Forumda siyaset tartışmak

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Farkli gorusleri,her kesimin dusuncelerini bilmek acisindan iyi bi etkinliktir.
Bir de koru korune siyaset yapanlar vardir ki sinir ziplatan cinsten

şimdi sevgili arkadaşlar; siyaset genellersek sağ ve sol görüş etrafında şekillenir.

sağ görüşlü partiler sermaye sahiplerini, sol görüşlü partiler ise halkı yüceltir. daha açık olarak sağ görüş partileri sermaye sahibi dev şirketlerin istekleri doğrultusunda bir ekonomi programı belirlerken, sol görüş partiler ise halkın gelir seviyesine göre bir program belirler, ön planda tutulan halktır.

işte bu sol kendi içerisinde ayrılıyor, aynı şekilde sağ da. solu en uçtan en merkeze anarşizm, komünizm, sosyal demokrat, merkez sol olarak, sağı da en uçtan faşizm, muhafazakarlık, liberallik, merkez sağ olarak ayırabiliriz. siyasi bir tartışmanın içerisine gireceksek eğer bu kavramlar hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir.

ilk önce herkes safını belirleyecek bilmiyorsa da öğrenecek sonra gelip burada ahkam kesecek.

ben kendim sosyal demokrat bir bireyim ve chp de bu siyasal görüşte olan bir parti.

uzun adamı destekleyen akp'li arkadaşlar akp'nin sağın hangi kesimine hitap ettiğini bi açıklasın bi zahmet. bu partinin lideri bütün sağı baştan aşağı kucaklamaya kalkışmış yetmemiş kafasına göre siyaseti şekillendirme uğraşı içerisinde. böyle bir siyasi görüşü desteklemek siyasi çarpıklık yaşadığınızı gösterir.

bu yüzden siyaset sağ-sol çerçevesinde yapılır, tartışmanın temeli budur. akp-sol tartışması artık siyasi değildir, doğru-yanlış tartışmasıdır.

feveran komik olan bu.sermeye sahibinin desteklemesi gereken parti,toplumun en alt kesiminden oy alıyor.bu dünyanın hiç bir yerinde olmayan bişey.muhafazakar seçmen kendini skalanın sağında gördüğü için farkında olmadan kapitalizmi desteklemiş oluyor.bunu umursamıyor çünkü akp yi dinin teminatı olarak görüyor.dinden soyutlarsan akp'yi,barajı geçer mi bilinmez.göz ardı edilemeyecek bir faktör de güce tapma.halk güçlü olduğunu düşündüğünü yüceltiyor.padişahlık kulluk alışkanlığı bu.bilirdiniz hayvanlar aleminde tüyleri uzun ve parlak olanın çiftleşme şansı yüksektir.seçim sebebidir.bu nedenle "sağlam irade","dik dur eğilme",ve "uzun adam " terimleri nöromarketing aracı olarak kullanılıyor.borsanın sebepsiz olarak pompalanması ve kur baskısı sırf seçim öncesi makyaj için

yani halkımızın, alt tabakanın çıkarını koruyan görüş sol iken asıl oyu yoksulluk sınırında olan halkımız tarafından almaları da bir o kadar anlaşılmayan bir durum. ortaya atılmış din olgusu insanlarımızı o kadar etkiliyor ki sol tandanslı partiler dinsiz, sağ ise dindar olgusu yerleşmiş durumunda. akp'yi dinden soyutlayamıyorum çünkü yok olurlar.

dediğin gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir durumu yaşıyoruz. sonra gidip akp eylemindeki çapulcu eleştiriliyor eee adam haklı kardeşim, gerçekleri bir bir suratlara çarptı. daha neyin tatavası yapılıyor anlamıyorum akşam evine iki ekmek getirince mutlu olan adam neden hala bu partiye oy verir dünyada eşi benzeri görülmemiş bir paradoks.

mesaj silmek ne be 2014 senesinde.forumu diktatör olanın ülkesi demokrasi ile mi yonetilir

Siyasetle alakalı konulara hiç yorum yapmadim ama okudum takip ettim.tarafım belli...
Hiç bir taraf dört dörtlük olamaz ki duruma böyle baktığında tartışmak güzeldir.Ama bu forumda öyle kişiler var ki onlarla o iş yürümez.Özellikle akp ve destekçileri için ki bende onlardan biriyim sınırı aşıyorlar seviyesizleşiyorlar aslında koyun sürü psikolojisi ile hareket ediyorlar yahut cahil diye hakaret ederken ne kadar at gözlüklü hoşgörüsüz bencil olduklarını ortaya koyuyorlar.Ortadaki saygıyı anlayışı kaldırıyorlar.Kimse kimsenin partisini desteklemek görüşünü savunmak zorununda değil ama işi hakarete dökmeye saygıyı aşmaya da kimsenin hakkı yok... İşte bu tip insanlar arada oldukca ben gereksiz sinir bozucu bir paylasım olarak görüyorum.

forum tarihindeki en ılımlı siyaset sohbetini yapıyorduk ki ona da engel olunmuş

Hakarete varmadığı sürece okumaktan zevk aldığım tartışmalar..

Bizim forumda bu tür konular saygısızlığa yol açıyor bence.
herkes şunu öğrensin bir kere zıt görüşler olmak zorunda zaten. Üstelik saçma sapan adam için birbimize giriyoruz, buna değiyor mu yani?

Böyle giderse forum üzerinde bir takım düzenlemeleri getirmeyi düşündüğüm. durumdur.

EmRe nin 32 mart'a kadar sabretmesi gereken bir durumdur ;d Zira seçimden sonra bu kadar gündemde kalacağını düşünmüyorum.
Bir dahaki seçime kadar herkes kabuğuna çekilir.

Ülkemizde -ve tabii forumda- sadece "seçimden seçime", "gelişmeden gelişmeye, olaydan olaya" görülen durumdur. İnsanların siyaseti "ideoloji çatışması" olarak görmesinden mütevellit herkes siyaseti "partiler", "o gün yaşanan olaylar", "mitingler" vs. üzerinden şekillendirir ki aslında "siyaset" yaşamın ta kendisidir. Bir söz vardı kime ait hatırlamıyorum ama beğenirim, bu duruma çok uygundur: Nefes almak, ideolojik bir eylemdir.

Velhasıl gerekli donanımdan, bilgiden, kaynaktan ziyade önce edep-adap gerektiren bir şeydir forumda yada herhangi bir yerde başka bir insanla tartışmak.

Misal olarak, arkadaşlar örnek vermişler "AKPlilere koyun, cahil vs. diye hakaret ediliyor" diye. Gayet haklılar, çok şahit oluyorum bu duruma. Hiç hoş olmayan sözler ve yakıştırmalar. Ama uzaktan bakan biri olarak, aynı kişilerin daha birkaç gün önce başka bir görüşü savunanlar için "adi şerefsizler" dediğini de gördüm. Hatta ve hatta burada kendilerine hakaret edilmesine sitem eden arkadaş aynı mesajında kendilerine hakaret eden -ve aynı zamanda bu hakaretlerin kimse için sarf edilmemesini savunan kişi- diğer insanlara "at gözlüklü, bencil, hoşgörüsüz" diyor. Şimdi bunu sataşma amacıyla yazmıyorum ama kendi kapının önündeki pisliği temizlemeden komşunun damından şikayetçi olma derler eskiler. En basitinden aynı mesajdaki "biz, siz, bu tip insanlar, şu partililer" gibi kalıplar bile çirkin, bölücü, ayrıştırıcı şeyler. Siz kimsiniz? Biz kimiz? İnsanları neye göre "bu tip insanlar" diye ayırıyorsunuz? İnsanları görüş ayrılığı yüzünden ayrıştırmak ve tabiri caiz ise etiketlemek aslında en büyük sorun ve bu tartışmaların böyle çirkin haller alması.

normalde dahi siyaseti adam gibi tartışan insan çok azken kaldı ki forumda . . . (:

O değilde bağzılarını görsen sanırsın A.Ü. SBF ordinaryusu asdsadsadkjllkdsad

"İçim şişti" dediğim durum.
Forum değil sanki meclisin mini simülasyonu.

İnsanların, saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde birbirini kırmadan yapması gereken bir etkinliktir. Ne yazık ki ülkemizde benimsenmemiştir.
Bkz: Haber konularının açılıp konunun içine edilmesi ..

Ancak sakin olunmalıdır 2 dakika sonra başka konuya girerler ve o konudada siyaset çıkarıp exit butonuna basarlar..

Sana cevap vermiyorum tiplemeleri yapılır, ancak cevap verilir :p

ekşi ve facebookdan kopyala yapıştır yaparlar çoğu, salla yaaa

Geri