Forumsal analizler

• Kullanıcı Mihri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Forumsal deneyimim bağlamında ulaştığım bir ya da birkaç önemli noktaya değineceğim başlık.

Özellikle sivri dilli üyelerden bazıları her yerde her istediğini yazabilmeyi kendinde hak görüyor. Olabilir, bunda bir beis yok. Lakin, onların yaptığı kendisine yapılınca işime gelmezci bir tavır alıp başkalarını raporlamaya ve yönetime şikâyete yöneliyorlar. İşte işin bu yönü sıkıntı.

Başlıklar ve post dizileri içerisinde laf sokma, alaylama, kalaylama gibi duran bazı içeriklerin belirli üyeler arasında bir esprisi olabiliyor.

Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse, forumdaki üye çoğunluğunun okuyup da "ne diyor bu değişik" dediği bir post, iki ya da daha fazla üye arasında ortak bir muhabbetten geliyor ve çok şey ifade ediyor olabiliyor.

Üçüncü analizin, forum eleştirileri üzerine. Bence Swat, HHA ve Lefty dışındaki üyeler forum eleştirisi yapmamalı. Değerlendirmesi demiyorum, eleştirisi. Yani, şusu busu eksik, şusu busu yanlış yapılıyor yorumları.

Benim evdeki kediyi forum'a üye yapsam, üç ay kadar takılsa, genel forum kitlesinden daha iyi forum eleştirisi yapar.

Özgün içerik eksiği diye bir şey gördüm mesela! Ne o? Sürekli yeni ve benzersiz film yapılsın ama hdfilmcen.net'inden izleyeyim. Başka?

Senin derdin o değil ki. Senin derdin Acun Survivor adasına yeni ünlüler ve gönüllüler getirsin. Yahut eski ünlüler ve gönüllüler tekrar gelsin de all star izleyeyim. Derdin bu! Kitle beklentisi bu yönde.

Özgün içerik eksiği diye bir şey gördüm mesela! Ne o? Sürekli yeni ve benzersiz film yapılsın ama hdfilmcen.net'inden izleyeyim. Başka?

Biraz geniş çerçeveden düşün Mihri :)

Forumda zibilyon tane kategori var çoğu pasif. Her kategoride, o kategoriyle ilişkili yeteneklere sahip olan üyeler yetkili olsa, oradan bir uzmanlık doğar. Güncel konular açar, açilan konulari da denetler.

Güncel konular derken onu kastediyorlardir. Biz 3-5 kategoriye sıkıştık iyice. Kullanılmayacaksa kapatılsın, kaldırılsın o zaman. Forum anasayfasinda aşagi doğru kaydirmaktan parmağimiz nasir tutmasın :D

Hepinizin cigerini biliyoruz.
Ne analizi allasen?
Analiz mi kalmis...
Bir kere bile, rapor butonunu kullandigimi hatirlamiyorum.
Bu forumun özü bu, laf sokmak.

Forum konulari hakkinda analiz diye belirtseydin baska olur idi.

Konunun konu ile alakasi olmadigini hepimiz biliyoruz. Anlasabildigimiz yegane konu bu bence.
Eski zebanilerde yok forum icerisinde..
Onlarin olmamasina ragmen forum boyleyse onlar varken muhtemelen soyle bir sey olurdu.
Analizi olmasa bile herkesin bir kozu var. O yuzden pek kimse kimseye temas etmemeye calisiyor.
Bence asalak konular olan onu opsen bunu sevsen kadin bole yapsa erkek soyle yapsa konulari ile rolanti sekilde herkes bir ruyadaymis gibi devam etmeli konular
Tam gucte olsa forum , zebani uyeler geri gelse. Banlanan uyeler falan...
Direkt boyle olur forum;
indir.gif

Konunun konu ile alakasi olmadigini hepimiz biliyoruz. Anlasabildigimiz yegane konu bu bence.
Eski zebanilerde yok forum icerisinde..
Onlarin olmamasina ragmen forum boyleyse onlar varken muhtemelen soyle bir sey olurdu.
Analizi olmasa bile herkesin bir kozu var. O yuzden pek kimse kimseye temas etmemeye calisiyor.
Bence asalak konular olan onu opsen bunu sevsen kadin bole yapsa erkek soyle yapsa konulari ile rolanti sekilde herkes bir ruyadaymis gibi devam etmeli konular
Tam gucte olsa forum , zebani uyeler geri gelse. Banlanan uyeler falan...
Direkt boyle olur forum;
Ekli dosyayı görüntüle 118724

şöyle oldum okurken.sdklfjs

42 yıl önce şunu demiştin diye birine laf sokup,altıma işeyip ertesi gün aynı kişiye forumdan kahve ya da çiçek göndereceğim günler gelir mi acaba.
Şu anki tablo da buna benziyor.
Beyler ağalar İstanbul nerededir'in cevabı verilmiş, İstanbul yolu otoban olmuş hala analiz diyorsunuz
Laf sokmalarımız bile yaşlı duruyo artık... harflere imlaya sirayet etmiş adeta.

Son düzenleme:
Bitirdiğinizde söyleyin de sıradaki analizimi yazcam.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Dördüncü analizim üye-admin ilişkisi üzerine. Bugüne dek yönetim bana nasıl içerik üreteceğim noktasında mümkün mertebe karışmadı. Ben de onlara neyi nasıl yapmaları gerektiği noktasında bir baskı yöneltmedim. Müdahale edilen noktalarda şey kafasını yaşamıyorum, var ya öyle bir post atmıştım ki, admin kişisi silmese ya da edit yapmasa forum'da devrim yaratacaktı... Böyle bir şey yok.

Seneler önce Samsun Atakum Belediyesinin başı büyüklerinden -Özel kalem müdürü yardımcısı idi sanırım- biriyle aramda bir münakaşa geçmişti. Facebook üzerinde bir paylaşım üzerine yorum yapmıştı, ben de bu düşünceniz aptalca yazmıştım. Beni telefonla aradı, karaktersizsin, adam mısın, kendini ne sanıyorsun, bana nasıl aptal dersin, verdi veriştirdi bana. En son da seni dava edeceğim dedi. Ben de ısrarla aynı şeyi söyledim kendisine, dilerseniz dava açabilirsiniz, ben size aptal demedim, söz konusu düşüncenizin aptalca olduğunu belirttim.

Dünya kadar analizim var ama bir tane sebebim var yorumlamamak İçin o yüzden sol şeritten devam :emoji_nerd:

siz birde fatih beyin haritasını görün !

bir zamanlar açtığım efsanevi football manager başlıkları analize değer....
her başlık 10-15k view alırdı.

Ben define arama bulma işlerini bıraktım. Harita marita...

Define beni bulsun.

Eskiden daha uzun yazıyordum da, üyelerden şikâyet gelince bölüp taksit taksit post atmaya başladım.

Zaten son analizim ve aynı zamanda son post'um da bunun üzerine. Üyelerden tarafıma gelen şikâyetlere asla kayıtsız kalmıyorum, değerlendiriyorum.

En son forum oyunları bozma üzerine aldığım şikâyetler vardı. Açıkçası büyük suç. Yaptığım hem kati hem de katı bir surette yanıma kalmamalı. Yasaklanmalıyım.

O yüzden kendime ban cezası veriyor ve forum üzerindeki etkinliklerden kendimi men ediyorum.

Geri