Filistin'in türklere ihanetleri sıralı tam liste

• Kullanıcı Ocean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
bir soykırımı yapılan bir başka yanlış yüzünden görmezden geleceğiz yani?
neyse şaşırmayacağım.

Binlerce Filistinli bebegin cocugun kadinin erkeginde òlu resimlerini PAYLAS!!!!
İkisinin birbirinden hiç farkı yok, sabahtan beri anlatmaya çalıştığım ve anlamamakta ısrar ettiğiniz konu bu. Abicim siz ne düşmanınızı tanıyorsunuz ne de dostunuzu. Sloganlarla konuşup hakaret, küfür, saçmalama sizde. Sizinle bir konuyu konuşmak ya konuşmaya çalışmak boş. Yani kusura bakmayın, adminler de bunu hakaret algılamasın ama çoğunuz kafanızı çalıştırmıyorsunuz.

Ve samimiyetle de söylüyorum onların arkadaşları ciddi anlamda ruh hastası. Ciddi şekilde bir klinik psikoloğa görünmeleri lazım. Çünkü anlayıp dinlemeden, sorgulamadan, siyaset denilen kirli & kanlı oyunun ne olduğunu anlamadan saçma saçma konuşuyorsunuz. Siz bugün böyle küfür ede ede konuşuyorsunuz ya emin olun Filistin devlet başkanı dahil HAMAS liderleri de dahil hiçbiri için o çocukların önemi yok. Önemsemiyorlar. Yaser Arafat'ta önemsemezdi, bunlar da önemsemiyorlar. Adamın ülkesinde çocuklar ölüyor, adam Amerikan başkanına buradan (Gazze'den) ev almalısın diyor. Adeta halkıyla dalga geçiyor.

Ve siz size dost diye yutturulmuş Truva atlarının peşinde onları savunuyorsunuz. Çünkü ne Yahudileri tanıyorsunuz, ne de Siyonizm'in stratejilerini. Boş verin abicim siz bu konuları.

Siz iki duble rakınızı için, iki slogan atıp iki küfür edin gerisine kafa yormayın. Belli ki bu işler sizi çok aşıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
1. Dünya harbi dönemine bakarsak eğer Filistin Türklere değil Osmanlı’ya “ihanet” etti. Tırnak içinde yazıyorum çünkü bunu ihanet olarak adlandırmak da tartışmalı. İmparatorlukların devrinin sona erdiği, uluslaşmanın yaygınlaştığı bir çağda herkes gibi Arap toplumlar da buradan payını almak istedi. Nasıl ki Yunanlar Bulgarlar Boşnaklar vs bağımsızlığını ilan etmek için baş kaldırdıysa onlar da aynısını yaptı. ilki ne kadar olağan ise bu da o kadar olağan. Bunun sebebini bugünün penceresinden yorumlamak da oldukça saçma. Tarihsel olarak kaçınılmaz bir hadiseydi sadece. Çağ bunu gerektiriyordu. Kaldıki zaten Araplardan nefret ediyorsunuz. Sizin tabirinizle “ihanet” etmeseydi bağrınıza mı basacaktınız…

1. Dünya harbi dönemine bakarsak eğer Filistin Türklere değil Osmanlı’ya “ihanet” etti. Tırnak içinde yazıyorum çünkü bunu ihanet olarak adlandırmak da tartışmalı. İmparatorlukların devrinin sona erdiği, uluslaşmanın yaygınlaştığı bir çağda herkes gibi Arap toplumlar da buradan payını almak istedi. Nasıl ki Yunanlar Bulgarlar Boşnaklar vs bağımsızlığını ilan etmek için baş kaldırdıysa onlar da aynısını yaptı. ilki ne kadar olağan ise bu da o kadar olağan. Bunun sebebini bugünün penceresinden yorumlamak da oldukça saçma. Tarihsel olarak kaçınılmaz bir hadiseydi sadece. Çağ bunu gerektiriyordu. Kaldıki zaten Araplardan nefret ediyorsunuz. Sizin tabirinizle “ihanet” etmeseydi bağrınıza mı basacaktınız…
Simdi bu pencereden bakarsak sana bir örnek sunacagim.
Yalniz bir tane.
Seydibesir olayina gelene kadar neredeydi bu din kardeslerimiz?
Arap ayaklanmasina öncü olan arap liderlerinin cogunun osmanli da görev yaptiklarini bilmiyor musun?
Ihanet di tabii.
Bunu araplar da biliyor ve dini acidan beddua aldiklarini söylüyorlar.
Kudus şerifi El Hüseyni bunu Ali ulvi kurucu ya söylemistir.

Balkanlar ile araplari kiyaslaman mantiksiz olmus cünki iki ayri cografyada farkli ideolojiler mevcuttu.

Osmanli askeri müslüman türk degil miydi o zaman?Neden yardim etmediler?
Simdi biz müslümaniz, Müslüman Türk ü bekliyor demek...o isler öyle olmuyor iste

O halde osmanlı imparatorluğunun sonuydu diye biz de ingilizlere, yunanlılara ülkenin anahtarını verip teslim olsaydık bu mudur yani ? Bu bahanenin arkasına mı sığındırıyorsun şimdi Filistinlileri ? Ayrıca osmanlı'da türk yok muydu ? osmanlı imparatorluğun adıydı sadece her ne kadar arap milliyetçiliği ile yaşasalarda, nitekim içinde milyonlarca türk vardı ve savaştı. Kaldı ki araplar Osmanlı sayesinde yüzlerce yıl boyunca o topraklarda huzur içinde yaşadı. Her ne kadar osmanlı da zamanında o topraklara çökmüş olsa da.

Zaten tarihe de bakarsan arapların savaşma merakı ancak türklere söküyor başka milletlere değil. Ayrıca filistin diye bir ülke de yoktu osmanlıda. yüzlerce yıldır bu ortadoğu çöplüğünden uzak durmayı öğrenemediysek hiçbir şey öğrenememişiz demektir tarihten. keza benzer listeler diğer bir pek çok arap devleti için de yapılabilir sadece filistinden ibaret değil, arap milletlerinden türk'e dost olmaz, olamaz.

tarihin kaçınılmaz hadidesi diyerek bir kenara atmak olmaz evet tarih türkleri arap milliyetçisi yapmıştır ancak tarihte türklerden başka, bir ırkın başka bir ırkın milliyetçisi olduğu da görülmemiştir. örneğin bulgarlar, ermeniler, rumlar bağımsızlık adına kendi milli kiliselerini kurmuşlar, buralarda yine kendi ana dilleri ile ibadet etmişlerdir.

dünyada araplar kadar güzel masal uyduran, farslar kadar güzel masal anlatan ve türkler kadar bu masallara inanan millet yoktur. arapları bağrımıza basmak için hiçbir neden yoktur tarihte. varsa da arap yarım adası orada duruyor bir yere kaçmıyor basıp gidebilir.

Ulan goren de 1900-1920 arasi Osmanliya karsi sadece Araplar ayaklandi sanacak.Yozgat,Tokat,Konya,Sivas buralardaki ayaklanmalari ne yapacaksiniz?Bu saydigim ayaklanmalari yapanlar da safkan Turk,eee o zaman Turkler kendi,irkina ihanet eden kalles mi oluyor?

Turk irkina da sayip sovsenize ya,onlarda hain???

O donemin hatalari veya siyaseti uzerinden,bugun masumlarin katledilmesini vacib goren zihniyetin beyni orumcek agi baglamistir.

Burdaki mesele ARAP degil arap degil.
Insanlik. Insanlik adina yapilan soykirim... SOYKIRIM. bukadarmi zor anlamasi. Bukadarmi kòrsun
Sezenim ona karsi bir sey demiyorum.
Insanlik adina yardim edilir elbet.
Ama devlet bu olaylarda, nötr davranmak zorunda.

Sezenim ona karsi bir sey demiyorum.
Insanlik adina yardim edilir elbet.
Ama devlet bu olaylarda, nötr davranmak zorunda.
Bebegim ben zaten TURKIYE ISRAILE GIRSIN DEMIYORUM. BENIM ILK GUNDE DEDIGIM GIBI BU PICLIGE PICLIK DIYEMEMEK BAZILARI TARAFINDAN. ÒLDURULEN BEBEKLERIN COCUKLARIN CESETLERINI GORMEMISLER BELLI. UYKULARI GECELERI KACMAMIS BELLI

Bebegim ben zaten TURKIYE ISRAILE GIRSIN DEMIYORUM. BENIM ILK GUNDE DEDIGIM GIBI BU PICLIGE PICLIK DIYEMEMEK BAZILARI TARAFINDAN. ÒLDURULEN BEBEKLERIN COCUKLARIN CESETLERINI GORMEMISLER BELLI. UYKULARI GECELERI KACMAMIS BELLI
Görünen göz klavuz istemez.
Ben bu büzük kadar forumda, picler desem kime faydasi olur?
Yangina körükle gitmenin kime yarari olur?
Türkiye yi,eger bu olaya dahil olursa, yine bir mülteci akini bekliyor.
Bunu Türkiye kaldiramaz artik.
Benim görüsüm bu..ister dogru dersin, ister yanlis.

Görünen göz klavuz istemez.
Ben bu büzük kadar forumda, picler desem kime faydasi olur?
Yangina körükle gitmenin kime yarari olur?
Türkiye yi,eger bu olaya dahil olursa, yine bir mülteci akini bekliyor.
Bunu Türkiye kaldiramaz artik.
Benim görüsüm bu..ister dogru dersin, ister yanlis.
Isin multecisinde karismasinda degilim. Son.kez dedigim gibi SOYKIRIMA SOYKIRIM DEMEK BUKADAR ZOR OLMAMALI

Ulan goren de 1900-1920 arasi Osmanliya karsi sadece Araplar ayaklandi sanacak.Yozgat,Tokat,Konya,Sivas buralardaki ayaklanmalari ne yapacaksiniz?Bu saydigim ayaklanmalari yapanlar da safkan Turk,eee o zaman Turkler kendi,irkina ihanet eden kalles mi oluyor?

Turk irkina da sayip sovsenize ya,onlarda hain???

O donemin hatalari veya siyaseti uzerinden,bugun masumlarin katledilmesini vacib goren zihniyetin beyni orumcek agi baglamistir.

yahu aynı şeyden bahsediyoruz zaten, araplardaki türk düşmanlığının ve türkleri ötekileştirmenin sonucunda yaşanan olaylar neticesinde 16 ve 17. yy'da vuku bulmuş celali isyanları. kendi ırkına ihanet etmedi türkler zaten osmanlı devleti bir türk devleti olarak kurulmuş ancak zorla türklükten uzaklaştırılmış ve araplaştırılmışlardır, ötekileştirilimiş, eğitimsiz aç ve sefil anadolu da kendi vatanlarında terkedilmişliklerini yaşamışlardır. osmanlının belirli dönemlerinde türküm demek bir utanç kaynağıydı. türklerin fıtsatına terstir hilafet. hakimiyet ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye ilim icabıdır diye, müzakere ile, münakaşa ile verilmedi. kaba kuvvetle, kudretle ve zorla alındı. eski türk beyliklerinde yönetimde kadın olmadan meclis kurulamazmış, karar alınamazmış. kadının yeri nerede arap milliyetçiliğinde ? arapların davası türklerin davası değil derken tam da bundan bahsediyoruz zaten. bunu anlamak idrak etmek bu kadar zor olmamalı.

yahu aynı şeyden bahsediyoruz zaten, araplardaki türk düşmanlığının ve türkleri ötekileştirmenin sonucunda yaşanan olaylar neticesinde 16 ve 17. yy'da vuku bulmuş celali isyanları. kendi ırkına ihanet etmedi türkler zaten osmanlı devleti bir türk devleti olarak kurulmuş ancak zorla türklükten uzaklaştırılmış ve araplaştırılmışlardır, ötekileştirilimiş, eğitimsiz aç ve sefil anadolu da kendi vatanlarında terkedilmişliklerini yaşamışlardır. osmanlının belirli dönemlerinde türküm demek bir utanç kaynağıydı. türklerin fıtsatına terstir hilafet. hakimiyet ve saltanat hiç kimse tarafından hiç kimseye ilim icabıdır diye, müzakere ile, münakaşa ile verilmedi. kaba kuvvetle, kudretle ve zorla alındı. eski türk beyliklerinde yönetimde kadın olmadan meclis kurulamazmış, karar alınamazmış. kadının yeri nerede arap milliyetçiliğinde ? arapların davası türklerin davası değil derken tam da bundan bahsediyoruz zaten. bunu anlamak idrak etmek bu kadar zor olmamalı.

Ustad sen simdi bu filistin meselesinde sivillere yonelik mesaj atan herkese,neden arap sevici gibi yaftaliyor veya bu yonde imalarda bulunuyorsun?

Kaldi ki sen zaten Osmanli'yi seven birisi degilsin,Arap'larin Osmanli'ya ayaklanmasi senin hosuna gitmeli.Yani bu durumda asil Arap sevicinin sen olmasi gerekiyor.Cunku o donem Turklerin Osmanli'nin icindeki durumu azinlik. : )

Ustad sen simdi bu filistin meselesinde sivillere yonelik mesaj atan herkese,neden arap sevici gibi yaftaliyor veya bu yonde imalarda bulunuyorsun?

Kaldi ki sen zaten Osmanli'yi seven birisi degilsin,Arap'larin Osmanli'ya ayaklanmasi senin hosuna gitmeli.Yani bu durumda asil Arap sevicinin sen olmasi gerekiyor.Cunku o donem Turklerin Osmanli'nin icindeki durumu azinlik. : )

dostum filistin meselesinde sivillere yönelik mesaj atlanlarla bir derdim yok benim. kaldı ki haklılar da çoğu konularda. benim diyorum ki çin'in uygur türkleri'ne yaptığı zulme karşı tek bir satır yazı karalamayan tarih bilmez tiplerin ne hikmetse söz konusu filistin olunca ortalığı ateşe vermeleri. ha her soykırım ve çocuk cinayetine karşı aynı serzenişi gösterseler tamam diyeceğim ama öyle değil işte, öyle olsa zaten o zaman samimiyetlerine ve verdikleri hümanizm masturbasyonuna inanacağım ama bu iki yüzlülük. kendi ırkının zulmüne ses çıkarmayan bir güruh topluluğunun arap ırkına ses çıkartması sana ne kadar samimi geliyor söyler misin bana ? samimiyetsiz yani, mesnetsiz tamamen şov.

dostum filistin meselesinde sivillere yönelik mesaj atlanlarla bir derdim yok benim. kaldı ki haklılar da çığu konularda. benim derdim çin'in uygur türkleri'ne yaptığı zulme karşı tek bir satır yazı karalamayan tarih bilmez tiplerin ne hikmetse söz konusu filistin olunca ortalığı ateşe vermeleri. ha her soykırım ve çocuk cinayetine karşı aynı serzenişi gösterseler tamam diyeceğim ama öyle değil işte, öyle olsa zaten o zaman samimiyetlerine ve verdikleri hümanizm masturbasyonuna inanacağım ama bu iki yüzlülük. kendi ırkının zulmüne ses çıkarmayan bir güruhun arap ırkına ses çıkartması sana ne kadar samimi geliyor söyler misin bana ?

Tamam ustad bu konuda,haklisin eyvallah.Uygur Turklerini sindirmeye calisan Cin'in Filistin'in konusunda guya,Arap'lari desteklemesi ve katliami kiniyoruz demesi elbette ikiyuzluluk.Ve ulkemizdeki mevcut siyasi yapinin,filistin meselesini kremali bir pasta gibi gorup,bu pastadan buyuk bir dilim alip,yerel secimlerde bunu arguman olarak kullanmak istedigini,anlamayan zaten ahmaktir.Fakat bu bakis acisi,vicdanimizi kor etmemeli.İdeolojik ayrismanin bu raddede bir getirisi yok.Aksine zaten yeterince stres altinda bir ulkeyiz.

Hic sucu olmayanlar icin uzuluyorum ben.Hamasin da,Siyonistlerin de cani cehenneme.Bolgeden gelen goruntuler,gunumuz insanliginin cok otesinde.Cocugunun parcalanmis cesedinden kalan iki avuc et parcasiyla dolasan bir baba,daha 40 gun yasamamis bir bebek,4 cocugu da kucaginda olmus bir annenin videosunu izledim ben.Ve inan senden daha fazla,su an o bolge de yasayan Araplara kufrettim.

Cok yazacak bir sey de yok esasen.Bir seyler yapmasi gereken de bizler degiliz...Gecmisi bir kenara birakip,insan olarak uzuluyoruz,gayrisi zaten gelmez elimizden.

Simdi bu pencereden bakarsak sana bir örnek sunacagim.
Yalniz bir tane.
Seydibesir olayina gelene kadar neredeydi bu din kardeslerimiz?
Arap ayaklanmasina öncü olan arap liderlerinin cogunun osmanli da görev yaptiklarini bilmiyor musun?
Ihanet di tabii.
Bunu araplar da biliyor ve dini acidan beddua aldiklarini söylüyorlar.
Kudus şerifi El Hüseyni bunu Ali ulvi kurucu ya söylemistir.

Balkanlar ile araplari kiyaslaman mantiksiz olmus cünki iki ayri cografyada farkli ideolojiler mevcuttu.

Osmanli askeri müslüman türk degil miydi o zaman?Neden yardim etmediler?
Simdi biz müslümaniz, Müslüman Türk ü bekliyor demek...o isler öyle olmuyor iste
Osmanlı Türk değildi. Türklerle beraber içinde birçok etnisitenin barındığı bir imparatorluktu. Hatta Türklük hakaretti. Bunu bir tarafa bırakırsak eğer aynı mantıkla Türkler de Osmanlı’ya ihanet etti. İstanbul’a karşı Ankara hükümetini kurdu. Mustafa Kemal’e suikastten tut da idam fermanına kadar birçok olay cereyan etti. Bizim ihanet dediğimiz şey onların da zafer bayramı. Birinin yenilgisi birinin zaferidir. Aynı bizimki gibi. Evet, tek ortak noktamız din. Bu da o çağın mantığının öncülü değildi. Bir arada tutmaya yeterli bir çimento değildi. Aslolan uluslaşmaydı. Onlar da uluslarını kurmak için İngilizler ile yada başka devletlerle işbirliğine girdi. Arapların Osmanlı Sarayının bekası için kendi kanlarının dökülmesini istememesini, boyunduruğundan kurtulmak istemesini de anlaşılır buluyorum. Umarım paralel evrende 1900’lü yılların başında yaşayan bir Arap olursun da olayları daha iyi anlarsın. :ddd

Geri