Forumda "Birebir" adlı "Şahsi Konularda Tartışma" alanını doğru buluyor musunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Forumda "Bire bir" kapışmasını doğru buluyormusunuz?

• Evet

Kullanılan: 9 40.9%
  • Hayır

Kullanılan: 11 50.0%
  • Karasızım

Kullanılan: 2 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    22
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
no no non böyle bir şey olamaz.
Hele iki tarafın rızası olmadan,zoraki gibi. Belki banlanmayı tercih eder. Hayati bir imtihanmış, "bak forumcu olma hakkın gidecek,kendini kurtar" der gibi insanları bir şeye zorlamanın mantıkla bağdaşan tek yönü yok.Karşı taraf saldırıyor, cevap verince hurra hadi sorununu çöz.Kim muhattap olup uzatmak istiyor ya da buna kim karar veriyor ya da en ufak şeye tahammülsüzsen banlama diyen kim? benim hakkımda kişisel karar verebilmenden daha etiktir bu.Bir tek kişisel açıdan değil bana herkes haddini aşmadıkça dilediğini yazabilir, cevabını alır-almaz admin olduğum zamanlar da bu böyleydi fakat kimse beni birileriyle hele merhabımın bile olmadığı-olamayacağı birileriyle muhattap olmaya zorlayamaz,zorlamamalı.Sinir bozucu tek şey bir şeylere zorlanmam, o tartışma oyunlarda devam etse idi raporlamazdım bile uzamaz,forum atmosferi de bozulmazdı zaten.
Zoraki olan hiçbir yerde bulunmak istemem,bulunmam.
Bb

Birebir tartışma başlığı yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere "Üyeler arası şahsi tartışma alanı!" olarak açılmıştır.

Böyle bir alana ihtiyaç duyma sebebimiz ise: Konu başlıkları altında yapılan kişisel kavgalar ve bu kavgalar yüzünden gelen şikayetler, sonrasında uyarı alan ya da uzaklaştırılmak zorunda kalınan üyelerdir.

Örnek vermek gerekirse; dün bahane sözlükte iki ayrı konuda kavga yaşanmış ve birine kategori sorumlusu arkadaşımız müdahale edip önünü kesmeye çalışmış, diğerinde ise toplamda beş üye uyarı aldı ve iki kişi de uzaklaştırıldı.

Kategori sorumlumuz tarafından müdahale edilen şahsi atışmayı başlatan üyelerden birisi "İçinden Geçeni Söyle" başlığında yeni bir şahsi atışma daha başlatmış ve başka üyeler de bu kavgaya dahil olmuşlardı. Birebir başlığına aktarılan ikili tartışma da işte bu kavgaların devamıydı.

Kısacası sizler forumda her başlıkta ne olup bittiğini göremiyorsunuz fakat bizler her şeyin farkındayız ki zaten rapor ve şikayetlerin de arkası kesilmiyor.

Konu başlıkları altında ikili şahsi tartışma başlatmak ve başka üyeleri de dahil edip yasaklanmalarına vesile olmak etik oluyor da "Kavganızı bu başlıkta birebir çözün ve kimseyi de dahil etmeyin." demek mi etik olmuyor?

Konu başlıkları altında bundan sonra şahsi ikili kavga yaşamadığınız sürece, kimse sizi "Birebir" başlığına yönlendirmez fakat şayet böyle bir kavgaya karışırsanız da, sorunlarınızı bu başlıkta çözmek zorundasınız. Başlıkta yazmadan "Biz uzlaştık ve kavgaya devam etmeyeceğiz." sözü de verebilirsiniz, bu tercih size ait fakat konularda artık şahsi kavgalara izin verilmeyeceğini lütfen herkes bilsin ve ona göre önlemini alsın.

Yöneticilerin hepsi gönüllü ve yoğun insanlardan oluşuyor. Foruma katkı sunmak için geliyoruz fakat kavgalarla ve şikayetlerle uğraşmaktan, ne yazık ki hiçbirimiz yapacağımızı tam manası ile gerçekleştiremeyip boşa zaman kaybediyoruz.

Lütfen kişisel meselelerinizi ya özel mesajla çözün ya da konular altında şahsi kavgalar başlatmayın, başlatırsanız da o ilgili yorumlar "Birebir" başlığına aktarılacaktır. Birebir'de çözmeyip de ısrarla konuların altında devam eden üyelerimiz de uzun süreli uzaklaştırma alacaktır.

Şahsi bir tartışma yaşamak konusunda ısrarlı iseniz de doğrudan ilgili yöneticilere başvurabilirsiniz.

Amacımız üyeleri kavga ettirmek değil, tam tersi huzur ortamını sağlamaya çalışıyoruz fakat bazı üyelerimiz inatla meselelerini kavga ederek çözmeyi seçiyor madem, bu durumda kuralına uygun hareket edip başka üyeleri de kavgaya dahil edemeyeceklerdir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
ayyy çok eğlenceli şeycim okumak çok şey :ppp

Evet bence çok yerinde bir karar.
Tartışmanın da bi üslubu vardır diye düşünüyorum ama burda bir süre sonra o kayboluyor.

Çok doğru bulduğum bir uygulama.

Hatta kimi haklı buldunuz diye seyirci için anket dahi hazırlanmalı. Böylece taraflar daha da gaza gelecek ve hazırlıklı olacaktır. Ne kadar ifşa varsa sunulacaktır. Kaos olmasının en iyi yolu bu.
Düşünsenize bir Scarlet ohara ve maria puder versusu olduğunu. Reytingler tavan. Yaprak dökümünün finalinden bile daha heyecanlı.
Sorunları çözer mi? Sanmıyorum. Yine devam eder. Yönetim için de banlamaya gerekçe çıkar.

bkz :

https://m.youtube.com/watch?v=CUqzaF2zi4Q

ayyy Scarlet ohara mariyana puderosu yollar şeycim :p

Oldum olası forumlarda her konuşmanın, her paylaşımın ifşalanmasını garipsemişimdir. Yani birkaç kişi bir şeyler yaşıyor, konuşuyor, kavga ediyorsa niye bu binlerce üyeyi ilgilendirsin? Ha işin eğlencesine bakınca herkes gülüp geyik yapabilir bu konular üzerinden-her şeyin dozu var elbette- ama sen şunu yaptın, sen bunu dedin, senin şunda şuyun var bilmem ne ile bir yere varılamaz gibi. Birebir alanı da bir süre belki önlem almış hissiyatı verir ama zaten bu tartışanların hiçbiri problemi çözmek için tartışmıyor. Problemi diri tutmak için tartışıyor, haliyle yine bir şey çözülmez büyük bir ihtimalle sadece madem tartışıyorsunuz buyrun birebir alanına denir, birkaç gün orada konuşurlar sonra yönetim "tamam konuştunuz inşallah hallettiniz" der, başka yerde tek bir cümlesi olursa da "ama biz demiştik" diye banlanmayı kolay hale getirip üyenin itiraz etme hakkını elinden almış olurlar. Daha çok yeni tabii, ilerleyen zamanlarda işe yarayıp yaramama konusunu tekrar düşünürüz. Denemekten zarar gelmez. Belki aradan uzlaşan birileri olur da herkese örnek olur. Ayın örnek uzlaşması seçilirse en olmak için bir yumuşama olabilir bakın...

Forumun en güzeli oyum Hilal hanımın. Diğer ay enler olacak, bence forumdan gitmek istemez.

Valla ne yalan sölim.
Kestane sekerini Hilal a X in yolladigini düsünmüstüm.
Yanilmisim.

Bir geceliğine herşey serbest olup , tüm husumetler son bulsun ?
a1934.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri