Oyun Forumdan Bir Üye İçin İsim Vererek Yorum Yap

Forum oyun
Konu sahibi son olarak 278 gün önce görüldü
İşte bunlar hep yaşlılıktan La'edri bey.. :bekle :kaç:
Ama üzülmeyin, hepimiz bir gün yaşlanacağız.. :p

Merlin çok yaşlandım bu ara kulaklarım duymuyor haklısınız
Ama sızce de kerevızın gezegen olması gerekmıyor mu ? cunku hıc sebzeye benzemıuor
misal bamya da sehır olmalı , nerelısın bamyalıyık ?
Brokolı de gezegenden sayılmalı
cunku bunlar sebze olamaz
Larien öyle değil mi sence de

La'edri çok rica ediyorum kerevizi, brokoliyi, Brüksel lahanasını falan rahat bırakalım.. :liv: Onlarca güzel tarif var, ben 4 yaşındaki çocuğa ayıla bayıla yedirebiliyorsam siz de farklı tarifler deneyip yiyebilirsiniz efendim.. Ben pek severim kendilerini.. :dyg:
Bence asıl pırasa, bamya, ısırgan otu falan sebzeden sayılamaz, bunlar anca uzay boşluğunda hiçliğe karışan göktaşları olabilir.. Pek bir sevimsizler efendim.. :hö:

Merlin
Bamya konusunda hem fikiriz ama kereviz de anlasamıyoruz.Biildiğiniz kimyasal silah kendileri insanın kafasına atsanız yarabilir.Ölümcül tehlikesi var , brüksel lahanası ve brokoli seviyorum demeyin düşer bayılırım.Ben haftanın üç gübü o brokoli corbasını içmek zorunda olan bir koca olarak nefret ettim kendilerinden

Shinigami sence hangileri sebzeden sayılmasın?

Bence domates gezegen olsun bende orda yaşayayım
Ne gerek var lahanalara pırasalara

La'edri
Efendim demeyin öyle.. Siz kimyasal silah görmemişsiniz.. Herşeyin fazlası zarar tabikisi.. 10 günde bir kremalı karabiberli etsulu brokoli çorbası olsaydı (malzemelerdeki patatesi 1 fazla koyarsanız tadı seyrelmiş olurdu) bu kadar bıkmazdınız efendim.. Brüksel lahanasını zeytinyağlı yapıp ister soğuk ister sıcak meze olarak tüketebilirsiniz efendim.. Kerevizi portakallı yapmak istemezseniz ince rendeyle rendeleyip yoğurtlu ve cevizli de yapabilirsiniz.. Bu da rakı masanıza veya yemek masanıza efsane mezelerden olur.. Birkaç sebzeyle karıştırıp mücver bile yapabilirsiniz.. Ben tarif verdikçe siz burun kıvırıyorsunuz efendim.. 4 yaşında çocuk bile bu kadar nazlanmıyor ki yahu.. Yeniliklere çok kapalısınız La'edri beyğ.. :T:

Merlin Siz kazandınız , bu azminiz ve direnciniz karşısında şapka çıkarıyoruz.Kereviz sebze oolarak kalsın , istemeyenleri gezegen yapalım.Yeniliğe açığım ama damak tadım biraz hassas her yemeği sevemiyorum.Gerçi ben sadece yaşamak için tuketenlerdenim , yemek için yaşayanlardan olamıyorum. Kereviz ve brokoli hakkında ki tarifleriniz karsısında saygı ıle egılıyorum.Portakalı da masallah her yemege katmıssınız.

La'edri Şaka bir yana, kazanmak-kaybetmek önemli değil ki.. Önemli olan farklı formlarda denemek.. :) Üşenmeyeceğini bilsem Osmanlı mutfağını incelemeni öneririm.. Et yemeklerinde mürdüm eriği - kırmızı üzüm - kayısı - kuru incir - kuş üzümü - vişne - ayva gibi meyvelerin yemeğin malzemelerine göre kullanılması, ıspanak gibi otlarla elma vs kullanılması, kereviz gibi sebzelerle portakalın vs kullanımı gibi detaylar var.. Bunlara ek olarak badem, çam fıstığı, antep fıstığı vs gibi yemişler de tamamlayıcı olarak kullanılıyor.. Zeytinyağlı yaprak sarmasını vişneli veya kuş üzümlü-çam fıstıklı denemen gerekir mesela.. Ya da ıspanağı dilimlenmiş elma ve çam fıstığı ile soteleyerek de deneyebilirsin.. Tariflerle sıkıcı hale dönüştürmek istemiyorum burayı.. Sadece şunu söyleyebilirim ki, hiç ummayacağın meyvelerin yemeklerde kullanımı ve yemeğe verdiği lezzeti ben ne kadar anlatsam da sen yemeden bilemezsin (şuan kesin burun kıvırıyorsun, kıvırma, kıvırmaaaaa..) :) Benim de damağım fazlasıyla hassas.. Ne yaşamak için yiyenlerdenim, ne de yemek için yaşayanlardan.. Güzel yemekler tadıp günümü güzelleştirmek için yaşıyorum diyelim.. :)

KSHMR Ben özet geçmesine geçerim de forum henüz bu kadar uzuuuuunn, ferman gibi özetlere hazır değil KSHMR.. Ki sen bu üşengeçlikle kesin baygınlık geçirirsin daha ilk paragraf bitmeden.. Sizlerin gidip yemesi lazım, en iyi özet o.. :hihi:

Merlin Her zaman demişimdir, yemek yemek dünyanın en güzel olayı :p ama tabi insan her şeyi yiyemiyor. :D

Merlin Bu tarz yeniliklere açık olabilmek için aileden gelen bir yemek kulturunun olması lazım.Yanı hıc yemedıgım bir yemegın lezzet kısmını pek bılemıyorum.Ogrencı ıken , yemegı kendım yaparken bazı yemekler ıcınde degısık tadlar denemeyı sevıyordum. Ornegın Kızılcıkla pırasa yapmak gıbı , ya da balık ıcıne degısık sebzeler garnıtur olarak eklemek gıbı ama elma vısne bunları denemedım. Vişnenın nasıl bır aroma verebılecegını ayrıca ekşi elmanında yemekler ıcınde lımon kıvamında bır araoma verebılecegını az cok tahayyul edebılıyorum.Yine de dedıgım gıbı denemedım.Mumkun olan vakıtler de bu tarz onerılerı dıkkate alıp deneyecegım.Osmanlı mutfagını da mutlaka arastıracagım hatta yakınlarımda bulunan bu tarz restoranları arastırıp yemeklerını deneycegım.

Ama son soz olarak yıne de kerevız yemeyecegım

KSHMR her şeyi yemeyeceksin zaten.. Seçip yiyeceksin.. Mesela pek bilinmeyenlerden olan bir Endülüs mutfağı vardır ki denenmeli.. Popüler İtalyan mutfağı değil, kültür olarak geleneksel İtalyan mutfağı denenmeli.. Balkan mutfağı da çok zengin ve etten köfteden ibaret değil tabi ki ama mesela Üsküp'ün, güveçte Üsküp kuru fasulyesi ve Üsküp Köftesi, trileçesini, Peynir rendeli çoban salatası mı olurmuş deyip kasenin dibini sıyırdığın Shopska salatasını gidip de yemeyeni dövüyorlar.. Neyse, özetle dediğin gibi yemek yemek dünyanın en güzel şeyi ama her yemek her yerde yenmez.. Araştıracaksınız seçici olacaksınız, güzel yemeklerle mideniz şenlenince de mutlu mutlu gezecek gününüzü güzelleştireceksiniz efendim.. :dyg:

La'edri Yemek kültürünün aileden gelmesi konusunda haklı olabilirsin.. Bizim evde tek bir yörenin yemeği pişmez.. Bunda, göçmenlik, baba mesleği gereği gezmemiz ve değişik yemeklere açık olmamızın etkisi olabilir.. Ama her şeyin başının bu konuda merak olduğunu da belirtmem lazım.. :) Neyse buna da şükür, kereviz yemesen de en azından başka tatları denemeye açıksın.. İyi yapan bir Osmanlı mutfağı restoranı bulursan, menülerinde bulunan ve önceden araştırdığın yemeklerden bir kaçını deneyebilirsin.. Ayrıca bir dipnot, ıspanak zaten buruk tadı olan bir yeşilliktir ve yemekte kullanılacak elma yeşil ekşi elma değildir.. :cici:

Merlin O kadar güzel anlattın ki, mutfağa gidiyorum bir şeyler hazırlamaya :D
Endülüs hariç saydıklarından bir çoğunu gittiğim ülkelerde bizzat yerinde denedim, fakat her gün haşlama ve bazı günlerde ızgara yiyen birisi olarak gönül isterdi ki bu dediklerini evde yaparak denemek ama gel gör ki sonunda haşlamaya talim etmek kötü oluyor. :D İçimde buruk bir hüzün bıraktın merlin, :lls:

KSHMR Endülüs mutfağı için İspanya'da Sevilla'ya gitmen lazım.. Zira Sevilla, 800 yıl bölgede hüküm süren Endülüs Emevi Devletine başkentlik de yapmıştır.. Endülüs mutfağının ispanyol mutfağında müthiş etkisi var.. Tapas mesela Endülüs yadigarıdır, o kültürdendir.. Valencia'da da paella & sangria ikilisi ef-sa-ne-dir (Bu Endülüs'ten değil ama, İspanya demişken en sevdiğim İspanyol yemeğini yazmadan geçemedim..) :dyg: Çok yer ve çok yemek var, hangi birinden bahsedelim.. Kuzey Avrupa dışında Avrupa gezmediğim yer kalmadığından bir çok yemek yedim, bazılarına aşık oldum resmen.. Yemek workshopları var, sırf kendini mutlu etmek için gidebilirsin onlara.. Ay neyse tamam ben susayım artık.. Başlığı çok meşgul ettim.. :u4: Yakışıklı köpeğini benim yerime de birazcık mıncıkla KSHMR..

Geri