forumdaki ateizm konuları

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
İnanca veya inançsızlığa saygı duyulmasından dem vuran YETİŞKİN insanların,ilk bir iki mesajdan sonra kendilerini kaybederek maksadını aşan cümleler sarfetmesi ve konuyu şahsileştirmeleri sonucu meydan muharebesine dönmesinden mutevellit ölen konulardır
cenazeyi de yönetim kaldırır
nasıl bilirdiniz ?

ateizm din düşmanlığı değildir.hele özellikle islamla bi alıp veremediği de yoktur.inanç özgürlüğüne saygılıdır.lakin sizin kutsallarınızı kabul etmez,edemez.yok saydığı bişeyi nasıl kutsasın? İnanç dogmatiktir.ateizm ise materyalisttir.test edemediği,varlığını bilimsel olarak gösteremediği bişeye var diyemez.aslında teorik olarak yokluğu ispat etmek zorunda olmadığından yok diyebilir.daha ilginci bunun pratik bir yanı yok.bir tanrı inancı kabul edilebilir bile olsa,onun devamında dinler ve ritüelleri inandırıcılıktan uzak ve hatalarla doludur.

ateizm din düşmanlığı değildir.hele özellikle islamla bi alıp veremediği de yoktur.inanç özgürlüğüne saygılıdır.lakin sizin kutsallarınızı kabul etmez,edemez.yok saydığı bişeyi nasıl kutsasın? İnanç dogmatiktir.ateizm ise materyalisttir.test edemediği,varlığını bilimsel olarak gösteremediği bişeye var diyemez.aslında teorik olarak yokluğu ispat etmek zorunda olmadığından yok diyebilir.daha ilginci bunun pratik bir yanı yok.bir tanrı inancı kabul edilebilir bile olsa,onun devamında dinler ve ritüelleri inandırıcılıktan uzak ve hatalarla doludur.

Senin inanmani engelleyen veya hata dediğin şey nedir?

"aslında ateist yoktur" denmiş.sünni ateist diye tanım kullanılmış..kısmen doğru.çunku teist ailelerden doğuyoruz ve bir insnç sistemiyle yoğrulmuş bir kültürde yetişiyoruz.inşallah maaşallah,Allah korusun, allaha şukur gibi lafları kullanıyoruz.çünkü bir inananla bu şekilde daha kolay anlaşırsın.yada ister istemez çıkar ağzından.bu imansız olmadığımız anlamına gelmez.tıpkı vicdansız ve ahlaksız olmamız anlamına gelmediği gibi

la elin oğlu şimdi bile degil 10 yil önve evrenin öbür ucuna gözlem aracı göndersin biz hâlâ daha şu tartışmadan öteye gidemeyelim

Senin inanmani engelleyen veya hata dediğin şey nedir?

şimdi ben desem ki,tanrı ile konuşuyorum..buna inanabilir misin? Abi neresinden tutsan elinde kalır.sabaha kadar yazsan yazılır.gençken yazıyordum ama yoruldum.çünkü bu şekilde hiç bir inanan ikna edilemez.hiç bir murted'de dine dönmez.boşver

sünnetli ateist diye dalga geçenler...çükümü ben değil siz kestiniz henüz bir sabi sibyanken..ama ben oğlum olursa çükünü kesmem

Konu içerisinde adam gibi tartışılacak mı yoksa konuyu kapatıp alay edilen mesajları silmeye başlayayım mı?

Okuyun gençler çok okuyun.
Biraz da düşünün.
Düşünmekten korkmayın.
Zaman geliyor takke düşüyor kel görünüyor.

adam haklı temizlik yapmakta.araba yarıştırmıyoruz burada

Konu içerisindeki konu ile alakası olmayan alaycı ve lakayit mesajlar silinmiştir.Konu tekrar aktif hale getirilmiştir,forum içerisinde dünya kadar bölüm ve konu var gidin orada yapın goygoyunuzu bu konu içerisinde sadece durumu enine boyuna doğru dürüst tartışan ciddi bir şekilde iki taraf istiyorum onun dışında mesaj atan arkadaşların hepsinin mesajları tarafımca silinecektir bilginize.

''Tartışmayı bilen'' insanlarla tartışıldığı zaman tadından yenmeyecek olan konulardır.
İki tarafa da birbirini anlama ve saygı çerçevesi içerisinde tartışma olanağı sunar.

Kişisel olarak bir itici güce inanıyorum. Siz Allah veya yaradıcı diyosunuz ben bilinemez diyorum. Bu bir ateş, patlama, rüzgar vs. herhangi bir şey olabilir. Bilinçli veya bilinçsiz, dünyanın oluşumunda mutlaka bir itici güç var. Velhasıl kelam bir kudretinin olduğunu düşünmüyorum.

Taşı kuyudan çıkarmak için bir gönüllü aranıyor
ben demiştim bir iki mesajdan sonra amacından sapıyor diye
tahammulsüzüz vesselam...

şakası bi yana merhaba deyince aleykum selam diye düzelten bakkal amcalar, sokak röportajlarında çocuğum ateist olmuşsa öldürürüm diyen gavatlar olduğu sürece hiç bir ateist bir müslüman ile tartışırken ılımlı olamıyor.

kimliğimdeki islam yazısını düzeltmeye gittiğimde mesai bitti deyip beni kovalayan memur, seni de unutmadım. şerefsiz herif

ateizm uzerine olan konular bazi tahammulsuz muslumanlarin provokesiyle kapanmak zorunda kaliyor. ancak hicbir islami konu bir ateist tarafindan provokeye ugramadigi icin kapanmadi. goruslere kimin saygi duyup duymadigi ortada.

Genelde forumdaki ateistler dini konulara ağır ve alaycı yorumlarda bulunuyorlar.
Biz inanan insanların zaafı olduğu aşikar.
Bekledikleri saygıyı keşke gösterseler diyorum.

AYaN3r.jpg

Bu forumda o kadar çok "saçma" konu var ki bu tip konuların kalmasında sakınca yok bence.fakat onlarca konuda değilde tek bir konuda toplansa daha iyi olabilir.Siyaset,Bilim ve Din Tartışılmasının sonu olmayacağı derin konulardır.insanlar konuşurken önce dinleyip sonra fikrini söyleyebilirse (hakaret,kavga etmeden) aslında tartışmak iyidir,fikir alışverişidir.Ateizm ile alakalı düşünceme gelince,Dünya var olduğundan beri bir çok Din ortaya çıkmıştır.kimin hangi Din'de doğacağına biz karar veremeyiz ama bilinç yerine geldi mi "Tüm Dini Kitapları" okuyarak fikir yürüterek hangi Din'de devam edeceğine insan karar verebilir.İnançlara Saygı Duymak gerekir.Kavga etmek boşunadır.İnsanın bilinci vardır,fikir üretir ve onun üstünde yaşar.Seviye ve Saygı ise Din gerektirmez,insanlık gerektirir.İnsanların fikirlerine Saygı duyun( ama her iki tarafta) gerisi insanın inanmak istediğiyle alakalıdır.

Geri