yeşilleri destekleyebilir ki şu an? sırf seyirciden bahsetmiyorum dizi içinde de öyle. yeşilleri destekleyen hanelerin ana motivasyonu ne hightower'lar tarafından baskılanmış olmaktan başka? elbette sunulan ufak tefek nedenler var ama hiçbiri kafa karıştırmıyor ve "sırf bu yüzden bile siyahlar değil yeşiller desteklenebilir" dedirtmiyor kimseye. şahsen hikayenin gerisini bilmeyen, kitaplardan falan habersiz kitle için şu an tek beklenti aegon ve aemond denen sevimsizlerin bir an önce ölmesi ve hem güzel, hem merhametli, hem de hakiki varis olan rhaenyra'nın tahta çıkması.

Geri