Bilgilendirme Forumsal Devir ve Yeni Süreç Hk.

• Kullanıcı RK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Duyurular
Featured
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bacaklarindan mahrum kalmasinlar die

Ya susayım susayım diyorum da olacak gibi değil dayanamıcam. Her ne kadar olayların aşırı dışında olsam da şu konuyu anlayamıyorum: biz kimiz ki kişisel verilerimiz bu kadar değerli ve önemli? Telefon nolar dağıtılıyor e ne var bunda, istemiyorsan engelle geç? Ki o zaman en başta hiç kimseye verilmeyecekti bu kadar endişe duyuluyorsa. Ha yasa dışı yollarla elde edildiyse de ne olabilir yani en fazla telefon numarası ile?
Özel hayat araştırılıyor deniyor, ne bu ki bu kadar sır olacak? Nolmuş merak ediliyorsa?

Yani çok basit düşünüyorum ama anlayamıyorum bu kaygıyı asla. Bu kadar da korkuluyorsa girmeyin kardeşim sanal medyaya.
Normal şartlarda telefon numarası tek başına sorun olmaz.

Zaten günlük yaşantımızda birçok yerde (en azından eskiden) paylaşıyoruz. İsim, soyisim, adres vb. bilgilerimizi de ilgili kurumlarla paylaşabiliyoruz.

Asıl problemin başladığı yer: İsim ve telefon numarası bilgileri birleştirilerek insan hakkındaki tüm digital ayak izlerine ulaşılabiliyor.

"Bunu nasıl yapıyorlar?" Dersen, fiyatını bilmemekle beraber, cüzi bir fiyatla panel dedikleri zımbırtıdan üyelik alıp sorgulatılabiliyor.

Ee, burası sosyal medya. Her tür insan var. Hangi bilgiler, kimlerin eline geçer, geçiyor, geçebilir? Bu bilgilerle neler yapılabilir?

En basit örneğini vereyim: Adresi biliyorsan bomba ihbarından tut, kapıya sürekli sipariş gönderiminden gir, hayal gücünle istediğin yerden çık.

Kaldı ki bu saydıkların, yapılabileceklerin yanında çok masum kalır.

Takdir edersin ki endişe verici olabilir.
"O kadar korkuyorsan paylaşma." kısmına katılabilirim fakat isteği, bilgisi dışında ele geçirmek bambaşka bir olay.
Ezcümle, o kadar basit değil.

Not: Hiçbir olayla ilgim, alâkam yoktur.

Bir gün ara verdim yine bir şeyler olmuş.
Hayırlı olsun.

Arkadaşlar sanırım herkes iyi kötü dileklerini yazdi biraz rahatladı diye düşünüyorum. 😀

Şunu da netleştireyim bu süreç bazı arkadaşlarımızn düşündüğü gibi can sıkıldı forum aldık, iki gazla girdik,
yarın sıkılır bırakırlar, blöften yapıldı tarzı bir olay değil. Ortada ciddi bir emek, ciddi bir yatırım ve uzun vadeli düşündüğümüz projeler var.

Yani mesele foruma girip iki rank dağıtıp takılmak olsaydı veya kişileri koruma amaçlı bir yaklaşım olsaydi kimse gidip yatırım yapip devir süreciyle uğraşmazdı zaten .

Biraz olayın ciddiyetini hafife alan yorumlar görüyorum ama zamanla neyin şov neyin gerçek yatırım olduğu zaten anlaşılır diye düşünüyorum.

Bir diğer mesele de şu bir kişiye kural uygulanırken diğerine göz yumulacağı bir düzen olmayacak. Ona açıldı bana neden kapalı? tarzı tartışmalar oluşmasın diye zaten birçok kişinin ortak fikriyle ilerledik.

Devir sürecinde yönetimin istisaresi sonucu bu kararlar alındı. Eski yönetim, işleyişle ilgi ve alakasi yoktur. Eğer bir kural varsa herkese var. Yakınlık, samimiyet ya da kulis muhabbetleriyle hareket edilmeyecek. Ki zaten olaylar icerisinde ki insanları herkesten az tanıyorum.

Beni ya da yönetimi sürekli hedef tahtasına koyup şunun sözü geçiyor, buna göre işlem yapılıyor gibi düşünmek de çok doğru değil açıkçası. Çünkü özellikle bu süreçte olabildiğince objektif davranmaya çalışıyoruz, çalışacağız da. İlk mesajda da dediğim gibi kimsenin sözüyle işlem yapan bir yapı olmayacak.

Benim daha önce admin olmam forumdaki birçok konuya hakim olduğum anlamına gelir evet ama nihayetinde son karar mercii her zaman ben değildim. Şimdi süreç farklı ilerliyor.

Özellikle @HosgeldinHarunAbi ’nin olaylara yaklaşımı ve dengeleyici tavrı önemli rol oynayacak. Ban affi ve Birçok yönetimsel süreci de aktif şekilde kendisi ve ekibi yönetecek zaten.

Kısacası bizler Kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin özel koruması da değiliz Hha nin dedigi gibi mahkeme degiliz.

Forumun huzurlu şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Gerisini biraz zamana bırakmak lazım.

Herkese olumlu, olumsuz tüm düşünceleri için teşekkür ederim. konu da bilgilendirme amacliydi.

Yeterince açık kaldığı için kilitliyorum.

İyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri