Forumca Film İzliyoruz

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bu konu başlığı altında mümkünse kıyıda, köşe de kalmış kaliteli yapımları, filmleri paylaşalım. Bu sayede can sıkıntısından ne yapacağinı bilemeyen ya da film izlemek isteyip ama ne izleyeceğini bilemeyen/bulamayan arkadaşlara tavsiyelerle yardımcı olalım. Hatta izlenilen veya tavsiye edilecek filmler yine bu başlık altında yorumlanabilir. Misal geçenlerde @Lefty ve @Favela arkadaşlarımız geçmiş bir sohbetlerinde Kanada-İspanya yapımı psikolojik gerilim filmi Enemy üzerinden yorumlaşmışlardı. İçimden ahh keşke bende o muhabbetin içinde olsaydım demiştim ama kaçırmıştım.

Sözü fazla uzatmadan film tavsiyelerinizi ister kendi yorumunuzla, isterseniz filmin tanıtım yazısıyla birlikte mümkünse afişiyle beraber paylaşırsanız iyi olur, hadi bakalım.

Adams Æbler

tumblr_inline_paxlyyC2LX1rwmgfy_400.jpg

Danimarkalı yönetmen Anders Thomas Jensen‘in 2005 yapımı filmi Adams æbler, dini inançların sorgulandığı bir kara mizah. Türkçe karşılığı Adem’in Elmaları ile elma ağacı metaforunun tüm film boyunca Jensen usulü absürdizm ile işlendiği film, aynı zamanda Danimarka’nın Oscar’a aday gösterdiği film olmuş.

Hapisten yeni çıkan neo-nazi Adam’ın Ivan’ın vaaz verdiği kilisede toplum hizmetine tabii tutulması ile başlayan öykü, birbirinden çok farklı sosyal sınıfları temsil eden karakterler ile renkleniyor. Tabuları mizah ile yıkan Jensen, yine bilimi ve dini aynı mesafeden eleştirmeyi başarmış. Yönetmenin vazgeçemediği oyuncu kadrosu, burada da iş başında. Neo-nazi Adam rolünde Ulrich Thomsen ve papaz Ivan rolünde Mads Mikkelsen karşımıza çıkıyor. Yönetmenin diğer filmlerinden aşina olduğumuz Nicolas Bro, Ole Thestrup ve Nikolaj Lie Kaas da oyuncu kadrosunda yerini alıyor. Senaryoları ile tanınan Jensen’nin yönetmen koltuğundaki yolculuğu Adams æbler ile kendini gösteriyor.

Filmi dini bir bakış açısı ile şeytan mı yoksa tanrı mı bizi sınar diye okumak mümkün. Fakat alt metinde, tüm bu metafiziksel evren Ivan’ın beynindeki tümörün sanrıları olarak gerçekleşiyor. Film boyunca Adam’ın duvarında sallanan ve yere düşen Hitler portresinin de tanık olduğu üzere, Adam kilisede tanıştığı bu insanlarla bir dönüşüm sürecine giriyor. Adam’ın gelişi de diğer tüm karakterlerin hayatını ciddi bir biçimde değiştiriyor. Ivan’ın benimsediği “baba” rolü ve bu rolden vazgeçişi, filmed bir dönüm noktası oluşturuyor. Ivan ile İsa arasında çizilen benzerlikler mucizelerle derinlik kazanıyor. Tüm bu metaforlar arasındaki elmalı turta ise filmin kara mizah unsurlarıyla dolu dokusuna duygu yüklü bir katman sağlıyor.

Yazar: Begüm Bektöre

Temel ihtiyaç olan yemeğin etrafında tüm insanlığın hikayesidir The Platform. Ceza/ödül ikiliği ve hayatta kalmanın koşulu olarak öldürmeyi, açlıkla başa çıkmayı ve her kattakinin bir üst kattakinin masasından arda kalanlarını yemek zorunda bırakan yüzlerce katlık bir hapishane mekanizması. Bir insanlık piramidi. Yaşadığımız sistem: sevincinin, hayatta kalmış olmanın, mülkiyetinin diğerlerinin kederine, cesedine, mülksüzlüğüne bağlıdır. Her kattaki bir alt kattakini umursamaz, alt kattakine tükürebilir ama üst kattakine tüküremezsin. Her katta kalıcı değilsindir ayrıca, her ay üst katlara da yükselebilirsin en alt katlara da. Yemek masası senin katında durduğunda arda kalanları yersin ve kısa bir süre sonra o masa bir alt kattakine iner. Yüzüncü kattan sonrakiler artık masada kemik bulmakta bile zorlanır. Don Kişot kitaplı kahramanımız buradan ya birgün çıkarılmayı umut edecekti herkes gibi herkesleşerek -herkes leş-erek ya da kendine olay/macera icat edecekti. Mekanizmayı parçalamaktır bu birey üzerinden. Çünkü döngünün dışına adım atmışsındır. Yaşam da bu demek: olay icat etmek. Kurgunun içinde kalıp sana biçileni yaşamak değil, kendi olayını icat etmek. Bu olay yel değirmenleriyle bir dövüşe girişmek de olabilir, en üsttekilere bir mesaj gönderme girişimi de.

Film: The Platform

Yönetmen: Galder Gaztelu-Urrutia

Şu sitede 2014 den beri film konuları paylaşıyorum, 200-300 konu açmışım,konuları güncel tutuyorum,girip bir iki harici kimse yorum yapmaz,beğeni yapmaz,umursamaz,boşa çaba sarfediyorum bilmeme rağmen devam ediyorum,çünkü sinemayı severim,ama insanlar gidip film konuları açınça hemen diğerleri toplaşır,açana saygım sonsuz önemli olan sinemadır paylaşımdır ama emek veriyorum ortada birşey olmayınca insan üzülüyor.neyse..

Şu sitede 2014 den beri film konuları paylaşıyorum, 200-300 konu açmışım,konuları güncel tutuyorum,girip bir iki harici kimse yorum yapmaz,beğeni yapmaz,umursamaz,boşa çaba sarfediyorum bilmeme rağmen devam ediyorum,çünkü sinemayı severim,ama insanlar gidip film konuları açınça hemen diğerleri toplaşır,açana saygım sonsuz önemli olan sinemadır paylaşımdır ama emek veriyorum ortada birşey olmayınca insan üzülüyor.neyse..

Divayn bey ben sizi severek takip ediyorum. Üzerime alındım bi an ama.

Bizide say patron :emoji_slight_smile:

@Karga bu actigin konu benzeri bir konu mevcud dostum. Ama buda kalsin seni kirmayayim.

Merhaba dostum, önce ki rumuzun crown*du sanırım. Şahsen takip ediyordum ben, diğer arkadaşları bilemem. Serzenişinde haklı yanların var, verdiğin emek asla gözardı edilemez fakat paylaştıkların sadece forum üyelerini kapsamadığı gibi, forum üyelerinin de benzer konular açmasına kızmamalısın, netice de bu konu kimsenin tekelinde değil, isteyen uygun bölümlerde paylaşımda bulunabilir,bulunabilmeli.

Sorunun temeli şu; "pazarlama" ürettiğin, paylaştığın şeyler tamamen o bölümle sınırlı. Gözlemlediğim kadarıyla bir kaç üye dışında pek samimi olduğun, fikir alış-verişinde bulunduğun kimseler de yok. Elinde kaliteli mal var ama pazarlama eksikliğin yüzünden rağbet görmüyor, o halde yeni bir strateji, yol izlemen gerekmiyor mu? bence gerekiyor.

Burada yapacağımız şey ise daha özgün bir olay, tek bir başlık altında kullanıcıları etkileyen filmlerin paylaşlmasını amaçlıyoruz. İzlenme, puanlama olayına bakılmaksızın kıyıda köşede kalmış, bilinmeyen filmlerin paylaşılmasını amaçlıyoruz. Bu alanda belki de hepimizden daha deneyimli biri olarak seninde tavsiyelerini paylaşmanı, üzerine değerlendirme ve yorumlar yapmanı şahsen çok isterim.

Diğer yandan elbette üyelerinde filmler&diziler bölümünü de takip etmesini, varsa bir yorumları yapmalarını, beğeniyse hakkını vermelerini de rica edebiliriz,diğer türlü kimseyi o bölüme zorla sokacak halimiz yok.

Merhaba dostum, önce ki rumuzun crown*du sanırım. Şahsen takip ediyordum ben, diğer arkadaşları bilemem. Serzenişinde haklı yanların var, verdiğin emek asla gözardı edilemez fakat paylaştıkların sadece forum üyelerini kapsamadığı gibi, forum üyelerinin de benzer konular açmasına kızmamalısın, netice de bu konu kimsenin tekelinde değil, isteyen uygun bölümlerde paylaşımda bulunabilir,bulunabilmeli.

Sorunun temeli şu; "pazarlama" ürettiğin, paylaştığın şeyler tamamen o bölümle sınırlı. Gözlemlediğim kadarıyla bir kaç üye dışında pek samimi olduğun, fikir alış-verişinde bulunduğun kimseler de yok. Elinde kaliteli mal var ama pazarlama eksikliğin yüzünden rağbet görmüyor, o halde yeni bir strateji, yol izlemen gerekmiyor mu? bence gerekiyor.

Burada yapacağımız şey ise daha özgün bir olay, tek bir başlık altında kullanıcıları etkileyen filmlerin paylaşlmasını amaçlıyoruz. İzlenme, puanlama olayına bakılmaksızın kıyıda köşede kalmış, bilinmeyen filmlerin paylaşılmasını amaçlıyoruz. Bu alanda belki de hepimizden daha deneyimli biri olarak seninde tavsiyelerini paylaşmanı, üzerine değerlendirme ve yorumlar yapmanı şahsen çok isterim.

Diğer yandan elbette üyelerinde filmler&diziler bölümünü de takip etmesini, varsa bir yorumları yapmalarını, beğeniyse hakkını vermelerini de rica edebiliriz,diğer türlü kimseyi o bölüme zorla sokacak halimiz yok.

Öncelikle daha önceki nickim de Divine Heart'dı,yani değişen bir nickim olmadı.

ikinci olarak "çünkü sinemayı severim,ama insanlar gidip film konuları açınça hemen diğerleri toplaşır,açana saygım sonsuz önemli olan sinemadır paylaşımdır" diyerek zaten açtığın konuyu yada açılan konuları desteklediğimi söyledim.herkes istediği yerde istediği konuyu açar bunda sorun yok zaten sitemim sana değil genel olaraktı.

Açıkçası sabah sabah güzel bir hevesle acmıştım. Asla sizden ötürü değil ama keşke muhabbet bu konuda dönmeseydi.
Benim hevesim kaçtı, konuyu kapatalım.Forumca film milm izlemiyoruz

Son düzenleme:
Açıkçası sabah sabah güzel bir hevesle acmıştım. Asla sizden ötürü değil ama keşke muhabbet bu konuda dönmeseydi.
Benim hevesim kaçtı, konuyu kapatalım.Forumca film milm izlemiyoruz

Düşün işte sen bir konuyla bu noktaya geldin benim 6 senedir emek veriyorum..!!! insanın hiç hevesi kalmıyor.

dediğim gibi kesinlikle sitemim sana değil,herkes her konuyu açmakta özgürdür.

dilersen tüm cevaplarım silinip senin konunda paylaşımlar devam edilebilir sorun değil. @X ' bilgi verirsen siler mesajlarımı.

Olayın geldiği nokta pek hoş değil. Karga çok hoş bir konu açmış içinden gelmiş. Evet bu konunun aynısı var film kategorisinde daha önce takıldığım için biliyorum ama paylaştığı filmleri forumda olduğum zamanlar takip ettiğim arkadaşımızın yazdığı da hoş değil. Kargaya patlanilmis gibi olmuş. Bazen öyle oluyor buna yapacak bir şey yok örneğin biri burç yorumu konusu açardı en basitinden yorum tek tük ya da hiç gelmezdi ama ben açardım çok farklı etki olur aynı kopyala yapıştır olmasına rağmen insanlar yorum yapardı. Bu normal bir şey. Ben de yönetici oldum yıllarca bazen emeklerim hiçe sayıldı moralim bozuldu ama bunu hiçbir zaman belli etmedim. Aslında güzel bir konuya deginmissin ama kargaya yüklenir gibi bir olay olmuş gibi görünüyor dışarıdan. Heves etmiş açmış aynı konuyu, rapor edersin diğer linki paylaşırsın konular birleştirilir herkesin gönlü olurdu. Asla haksızsın demiyorum hissettiklerini bende yaşıyordum üyeler bilinçsiz işte hiç emeğe saygıları yok pii lanet olasıcilar

Basit gibi görünen şeyler insanları forumdan soğutuyor. Birlikte bir şeyler yapmak yerine, en iyisini ben yaparım kafası var. Forum yöneticisi olsam hit almamış tüm konuları silerim. Aynı başlığı yüzlerce kişi açsın sonuç hep farklı olur. Pazarda tezgahta aynı ürünler yanyana farklı kişiler tarafından satılıyor, ilgimizi çeken veya hesabımıza uyan hangisi ise ondan alıyoruz.
Karga bey de iyi pazarlamacı şahsen :) neyse gülelim, eğlenmelik şeyler konuşalım. Kasvetli ortamları sevmiyorum.
Karga bey lütfen erotik film paylaşımı da istiyorum burada.

Bir kişi 200-300 tane filmle ilgili konu açınca haliyle insanların ilgisini çekmez ama farklı farklı insanlar farklı filmler hakkında tavsiyede bulunca daha çok dikkate alınıyor.
Şöyle düşünün bir kişinin tavsiye ettiği 10 filmi izlemektense 10 farklı insanın tavsiye ettiği 10 farklı filmi izlemek daha mantıklı.
Mesela film izlemek istediğim zaman forumda konu açıp ya da mesaj yazıp öneri istiyorum.
Kalkıp da 300 konuyu tek tek incelemeye uğraşmaktansa böyle daha iyi geliyor.
Yoksa kimsenin sizin emeğinize saygısızlık ettiği yok.
Ayrıca keşke bu siteminizi burdan değil başka bir konu açarak dile getirseydiniz.

Olayın geldiği nokta pek hoş değil. Karga çok hoş bir konu açmış içinden gelmiş. Evet bu konunun aynısı var film kategorisinde daha önce takıldığım için biliyorum ama paylaştığı filmleri forumda olduğum zamanlar takip ettiğim arkadaşımızın yazdığı da hoş değil. Kargaya patlanilmis gibi olmuş. Bazen öyle oluyor buna yapacak bir şey yok örneğin biri burç yorumu konusu açardı en basitinden yorum tek tük ya da hiç gelmezdi ama ben açardım çok farklı etki olur aynı kopyala yapıştır olmasına rağmen insanlar yorum yapardı. Bu normal bir şey. Ben de yönetici oldum yıllarca bazen emeklerim hiçe sayıldı moralim bozuldu ama bunu hiçbir zaman belli etmedim. Aslında güzel bir konuya deginmissin ama kargaya yüklenir gibi bir olay olmuş gibi görünüyor dışarıdan. Heves etmiş açmış aynı konuyu, rapor edersin diğer linki paylaşırsın konular birleştirilir herkesin gönlü olurdu. Asla haksızsın demiyorum hissettiklerini bende yaşıyordum üyeler bilinçsiz işte hiç emeğe saygıları yok pii lanet olasıcilar

kendisine sitemim olmadığını genel olarak olduğunu zaten yazdım.onunla bir alakası yok.açtığım konuların aynısı açılmasına rağmen ses etmedim.burda genel olarak yazdım.o arkadaşa da sitem etmiyorum kaç kere de yazdım.

Basit gibi görünen şeyler insanları forumdan soğutuyor. Birlikte bir şeyler yapmak yerine, en iyisini ben yaparım kafası var. Forum yöneticisi olsam hit almamış tüm konuları silerim. Aynı başlığı yüzlerce kişi açsın sonuç hep farklı olur. Pazarda tezgahta aynı ürünler yanyana farklı kişiler tarafından satılıyor, ilgimizi çeken veya hesabımıza uyan hangisi ise ondan alıyoruz.
Karga bey de iyi pazarlamacı şahsen :) neyse gülelim, eğlenmelik şeyler konuşalım. Kasvetli ortamları sevmiyorum.
Karga bey lütfen erotik film paylaşımı da istiyorum burada.

Forum yöneticisi olsam hit almamış tüm konuları silerim

demişsin bunu yapmadığımı ne biliyorsun ???

Bir kişi 200-300 tane filmle ilgili konu açınca haliyle insanların ilgisini çekmez ama farklı farklı insanlar farklı filmler hakkında tavsiyede bulunca daha çok dikkate alınıyor.
Şöyle düşünün bir kişinin tavsiye ettiği 10 filmi izlemektense 10 farklı insanın tavsiye ettiği 10 farklı filmi izlemek daha mantıklı.
Mesela film izlemek istediğim zaman forumda konu açıp ya da mesaj yazıp öneri istiyorum.
Kalkıp da 300 konuyu tek tek incelemeye uğraşmaktansa böyle daha iyi geliyor.
Yoksa kimsenin sizin emeğinize saygısızlık ettiği yok.
Ayrıca keşke bu siteminizi burdan değil başka bir konu açarak dile getirseydiniz.

bu konuların hepsi güncel,en az haftada bir iki haber ekleniyor,ama ilgi olmayınca sitem ediyorum.

ben yeni kullanıcı değilim,yaşımda ufak değil neyi nerde yapacağımıda kimseye soracak değilim.site sahibi uygun görürse alır yöneticiliğimi olur biter.

Dün 6 konu açmışım ama sizin hiçbirinizi orda görmüyorum ??? maşallah açtığım konularda yorumlarını beğenilerinizi görmüyorum ama arkadaşa sitem etmeme rağmen herkes savunmaya geçmiş,demek ki boşa uğraşıyoruz ne halt yerseniz yiyin.arkadşınızı savunun

Forum yöneticisi olsam hit almamış tüm konuları silerim

demişsin bunu yapmadığımı ne biliyorsun ???
Sana değildi ki o sözüm :) neden böyle gergin bir ortam oluşturacak mesajlar atıyorsun ki. Ben bunu onlarca kere yönetime de foruma da yazdım. İlgi çekmeyen, insanlara cazip gelmeyen konuların açılmasına karşıyım. Bunu senin film konuları için demedim.. ayrıca konularına giriyorum okuyup fikrim varsa yorum da yapıyorum.
Biraz sakinleş lütfen, senin haksız olduğunu düşünmedim, ama bu sitemi yönetim odasında yapman gerek diye düşünüyorum. Aynı konuları farklı yöneticiler farklı saatte açıyor, kopyala yapıştır yaparak. Kimsenin yüzüne bakmadığı konular.
Benim için emek her şeyden önemlidir, ve fikrim olduğunda açılan konulara yorum yapıyorum. Amaç konu açmak değil, paylaşım yapmak olmalı, fikir alışverişinde bulunmak için buradayız.
Mesela senin iletişim yönü zayıf forumda, belki de bu bir tercih bir şey diyemem. Mesafeli olmak tarzın da olabilir, yada bu iletişimi tercih ediyorsun. Ama biraz daha girişken olursan iletişim konusunda daha iyi dönüşler olacaktır.
İletişim derken sadece iyi anlamda değil, negatif elektrik de gayet çekici bir durum bilgin olsun beyfendisi.

Geri