Forumda siyaset tartışmak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Ozellikle ulke olarak yerel secim'e yaklastigimiz bugunler de forum olarak icinde oldugumuz durum. Tartışmayı kisisellestirmedikce aslında çok keyifli olduğunu düşünüyorum. Kimsenin fikirlerini değiştiremezsiniz ama tartistiginiz kişi hakkında gözlem yapma fırsatı yakalarsiniz ki din,ask ve siyaset gibi ince konular da Tartisabilen iki karsit görüşlü insan saygı sinirini asmiyorsa kesinlikle yaş ile ilgisi olmayan olgunluktadir.

Kimisi vatani klavye başından kurtarmak diye düşünse de bu mecra fikir ve görüş belirtmek için var olduğu sürece tartışmalar insanları geliştirir kanaatindeyim.

Çogu zaman Googlenin yardımı ve bilgisi ile Copy + Pase

Tartışmayı bilmeyenlerin, gündemi takip etmeyenlerin, ilmi olmadan fikri olanların, bağnazların ve partizanların uzak durması halinde yararlı olacağını düşündüğüm fikri etkinliktir ..

Bazen eleştirinin dozu aşılıyor, hakarete kadar gidiyor. Sakince birbirimizi kırmadan tartışırsak güzel bir durum. Gerçeklere sorgulayarak ulaşılır bilgisinden hareketle olması gereken bir şey.

Buranın Siyaset forumu oLmadıgı düşünüyorum Belli yere kadar güzeL oLan bi yerden Sonra Sinirlerini Tepesine cıkaran kişiler var klavye rahatlıgı bu olsa gerek. Kendini haklı cıkarmak icin google kasanlarıda anlamıs deyilim illa birine bişeyleri ispatlamak zorunda degilsiniz raaad olun dilerim.

Sürü psikolojisine takılmışlardır,ezbercilikten kurtulamamışlardır.Sırf gösteriş olsun diye yorum yaparlar.

Copy+ Paste denilen şey sanılanın aksine kişinin fikirlerini somut verilere, ve kaynaklara dayandırdığını gösterir ki ideal bir tartışmada olması gereken de budur. Kişi bir argüman sürüyorsa ortaya söylediğini ispat edebilmelidir-kişisel fikirlerden bahsetmiyorum.-.

Sadece forumlar değil, sözlük frame leri bile son zamanlarda buram buram siyaset kokmaktadır.

Özetle heybeye kıt bir inanmışlıkla değilde sorgulayabilen ve düşünebilen kısacası tartışabilen insanlarla tartışmak hem size hem karşıdakine katkıda bulunur. Bu bakımdan değerli kişiler var forum içerisinde.

Genelde ılıman yaklaşımla karşıdakinin yanlış düşüncede olduğu kanısına varan ve ona doğruları aktarmak için kendisini egosundan arındırarak empati yaparak tartışma alanlarının oluştuğu kısım.

Şaka şaka :D

yanar döner olup neyi desteklediğini dahi anlamayanlara bilmeyenlere ben bu saftayım diyip her safı destekleyenlere rağmen güzel bir ortam. sonuç olarak BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ.

Bazen fazla abartılıp kişisel hakaretlere dönüşülüyor, bunlar olmasa gerçek bir tartışma olacak , ama kişilere savundukları düşünceler için , cahil ,koyun ,aptal ,anlayışsız gibi kelimeler söylendiğinde tartışmanın çizgisinden çıkıp çirkin bir hal alıyor.
Tartışma bilincine sahip olunmadıkça uzak durmaya çalışıyorum ,özellikle burada.

Siyasetten çok parti holiganlığının yapıldığı durumdur. Kimse doğruya doğru, yanlışa yanlış demiyor.

Bakkal önlerinde kahvelerde ülke kurtarılıyor da forumda neden olmasın dedirtiyor..

Zevk aldığım hele ki karşımdaki de benimle aynı seviyede tartışıyorsa tadından yenmiyor.. Forum oyunlarından daha çok sevdiğim platformdur..

ben tartisma gormuyorum sahsen forumda
karsilikli saygisizlik ve fikir empoze etme cabasi kabullendirmek
ayni kafadan olmayinca sansurlu hakaretler :)
Gercekten tartismasini bilenler olunca cok zengin bir tartisma oluyor umarim bir gun olur bu her tartisma icin

Ben şunu gördüm.
Mesela akp yi savunan kişiler, bizim düşüncelerimize saygı duysalar bile bize farklı ve hırçın davranıyorlar. Bizi sevmiyorlar :(

Ama biz herkesi seviyorum partiler harici. Kimsenin düşüncesine bir şey demiyoruz ama diğer taraflar hemen ataşma yapıyorlar.

Neyse. Öyle işte

Akp liler burada kimseye hakaret etmeden tartışmayı sürdürenlerdendir.Yalaka denildi koyun denildi şeref namus satılıyor denildi dün bana masum köylü kızısın yada ilkokullsun denilip ben hedef alınarak tüm okumamış kızlar aşağılandı ki benim ne mezunu olduğum bilinmeden hiçte önemli değil ne okuduğum ne önemli biliomusunuz AKP ye oy verenleri hep aşağıladınız şimdiye kadar .Haydi ben okumadım diyelim size okullarda seviyesizlik hakaret insanları aşağılamammı öğretildi diye sorarım o zaman.Biz müslüman değilmiyiz denildi bana ne öğretti dinim biliyormusunuz müslüman kişi din kardeşini küçümsemez onu üzecek kıracak sözler etmez.Tartışma saygı çercevesinde ise güzeldir.
“Sakın incitme bir cânı
Yıkarsın arş-ı Rahman’ı”

Herkezin görüşü değişik olduğundan ötürü , karşıt görüşlü insanların belli saygı çercevesinde ,
Tartışmasının mümkünattı yok diye düşünenlerdenim karşıt görüşlü tartışan insanlar tanıdık ise
birebir de ozaman bu ihtimal dahilinde olabilir , birbirlerini tanıdıklarından ötürü , sadece siyasi görüş
farklılığı olduğundan birbirlerinin söylemlerini kaldırabilirler , aksi durumda birbirini tanımayan iki karşıt görüşlü malesef ki belli bir düzeyden sonra , hakaret içerikli kelimelerle yüklenmeye başlanılıyor..

Bende tartışma haddi aşılmadıkca , saygı içersinde yapıldıkca bir çok şey öğreteceği kanısındayım.
Karşılıklı fikir alış verişi olduğu taktirde ..
Ama bunu denk geldiğim hiç bir tartışmada göremedim bu vakitte kadar..
Ona istinaden olabildiğince uzak kalmayı tercih ederim bu tarz diyaloglardan..
Saygının olmadığı yerde hiç bişey olmaz..

Bazı yorumlarına katılmadığım başlıktır. Karşıt görüşte olup da iğnelemelerden uzak bir şekilde tartışılması çok da zor olmasa gerek dedirten kişiler mevcuttur forum içerisinde.

Özele inmek gerekirse ;

En basit örnekle immanuel ile ben taban tabana zıt düşüncelere sahip kişiler olsak da tartışmaktan zevk aldığım kişilerin başındadır. Çünkü tartışmayı bilen bir kişi kendisi. Yine aynı şeyleri Plesk için de söyleyebilirim kendisiyle düşüncelerimiz çoğu zaman örtüşmese de saygımızı asla kaybetmedik birbirimize karşı ve bu insanları ben forumdan tanıdım, Plesk'in adını bile bilmem. Nitekim Hacı 'nın tartışırken kullandığı üslup da karşısında kim olursa olsun her zaman saygı çerçevesini korumuştur ki kendisi bilgi birikiminden üslubuna kadar örnek aldığım biridir. Nitekim Arpes ve Ben de tartışırken olaylar üzerinden değil, olgular üzerinden konuşmayı tercih ederiz. Kişisel saldırılardan öte, olgular eksenli yorumlarda bulunmaya dikkat ederiz. Bunları uzatabilirim.

Özetle tartışabilen, tartışmayı bilen kişilerce tartışmaktan zevk alırsınız. Yeter ki kişi minik iğnelemeler, basit kelime oyunları, yuvarlak cümleler kurmuyor olsun.

tartıışmayı sonunda kişiselleştirenler çok, hakarete küfüre dönüştürüyorlar.

Geri