forumdaki ateizm konuları

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
yillar boyu tartisiliyor zaten her gun bir tartisma konusuyla neyi acikliga kavusturacagiz?? yonetimin ban istegi var galiba carpisma istiyor. herkes ekmegine baksin.

Biz burada adam gibi konuşun tartışın diye konuyu taşıyoruz,Bahane Sözlük 'de kalsaydı zaten sürekli alıntı vb şeyler olacağı için konu kilitlenecekti.Ama sıkıntılı arkadaşlar bir türlü bunu idrak edemediği için yorumlar düzenleniyor ya da siliniyor.2 senedir şu forumdayım bir kez olsun şu konunun adam gibi tartışıldığını konuşulduğunu görmedim.Ateist arkadaşlar ayrı goygoy İslam'ı savunan arkadaşlar ayrı goygoy peşinde sadece climax ve Black di sanırım bu iki arkadaş dediğim ve anlatmak istediğim şeyi anlayıp ona göre mesaj atmaya devam ettiler sizler hala yok şu yok bu diyorsunuz.

Bu forumda o kadar çok "saçma" konu var ki bu tip konuların kalmasında sakınca yok bence.fakat onlarca konuda değilde tek bir konuda toplansa daha iyi olabilir.Siyaset,Bilim ve Din Tartışılmasının sonu olmayacağı derin konulardır.insanlar konuşurken önce dinleyip sonra fikrini söyleyebilirse (hakaret,kavga etmeden) aslında tartışmak iyidir,fikir alışverişidir.Ateizm ile alakalı düşünceme gelince,Dünya var olduğundan beri bir çok Din ortaya çıkmıştır.kimin hangi Din'de doğacağına biz karar veremeyiz ama bilinç yerine geldi mi "Tüm Dini Kitapları" okuyarak fikir yürüterek hangi Din'de devam edeceğine insan karar verebilir.İnançlara Saygı Duymak gerekir.Kavga etmek boşunadır.İnsanın bilinci vardır,fikir üretir ve onun üstünde yaşar.Seviye ve Saygı ise Din gerektirmez,insanlık gerektirir.İnsanların fikirlerine Saygı duyun( ama her iki tarafta) gerisi insanın inanmak istediğiyle alakalıdır.

arkadaş güzel açıklamış.

din mantık işidir. herhangi bir kitapta yazan şeyleri okuyarak ben buna inanayım bari denmemelidir. her insanın mantığı ve vicdanı vardır.

yardıma muhtaç birine yardım ederken allah rızası ve sevap kazanmak için yapılmamalıdır. merhametten ileri gelmelidir bu davranışlar.

"vicdanın varsa dine gerek yoktur."

fevo haklı.tartışılacak bişey kalmıyor yıllar içinde.aslında inanç sistemi gerekli az gelişmiş toplumlar için.şimdi hemen "ben inanıyom,sen bana az gelişik mi diyorsun lan değişik!" demeyin.istatistiksel olarak medeni ülkelerde,demokrasinin,insan haklarının,eğitimin bilimin,yaşam koşullarının gelişmiş olduğu ülkelerde ateist sayısı çok daha fazla.az gelişmişlerde zaten din belli bir süre olmalı.adam ahirete inanıyor Allah korkusu var ama yine hırsız yine tecavüzcü yine düzenbaz.bu adamı Allah bile durduramazken kim durduracak?

fevo haklı.tartışılacak bişey kalmıyor yıllar içinde.aslında inanç sistemi gerekli az gelişmiş toplumlar için.şimdi hemen "ben inanıyom,sen bana az gelişik mi diyorsun lan değişik!" demeyin.istatistiksel olarak medeni ülkelerde,demokrasinin,insan haklarının,eğitimin bilimin,yaşam koşullarının gelişmiş olduğu ülkelerde ateist sayısı çok daha fazla.az gelişmişlerde zaten din belli bir süre olmalı.adam ahirete inanıyor Allah korkusu var ama yine hırsız yine tecavüzcü yine düzenbaz.bu adamı Allah bile durduramazken kim durduracak?

Ne yapalım o zaman kardeşim? Sen söyle konuları direk kapatalım mı Bahane Sözlük 'de kalsa zaten goygoy dan dolayı konu kilitlenecekti ben kilitlenmesini istemediğimden dolayı bu bölüme taşıdım ki insan gibi konuşup tartışsın şu konuyu iki taraf da ama herkesin işi goygoy bir kaç arkadaşı ve seni ayrı tutuyorum bu konu için.2 senedir buradayım hep aynı kişiler sadece goygoy olsun diye yazıp duruyor adam gibi tartışmak konuşmak isteyenlerde sen ve senin gibi insanlar arada kaynıyor.Elhamdülillah Müslüman'ım bir çok da ateist arkadaşım var bu konuyu hazmedememe durumum falan yok sadece bir konu var bu doğru düzgün tartışılsın istiyorum dünya kadar konu var forumda gidip orada goygoy yapsınlar oyun bölümü var birbirlerini etiketleyip saçmalasınlar ama şu Düşünce Platformunda doğru dürüst tartışma ve konuşma görmek istiyorum ben.

E tamam o zaman. Aleni bir taraf tutma var. Nüfuz cüzdanımızda bize sormadan dinimize islam yazan bir sistemin, devletin, baskın gücün v.s. isyankar çocuklarıyız. Red ettik. Aslında hepimiz olmasa da çoğumuz teistlere yardımcı olmak için, onları uyandırmak için, onlar için bu sıkıntılara katlanıyoruz. Sahtekar değiliz. Konularımız silinecektir. Bir ölçüye kadar konuşabileceğizdir. Zaten inkar etmemiz direkt küfür sayılıyor. Daha neyi tartışabiliriz ki? Belki de bir noktada var olma mücadelesidir bu bizimkisi. Ama durum böyle. Ezilen tarafta yine biz varız sonuç itibariyle. Gülüp geçmiyoruz! İnkar etmeden önce teist olduğumuz için karşı tarafı gayet iyi anlıyoruz! E peki siz ne kadar anladınız bizi?

böyle aşağılayıcı şeyler yazanlar olduğu sürece bizim milletten bi halt olmaz İnanırsınız veya inanmazsınız paylaşırsınız ateizm konularınıda bir ayeti kafasına göre yorumlayıp aaa ,Allah bize fahişeler verecekmiş bizi çok seviyor gibi yorumlar atıyorsa kişi afedersiniz ama içine ederim öyle hak hukukun

inanca saygı isteyenler inançsızlığa da saygı duymalı.
fakat bu maalesef mümkün olmuyor.
neden mi?
şimdi ben islam dinine göre mürted kabul ediliyorum.
kesin ayet var.
İslam dini benim için "öldürün" diyor.
şimdi samimi bir Müslüman nasıl bana saygı duysun?
inancı gereği,dini öyle emrettiği için,elinden birşey gelmeyerek,istemese de beni öldürmekle görevli...
nasıl olacak bu işler?

bu arada HeavenLy çok olgun davrandı.teşekkür ederim

İslam kimse için öldürün demez size savaş açan Müşriklerle savaşın diye emir gelmiştir döneminde hatta bu emir gelmeden beklenilmiştir savaşmaya gidilmemiştir...

İslam kimse için öldürün demez size savaş açan Müşriklerle savaşın diye emir gelmiştir döneminde hatta bu emir gelmeden beklenilmiştir savaşmaya gidilmemiştir...
Her hangi bir erkek İslam dininden dönerse onu İslam’a davet et. Tekrar Müslüman olursa oldu, olmazsa boynunu vur. Her hangi bir kadın İslam dininden dönerse onu İslam’a davet et. Tekrar Müslüman olursa oldu, olmazsa boynunu vur”Zeylaî, Nasbü’r-raye III, 457

Her hangi bir erkek İslam dininden dönerse onu İslam’a davet et. Tekrar Müslüman olursa oldu, olmazsa boynunu vur. Her hangi bir kadın İslam dininden dönerse onu İslam’a davet et. Tekrar Müslüman olursa oldu, olmazsa boynunu vur”Zeylaî, Nasbü’r-raye III, 457

valla dostum bu şey Ayet değildir ve yorumlanana ayetleri de biliyorum ben hiç yorulma yani Azap vardır der ama bunu öldürmeyle yorumluyorsanız bilemem:)

istersen dinlere göre bunun durumu nedir linkte atarım yani ama İncilde ve Tevratta öldürmeyle alakalı şeyler var ama ben İslamda göremedim:)

Zaten en buyuk handıkapınız okumamanız... Hacı hoca kulaktan dolma dınle bu kadar savunma olur zaten..
Usenmeyın okuyun sonra gelın konusalım

ben konuyu açarken tartışma yapılsın diye açmamıştım aslında.

bahsetmek istediğim ateizm konularının sürekli ikili tartışılmasını ve sonucunda çöpe gitmesini eleştirmekti.

ateizm ile ilgili makale, fotoğraf veya herhangi bir yazı içerikli konular da tartışmalar yüzünden çöpe gidiyor.

ben konuyu açarken tartışma yapılsın diye açmamıştım aslında.

bahsetmek istediğim ateizm konularının sürekli ikili tartışılmasını ve sonucunda çöpe gitmesini eleştirmekti.

senin açtığın konuya yönelik yaptığım yorumlar konuyla alakalı bulunmadığı için silindi kardeş affola.

siz okuyormusunuz Pitho eğer bizden çok okuyorsanız bu daha bi handikap olurdu sizin için:)

eh dinini savunmayan okumayan insanlar var haklısın sizin de üstünlük kurmaya çalıştığınız insanlarda sadece onlar zaten sorun burda hiç gerçek bir din aliminin karşısına kitap koyup bu nedir arkadaş diye sorduğun oldu mu ?

valla dostum bu şey Ayet değildir ve yorumlanana ayetleri de biliyorum ben hiç yorulma yani Azap vardır der ama bunu öldürmeyle yorumluyorsanız bilemem:)

istersen dinlere göre bunun durumu nedir linkte atarım yani ama İncilde ve Tevratta öldürmeyle alakalı şeyler var ama ben İslamda göremedim:)
evvet! Ayet yok! Ama müttedin cezası cehennemdir diye ayet var.eh zaten böyle ayet olmalı bu çok normal.lakin bunu "öldürün" şekline çeviren hadisler var,buharide de var. Sahih bunlar.

burada değindiğim nokta şu: İslam homojen değil.kuralları sınırları homojen değil.herkes kafasına göre yaşıyor.yani insan inansa bile neye inanacağı bile muamma.kısacası din herkesin işine geldiği gibi yorumlanamaz.ama yorumlanıyor.

senin açtığın konuya yönelik yaptığım yorumlar konuyla alakalı bulunmadığı için silindi kardeş affola.

yazdıkların silinmiş görebilme şansım olsaydı ona göre bir yorum yapardım. konu çok farklı yerlere gitti ister ateist ister müslüman konuyu provake edenleri buradan kınıyorum :hö:

sormak istediğim şeyler var mesela soramıyorum :D çünkü ortalık kızışıyor ikili tartışmalara giriliyor arada kaynıyor sorular :D

siz okuyormusunuz Pitho eğer bizden çok okuyorsanız bu daha bi handikap olurdu sizin için:)

eh dinini savunmayan okumayan insanlar var haklısın sizin de üstünlük kurmaya çalıştığınız insanlarda sadece onlar zaten sorun burda hiç gerçek bir din aliminin karşısına kitap koyup bu nedir arkadaş diye sorduğun oldu mu ?

Bende bır zamanlar teıstttım ve bır ateısttı curutmek ıcın okumustum kuranı.. Sonrasında defalarca okudum

Sana da tavsıye ederım oku.. Allahın adıyla oku :p

Bende uzayı, evreni anlayamıyorum. Madem Dünya hayatı bir sınav neden o zaman sadece dünya diye bir gezegen yapilip birakilmamis. Evrende milyarlarca galaksi var. Her bir galaksi icinde milyarlarca günes sistemi. Her güneş sisteminde milyarlarca gezegen. Bunlar niye var abi? Sadece Samanyolu Galaksisinde 17 milyar Dünya benzeri gezegen oldugu tahmin ediliyor. Bunlarda hiç bir yaşam yoksa bunlarin yapilis amaci ne?

Bende bır zamanlar teıstttım ve bır ateısttı curutmek ıcın okumustum kuranı.. Sonrasında defalarca okudum

Sana da tavsıye ederım oku.. Allahın adıyla oku :p

100 kere okusan da anlayamazsın zaten şaşkııın :p

benim bilgimin ne olduğunu tahmin etmek sana kalmıyor canım maalesef tanışmıyoruz:)

climax yorumunda hemfikirim dostum gerçekten evet bazen bize bizden daha zarar veren kimse olmuyor herkes kafasına göre yönlendiriyor ve işte bu diyor bu olmamalı ama oluyor

11. O zaman katından bir güven olmak üzere sizi hafif bir uykuya daldırıyordu; sizi temizlemek, şeytanın pisliğini (verdiği vesveseyi) sizden gidermek, kalplerinizi birbirine bağlamak ve savaşta sebat ettirmek için üzerinize gökten bir su (yağmur) indiriyordu.

12. Hani Rabbin meleklere: "Muhakkak ben sizinle beraberim; haydi iman edenlere destek olun; Ben kâfirlerin yüreğine korku salacağım; vurun boyunlarına! Vurun onların bütün parmaklarına! diye vahyediyordu.

13. Bu söylenenler, onların Allah'a ve Resûlüne karşı gelmelerinden ötürüdür. Kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, bilsin ki Allah, azabı şiddetli olandır.

14. İşte bu yenilgi size Allah'ın azabı! Şimdilik onu tadın! Kâfirlere bir de cehennem ateşinin azabı vardır.

15. Ey müminler! Toplu halde kâfirlerle karşılaştığınız zaman onlara arkanızı dönmeyin. (Korkup kaçmayın).

16. Tekrar savaşmak için bir tarafa çekilme veya diğer bölüğe ulaşıp mevzi tutma durumu dışında, kim öyle bir günde onlara arka çevirirse muhakkak ki o, Allah'ın gazabını hak etmiş olarak döner. Onun yeri de cehennemdir. Orası, varılacak ne kötü yerdir!

17. (Savaşta) onları siz öldürmediniz, fakat Allah öldürdü onları; attığın zaman da sen atmadın, fakat Allah attı (onu). Ve bunu, müminleri güzel bir imtihanla denemek için (yaptı). Şüphesiz Allah işitendir, bilendir.

18. Bu böyledir. Şüphesiz Allah, kâfirlerin tuzağını bozar.

Enfal suresinin şu yukarıdaki 12 ve 13. ayetlerinde vurun boyunlarına diyor. Diğerlerini fazladan ben aldım. Hadi tarafsız şekilde sen araştır. Eğer meale güvenmiyorsan, istediğin meal ile gelebilirsin...

Geri