Forumda siyaset tartışmak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
2 3 kisi disinda gerisinin boş yapmakta usta oldugu bir karadelik.

Ya @Prodesmotes popülizm yapıyorsun. Avamlığın yüceltiyorsun. Maskesi de alaylılık şöyledir böyledir güzellemesi. Sokak kurallarıyla dövüşülüyor ve sen bana donanım diyorsun. Benden fazla ne donandin biattan başka.
Tamam politika belki çokyüzlülük demek. İşin temeli bu. Bunu anlayabilirim.

Ama yüzsüzlük.. o bambaşka.

Kısaca sen kimsin ki benim derinliğimi sorguluyorsun.

Ben senin sığ oldududunu düşünsem bu kadar yazmam, ahmak miyim. Peki ya sen "sığ" bir adamı niye alıntılayip duruyorsun?
Yani dediğim gibi. Halka inmek dediniz dediniz dibe kadar indiniz. Al şimdi hayrını gör. Çok derinsin ya, belki daha cok daha aşağı çekebilirsiniz. Ben o derinlikte yaşayamıyorum. Ekosistemim farklı.
Bak bak.. Hikmet fitrattanmis. Yazicam bunu duvara.

Ya @Prodesmotes popülizm yapıyorsun. Avamlığın yüceltiyorsun. Maskesi de alaylılık şöyledir böyledir güzellemesi. Sokak kurallarıyla dövüşülüyor ve sen bana donanım diyorsun. Benden fazla ne donandin biattan başka.
Tamam politika belki çokyüzlülük demek. İşin temeli bu. Bunu anlayabilirim.

Ama yüzsüzlük.. o bambaşka.

Kısaca sen kimsin ki benim derinliğimi sorguluyorsun.

Ben senin sığ oldududunu düşünsem bu kadar yazmam, ahmak miyim. Peki ya sen "sığ" bir adamı niye alıntılayip duruyorsun?
Yani dediğim gibi. Halka inmek dediniz dediniz dibe kadar indiniz. Al şimdi hayrını gör. Çok derinsin ya, belki daha cok daha aşağı çekebilirsiniz. Ben o derinlikte yaşayamıyorum. Ekosistemim farklı.
Bak bak.. Hikmet fitrattanmis. Yazicam bunu duvara.

Yavrum sokakta dövüşmek de bir donanım meselesi. Hiç kavga etmediğin buradan belli. Ya niteliksel ya niceliksel donanımlı olmalısın ki sokak seni s..m...n

Biat kültürünün zerresi hayatımın hiçbir döneminde yok. Eskiler bilir, sana da istersen ben öğretirim. Bunun dışında her konuda daha donanımlı olduğumu savunabilirim. Kayıt altına alınan bir "anlık" sohbette, donanım düellosuna davet ediyorum seni. Google search veya gırgır adamı olmadığını ispat et, basit adam.

Politika uyum demek. Ataların da bunu yaptı cahil adam. Mevcut şartlara en hızlı adapte olan, en fazla hayatta kalandır. Sen de bu günlere gelmişsin. Meraklanma, herkesden daha fazla çokyüzlüsün.

Kimliğim ayan beyan. Tanışmak isterim. Asıl, sen kimsin?

Ben, hiçbir zaman "halka inmek" demedim. Göster. Ben, "halkı yönlendirebilmek" diyorum. Madem aklın çok, madem her boku onlardan daha iyi biliyorsun, madem bütün entelektüeller sende, madem eğitim düzeyin daha yüksek, madem ekonomik gücü yüksek kesimi temsil ediyorsun, madem aşmışsın, madem geri kalanlar kömüre oy veren güdüsel bir kitle, kendine yönlendirebilecek aklın var olmalı.

Bunu başaramıyorsan, hangi tarafta olduğunu umursamadan daha aşağılık olduğunu ifade edebilirim. Bu yazdıklarımın çoğu, senin önceki mesajlarındaki ifadelerin.

Senin ekosistemin yıllar önce çöktü. Sen, inat eden bir çeşit dinazorsun.

@Prodesmotes :) Hah şöyle bak nasıl kendine geldin. Bana bunlarla gel. Şimdi yukarıdaki hakaretleri say. Demek ki bu işler böyle oluyormuş. Az daha yazsan Bağcılar'da adres verecen.

Kesinlikle haklı olduğun nokta zekanın bir taniminin da değişen duruma adaptasyon oldugu. Ama lanet olsun buna bazıları omurgasızlik diyor.

Bizim oralarda bir laf var. Senin eşeğin kancik olsun.

Ben kabul ettim ustadlıgini. Pirimsin.

Bir bk bilmeyen, bir bk bildigini sanan ve bir bk bilenler arasinda doner durur. Cok sey yapmamak lazim.

@Prodesmotes :) Hah şöyle bak nasıl kendine geldin. Bana bunlarla gel. Şimdi yukarıdaki hakaretleri say. Demek ki bu işler böyle oluyormuş. Az daha yazsan Bağcılar'da adres verecen.

Kesinlikle haklı olduğun nokta zekanın bir taniminin da değişen duruma adaptasyon oldugu. Ama lanet olsun buna bazıları omurgasızlik diyor.

Bizim oralarda bir laf var. Senin eşeğin kancik olsun.

Ben kabul ettim ustadlıgini. Pirimsin.

Bağcılar neresi?

Küçük, varoş aklınla sanıyorsun ki, 90 yıl önce bambaşka bir dünya vardı. Ali Koç'un benden daha fazla Bağcılar'a ait olduğuna, şahsının herkesten fazla oraya ait olduğuna emin olabilirsin.

Yüzleşme cesaretiyle, ahmak cesaretini ayırt edebilmelisin küçüğüm. Bütün göndermelerden münezzeh, bilgi, analiz, sentez faydası peşindeyim. Tarihin her döneminde yüceltilen bir şey. Hakaret etmeden bana neler katabileceğini merak ediyorum sadece. Geçmiş tecrübelerim, forumda destanlar yazanların kekelediğine şahit olmamla dolu. Kafanda kurgulama yani. Konuşmanı ve anlatmanı istiyorum. Öğrenmek istiyorum.

Sizin oralardaki söz de eşeklere hallenen kesimin bir parçası olduğunu gösteriyor. Geçmişe ait, senin sözlerin...

Senin neyi kabul edip etmediğin hiç umurumda değil. Senin pirin olmak ise aşağılık bir durum. Üzgünüm ama bunları da reddediyorum.

Bir gün konuşabilirsen, prompter'a ihtiyacın olacağını düşünüyorum.

@Prodesmotes
Tamam bunlar çok havalı ama pratikte nedir durumumuz. Yani işte aslında hayat o kadar da ciddiye alınacak bişey mi acaba. Yok işte "anlamak istiyorum sentezleyecem anlat bana öğret bana".. Yani çok ekstrem bişey olmazsa ve kimse büstünü falan dikmezse torunlarımız da ölünce kimse bizi hatirlamayacak ve sanki hiç yaşamamış gibi olacağız. Bu arada nedir yani bu "bilmek" işi neden bu kadar önemli. Bilgiyi kafada tutmak fizyolojik sebeplerden zor olabilir. Yani bu çağda "Nil nehrinin uzunluğu"nu akılda tutmak çok alkışlanır değil. Bak eskiden bunlar çok değerliydi. Ama burun kivirdigin Google search söyler sana ve bence bilgiye ulaşmayı bilmek doğru kaynak tespit etmeye çalışmak daha önemli. Tek sorun tarih alanında. Tarihi kazananlar yazdığı için ayıklamak zor olabilir.
Tamam. Yukarıda fikir ucusmalari var gibi görünüyor ama kabaca genel konuşmalarımızın içinde olan konular.

Ha bak ne diycem. Tam da beni en çok elestirdigin şeyi yapıyorsun. Konuşmaların oldukça hostil ve uzlaşmaya kapalı. Oldukça da soyut kavramlar üzerinden. Bence artık bu başlıktan yürümez muhabbet. Başka başlıklarda denk gelirse elle tutulur konular için somut anlaşılabilir yorumlar getirebirsin. Böylece belki eksiklerimi tamamlarım.

Eyyorlamam bu kadar.

@Prodesmotes
Tamam bunlar çok havalı ama pratikte nedir durumumuz. Yani işte aslında hayat o kadar da ciddiye alınacak bişey mi acaba. Yok işte "anlamak istiyorum sentezleyecem anlat bana öğret bana".. Yani çok ekstrem bişey olmazsa ve kimse büstünü falan dikmezse torunlarımız da ölünce kimse bizi hatirlamayacak ve sanki hiç yaşamamış gibi olacağız. Bu arada nedir yani bu "bilmek" işi neden bu kadar önemli. Bilgiyi kafada tutmak fizyolojik sebeplerden zor olabilir. Yani bu çağda "Nil nehrinin uzunluğu"nu akılda tutmak çok alkışlanır değil. Bak eskiden bunlar çok değerliydi. Ama burun kivirdigin Google search söyler sana ve bence bilgiye ulaşmayı bilmek doğru kaynak tespit etmeye çalışmak daha önemli. Tek sorun tarih alanında. Tarihi kazananlar yazdığı için ayıklamak zor olabilir.
Tamam. Yukarıda fikir ucusmalari var gibi görünüyor ama kabaca genel konuşmalarımızın içinde olan konular.

Ha bak ne diycem. Tam da beni en çok elestirdigin şeyi yapıyorsun. Konuşmaların oldukça hostil ve uzlaşmaya kapalı. Oldukça da soyut kavramlar üzerinden. Bence artık bu başlıktan yürümez muhabbet. Başka başlıklarda denk gelirse elle tutulur konular için somut anlaşılabilir yorumlar getirebirsin. Böylece belki eksiklerimi tamamlarım.

Eyyorlamam bu kadar.

Hemfikirim. Bilginin kendisinden çok bilginin analizi ve kullanımı değerli. Bilgi olmadan da bunları yapamayız. Küçük bir muhalefetim var; can alıcı bilgilere google search yanıt veremeyebilir. Şirket bilgilerine ulaşabilir ama şirket sırlarına ulaşamazsınız. Sen yine de bazı bilgileri aklında tutmaya çalış.

Öptüm gözlerinin içinden.

Geri