Forumca Film İzliyoruz

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
özgün başlıkları, kopyala/yapıştır olmayan içerikleri desteklemek gerekmiyor mu? olayı başka bir noktaya taşıyayım hatta: her gün düzenli olarak günlük burç yorumu başlıklarının açıldığı forumda iki tane film öneri başlığı açılmış diye birbirinize niye giriyorsunuz ki?

Gegen die Wand – 2004

duvarakarsi-scaled-e1582199847755.jpg

Fatih Akın’ın Berlin Film Festivali’nden Altın Ayı ödülüyle dönen filmi Duvara Karşı’da, Cahit ve Sibel hayatlarının en mutsuz dönemlerinden geçerlerken bir hastane odasında tanışırlar. Geçmişin üzerine temiz birer sayfa çekmek isteyen ikili, birbirlerini hiçbir şeye zorlamayacakları bir mantık evliliğine imza atarlar. Ancak birlikte vakit geçirmeye başladıkça Cahit’in Sibel’e olan duyguları bir aşka dönüşecektir.

bu konuların hepsi güncel,en az haftada bir iki haber ekleniyor,ama ilgi olmayınca sitem ediyorum.

ben yeni kullanıcı değilim,yaşımda ufak değil neyi nerde yapacağımıda kimseye soracak değilim.site sahibi uygun görürse alır yöneticiliğimi olur biter.
Yanlış anladınız abicim.Bu kadar çabuk kırılmayın lütfen.
Elbette neyi nerde yapacağınızı bize soracak değilisiniz.
Bak sen böyle üzülünce biz de üzülüyoruz gerçekten.

Amerikalı seri bir katilin hayatını anlatan bu film beni çok etkilemişti ve izlememiş olanlara mutlaka tavsiye ederim.

Richard Leonard "The Iceman" Kuklinski, Amerikalı seri katil. Cinayetleri işledikten sonra cinayet zamanının belli olmaması için cesetleri dondurduğundan dolayı Iceman takma adını almıştır.

Richard Kuklinski

713sJzGxGaL._SY445_.jpg

Yöneticilerden ricamdır, lütfen üstteki mesajları forum kavgaları öhm pardon, forum oyunlarına taşır mısınız? Bu konu sadece kült film konusu olsun. Kıyıda köşede kalmış parçalardan kesitler sunalım, dünya barışı olsun lüffen... (hadi len)

Hokkabaz -2006

5eb834ea55428208305c856e.jpg

Cem Yılmaz'ın ticari komedi filmi yerine daha çok Avrupa sineması örneklerine benzeyen sevimli dramatik bir deneme ile beyazperde'ye çıktığı bu filmde, çocukluğundan beri sihirli şeylere ilgili duymuş olan İskender, dikiş tutturamamış genç bir adamdır. Israrla kendisinin bir sihirbaz olduğunu iddia etse de, yakın arkadaşı ve yoldaşı Maradona haricinde hiç kimse bunu kabul etmez ve küçümseyerek onun bir hokkabaz olduğunu iddia ederler. İskender’in babası Sait de, evladından utanmaktadır. Oğlunu hiç bir zaman takdir etmez, çünkü o da oğlunun yaptığı işten gurur duymamaktadır. Mecburi nedenlerden ötürü, İstanbul’dan kaçarcasına turneye çıkmak zorunda kalan ikili, yanlarına Sait’i de almak zorunda kalırlar. Baba ve oğul, bu turne sayesinde biraz olsun yakınlaşsa da, yaşanacak birbirinden ilginç olaylar, herşeyin farklı bir seyirde gitmesine neden olacaktır. Cem Yılmaz'ın Ali Taner Baltacı ile birlikte yönetmenlik koltuğunu paylaştığı Hokkabaz, 2006’nın keyifli yerli yapımlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Beyazperde

En sevdiğim Cem Yılmaz filmidir. Hayalkırıklıklarıyla olsun, hikayesiyle olsun gerçekten güzel bir yapımdı. Ayrıca gün içinde paylaştığım ikinci Sibel Kekilli filmi. İlginç.

Kynodontas - Köpek Dişi (2009)

Yunan sinemasının son yıllarda en güzel filmlerinden biri olan Dogtooth, aile yapısını sorgulayan ve bunu kara komedi, drama dilinde başaran çok iyi bir film. Oldukça sert ve bir o kadar da yalın olan anlatım diliyle modern dünyanın sistemlerle insanı robotlaştığını ve evcil hayvana dönüştürdüğünü gösteren bunu da göze sokarak yapan bir film.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

The dreamers(düşler, tutkular ve suçlar)

Fransa'da alevlenip tüm dünyayı etkisi altına alan '68 olayları sırasında, Fransa'dayız... '68 kuşağı ruhuna sıkı sıkıya bağlı olan Isabelle ve kardeşi Theo, ailelerinin tatile çıkması nedeniyle Paris'te yalnız kalmış, bu sırada da Amerikalı bir öğrenciyle tanışıp arkadaş olmuş, onu evlerine davet etmişlerdir. Matthew'ı Isabelle ve Theo ile buluşturan şey ise büyük ölçüde sinema olmuştur. Dışarıda, sokaklarda devrim sesini yükseltirken üçlü arasındaki tutku ve cinsellik alevlenmektedir.

• Beğen
Tepkiler: Aze
The platform izle paylaşmayınca ne acı sonlar yaşanıyor gör.Ne yani konunuzu dahi paylaşmayıp uzaklaştırıyorsunuz :))

Pek hoş bir sınıf eleştirisi. Kurgu iyidi, ama açık bırakılan noktalarda yok değildi. Akıcıycı, fakat daha uzun tutulması, ayrıntılara girmesinden zarar gelmezdi.

Sonu hiç beklediğim gibi bitmedi.

Ne beklediğini bilemiyorum ama sonuç az da olsa tatmin ediciydi.Hani kadın söylüyor ya “delikte 16 yaşından küçük kimse yok” diye. Ee ama var, küçük bir kız çocuğu var. Yani sisteminizde koca bir delik var yada koca bir sorun var yada gözden kaçırdığınız veya görmek istemediğiniz bir sorun var. görüp de umurunuzda olmadığı için, sorunu halledemediğimiz için veya hatanızı kabul edemediğiniz ve bu sistemde hatanın olduğunu kimsenin bilmesini istemediğiniz için görmediğiniz koca bir sorun var.Evet çoçuk "delikte"bir gedikti ve mesaj olarak yönetime gönderildi.

Ne beklediğini bilemiyorum ama sonuç az da olsa tatmin ediciydi.Hani kadın söylüyor ya “delikte 16 yaşından küçük kimse yok” diye. Ee ama var, küçük bir kız çocuğu var. Yani sisteminizde koca bir delik var yada koca bir sorun var yada gözden kaçırdığınız veya görmek istemediğiniz bir sorun var. görüp de umurunuzda olmadığı için, sorunu halledemediğimiz için veya hatanızı kabul edemediğiniz ve bu sistemde hatanın olduğunu kimsenin bilmesini istemediğiniz için görmediğiniz koca bir sorun var.Evet çoçuk "delikte"bir gedikti ve mesaj olarak yönetime gönderildi.
Filmi izlerken mide bulantısından, iğrenmekten, hiç bu kadar ayrıntılı düşünmedim.

The dreamers(düşler, tutkular ve suçlar)

Fransa'da alevlenip tüm dünyayı etkisi altına alan '68 olayları sırasında, Fransa'dayız... '68 kuşağı ruhuna sıkı sıkıya bağlı olan Isabelle ve kardeşi Theo, ailelerinin tatile çıkması nedeniyle Paris'te yalnız kalmış, bu sırada da Amerikalı bir öğrenciyle tanışıp arkadaş olmuş, onu evlerine davet etmişlerdir. Matthew'ı Isabelle ve Theo ile buluşturan şey ise büyük ölçüde sinema olmuştur. Dışarıda, sokaklarda devrim sesini yükseltirken üçlü arasındaki tutku ve cinsellik alevlenmektedir.

Yavrum yalnız bu pek kıyıda köşede değil ama güzel filmdir herkes beğenmez diye düşünüyorum yine de tavsiye ederim ben de.

Geri