Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Olası bir yenilgide topu hakemlere atacaklar.Maç başlamadan hakem tartışması mı başladı yine?
Evet, baştan yerini hazırlıyorlar.Olası bir yenilgide topu hakemlere atacaklar.
Hadi bakalım.
Türkçe öğretmenleri daha iyi bilir ancak kilitlendi yerine kitlendi kullanımı vardı diye aklımda kalmış. @angie @aloneboy1903 @Larien yanlış mı hatırlıyorum?Yani CNN Türk bir haber kanalı ve moderatörü “kitlendi” yazabilecek kadar Türkçe’den bi haber. Ben bunu görünce sinir oldum. Kitlendi neymiş yahu?
TDK’de kitlenmek yok. Kilitlenmek var. Ben de kilitlenmek kullanıyorum. Ancak bazı sözcüklerin dilde kullanımı yayılıyor. Kitlenmek daha kolay geldiği için kullanılabiliyor.Türkçe öğretmenleri daha iyi bilir ancak kilitlendi yerine kitlendi kullanımı vardı diye aklımda kalmış. @angie @aloneboy1903 @Larien yanlış mı hatırlıyorum?
Halk arasında yaygınlaşmış olabilir ve ben de zaman zaman duyuyorum.TDK’de kitlenmek yok. Kilitlenmek var. Ben de kilitlenmek kullanıyorum. Ancak bazı sözcüklerin dilde kullanımı yayılıyor. Kitlenmek daha kolay geldiği için kullanılabiliyor.
Doğrudan maça odaklandı yazabilirmiş.
Ya daha ne yanlışlar var da işte kfjfjDoğrudan maça odaklandı yazabilirmiş.![]()
“Kit” araç, erdevat anlamında bir kelimedir.@Slash odaklanmak anlamında mecazi kullanımı yaygınmış ancak yine de Türkçe öğretmenleri cevaplasa daha sağlıklı olur.
Türkçe öğretmenleri daha iyi bilir ancak kilitlendi yerine kitlendi kullanımı vardı diye aklımda kalmış. @angie @aloneboy1903 @Larien yanlış mı hatırlıyorum?