Galatasaray - Fenerbahçe ( 3-0 )

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye Ligleri ve Kupaları
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
'SÜPER KUPA'DA YENDİK YİNE KAZANACAĞIZ'

👀 Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi sarı lacivertlilerin teknik direktörü Domenico Tedesco takımını ayağa kaldırmak için oyuncularına konuşma yaptı.

🗣️ “Bizim için sezon finali olacak. Zorlu bir atmosferde oynayacağız ama hepiniz böyle durumlara zaten alışıksınız. Bizim yapmamız gereken ilk şey sakin kalıp, maç içinde paniğe kapılmamak. Bu sezon derbilerde yaptıklarımız ortada. Rakibimizi Süper Kupa’da yendik. Yine kazanacağız. Yeter ki maç öncesi oluşturacağımız planlara bağlı kalalım. Son düdüğe kadar konsantrasyonumuzu kaybetmeyelim”

Yani CNN Türk bir haber kanalı ve moderatörü “kitlendi” yazabilecek kadar Türkçe’den bi haber. Ben bunu görünce sinir oldum. Kitlendi neymiş yahu?
Türkçe öğretmenleri daha iyi bilir ancak kilitlendi yerine kitlendi kullanımı vardı diye aklımda kalmış. @angie @aloneboy1903 @Larien yanlış mı hatırlıyorum?

Türkçe öğretmenleri daha iyi bilir ancak kilitlendi yerine kitlendi kullanımı vardı diye aklımda kalmış. @angie @aloneboy1903 @Larien yanlış mı hatırlıyorum?
TDK’de kitlenmek yok. Kilitlenmek var. Ben de kilitlenmek kullanıyorum. Ancak bazı sözcüklerin dilde kullanımı yayılıyor. Kitlenmek daha kolay geldiği için kullanılabiliyor.

@Slash odaklanmak anlamında mecazi kullanımı yaygınmış ancak yine de Türkçe öğretmenleri cevaplasa daha sağlıklı olur.

TDK’de kitlenmek yok. Kilitlenmek var. Ben de kilitlenmek kullanıyorum. Ancak bazı sözcüklerin dilde kullanımı yayılıyor. Kitlenmek daha kolay geldiği için kullanılabiliyor.
Halk arasında yaygınlaşmış olabilir ve ben de zaman zaman duyuyorum.

Doğrudan maça odaklandı yazabilirmiş. :)
Ya daha ne yanlışlar var da işte kfjfj
Bir süre sonra dile yerleşince doğru gibi geliyor. Kfjfj
Referansım her zaman TDK Sözlük. Kelime orada yoksa yanlıştır kfkfkkf

@Slash odaklanmak anlamında mecazi kullanımı yaygınmış ancak yine de Türkçe öğretmenleri cevaplasa daha sağlıklı olur.
“Kit” araç, erdevat anlamında bir kelimedir.
Bu cümleye yerleştirirsek “Osimhen, Fenerbahçe’ye aletlendi.” gibi saçam sapan bi hal alıyor. Kilitlenmek* zaten mecaz olarak kullanılıyorken bir de anlamı bozacak bi hata yapmış olmaları CNN gibi bi haber sayfasına yakışmaz.

Derdimi seveyim gerçekten ya…

@melnur konuya yorum yapmamış ancak akşam kazanırlarsa başlığa gelip ilk yorum yapanlardan olacaktır.:)

Geri