Filistin'in türklere ihanetleri sıralı tam liste

• Kullanıcı Ocean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Aman bellemissiniz bi osmanli türk degildi laklagini.
Bana kulaktan dolma laflarla geliyorsunuz.
Osmanli ideolojisi ile Jöntürk ideolojisini karistiriyorsunuz.Jöntürkler parlementar monarsi pesindeydiler.Saltanati yikmak gibi bir dertleri yoktu.
Arap kendi dinine ihanet etti desem farkli mi olur?

Aman bellemissiniz bi osmanli türk degildi laklagini.
Bana kulaktan dolma laflarla geliyorsunuz.
Osmanli ideolojisi ile Jöntürk ideolojisini karistiriyorsunuz.Jöntürkler parlementar monarsi pesindeydiler.Saltanati yikmak gibi bir dertleri yoktu.
Arap kendi dinine ihanet etti desem farkli mi olur?

Ordinaryus profesor gibisin abla.En kavi ve sahih konularda dahi,bir nukte bulup en kallavisinden muhalif durus gosteriyorsunuz.

1850-1923 arasi Osmanli'yi konu alan Tarih kitaplarin da,Osmanli İmparatorlugun da Turklerin azinlik oldugunun sathina vurgu yapiliyor.Cok uzaga gitmeden İlber Ortayli'nin Turklerin Tarihi adli eserinde bu bilgileri kismen okuyabilirsiniz.

Bu mevzunun dinle alakasi nedir onu da anlayamadim,Osmanli'ya ihanet etmek Dine ihanet etmekmidir? : ))

O halde osmanlı imparatorluğunun sonuydu diye biz de ingilizlere, yunanlılara ülkenin anahtarını verip teslim olsaydık bu mudur yani ? Bu bahanenin arkasına mı sığındırıyorsun şimdi Filistinlileri ? Ayrıca osmanlı'da türk yok muydu ? osmanlı imparatorluğun adıydı sadece her ne kadar arap milliyetçiliği ile yaşasalarda, nitekim içinde milyonlarca türk vardı ve savaştı. Kaldı ki araplar Osmanlı sayesinde yüzlerce yıl boyunca o topraklarda huzur içinde yaşadı. Her ne kadar osmanlı da zamanında o topraklara çökmüş olsa da.

Zaten tarihe de bakarsan arapların savaşma merakı ancak türklere söküyor başka milletlere değil. Ayrıca filistin diye bir ülke de yoktu osmanlıda. yüzlerce yıldır bu ortadoğu çöplüğünden uzak durmayı öğrenemediysek hiçbir şey öğrenememişiz demektir tarihten. keza benzer listeler diğer bir pek çok arap devleti için de yapılabilir sadece filistinden ibaret değil, arap milletlerinden türk'e dost olmaz, olamaz.

tarihin kaçınılmaz hadidesi diyerek bir kenara atmak olmaz evet tarih türkleri arap milliyetçisi yapmıştır ancak tarihte türklerden başka, bir ırkın başka bir ırkın milliyetçisi olduğu da görülmemiştir. örneğin bulgarlar, ermeniler, rumlar bağımsızlık adına kendi milli kiliselerini kurmuşlar, buralarda yine kendi ana dilleri ile ibadet etmişlerdir.

dünyada araplar kadar güzel masal uyduran, farslar kadar güzel masal anlatan ve türkler kadar bu masallara inanan millet yoktur. arapları bağrımıza basmak için hiçbir neden yoktur tarihte. varsa da arap yarım adası orada duruyor bir yere kaçmıyor basıp gidebilir.
Ben ulusların dostluk kurduğuna inanan biri değilim. Ülkelerin dostları yada düşmanları olmaz, çıkarları olur. Bugün kardeş ülke dediğimiz Azerbaycan veyahut Türk diye nitelediğimiz eski Sovyet artığı ülkeleri bile Rusya’nın s… kılını Türkiye’ye değişmez. Çünkü çıkarları bunu gerektirir. Milliyetçilik veyahut dindaşlık da hikaye. O tür şeyler gidilmesi gereken yolda kullanılan bir takım metafizik uyuşturucudan ibaret.

Türkler de Sevr’i tanımadı, Osmanlı’ya başkaldırdı. Osmanlı da milli direnişe karşı teşkilatlandı. Başını Mustafa Kemal’in çektiği bir grup subay öncülüğünde bağımsızlık ilan edildi. Saltanatı kaldırdı. Hilafeti sonlandırdı. Her yeni rejim gibi kendi tarih yazımına girdi. Osmanlıya dair çoğu şeyi kaldırdı. Türkler hain mi o zaman? Arapların Osmanlı’ya karşı başkaldırması Osmanlı’nın değil dünya konjonktürünün bir ürünü. Her ülkede ayaklanma ve uluslaşma vardı. Ve nitekim Osmanlı’ya bağlı topraklarda da cereyan eden buydu.

Araplarım mutlu mesut yaşadığını iddia ediyorsun ama demek ki değilmiş. Bir de onların kaynaklarından okumak gerekli. Tek taraftan bakınca yanlış yorumlayabiliriz. Nihayetinde herkesin kendisine göre bir tarih anlatısı var.

Bizler Araplarla komşuyuz. Yüzlerce yıllık tarihimizde Norveç’le bu ilişkiyi kuramayacağımız aşikar. Haliyle tarihsel olarak olumlu/olumsuz diye niteleyebileceğimiz onlarca olayın içinde yer almaları da olağan. Ama özet olarak olaylara çıkarlar ekseninde bakıyorum. Çıkar ilişkileri genel ilişkiyi belirliyor. Dostluklarımız da, düşmanlıklarımız da…

Yav tamam da adamın dedesinin yaptığı dallamaligi torun niye çeksin. Biz Filistin iyi yada kötü demiyoruz. İnsan vahşi diyoruz. Doğada hiç bir tür kendi türüne bu kadar hostil davranmıyor

Ordinaryus profesor gibisin abla.En kavi ve sahih konularda dahi,bir nukte bulup en kallavisinden muhalif durus gosteriyorsunuz.

1850-1923 arasi Osmanli'yi konu alan Tarih kitaplarin da,Osmanli İmparatorlugun da Turklerin azinlik oldugunun sathina vurgu yapiliyor.Cok uzaga gitmeden İlber Ortayli'nin Turklerin Tarihi adli eserinde bu bilgileri kismen okuyabilirsiniz.

Bu mevzunun dinle alakasi nedir onu da anlayamadim,Osmanli'ya ihanet etmek Dine ihanet etmekmidir? : ))
Hilafete ihanet etmelerini nasil degerlendiriyorsun o zaman?

Cidden yoruyorsunuz.
Türk azinliklari, anadolu cografyasi disinda yasayan Türk etnik gruplara deniliyordu.

Muhalefet ne alaka?
Yanlislari dogru diye diretmenize karsi duruyorum sadece.

Yoksa bana ne?

Ben ulusların dostluk kurduğuna inanan biri değilim. Ülkelerin dostları yada düşmanları olmaz, çıkarları olur. Bugün kardeş ülke dediğimiz Azerbaycan veyahut Türk diye nitelediğimiz eski Sovyet artığı ülkeleri bile Rusya’nın s… kılını Türkiye’ye değişmez. Çünkü çıkarları bunu gerektirir. Milliyetçilik veyahut dindaşlık da hikaye. O tür şeyler gidilmesi gereken yolda kullanılan bir takım metafizik uyuşturucudan ibaret.

Türkler de Sevr’i tanımadı, Osmanlı’ya başkaldırdı. Osmanlı da milli direnişe karşı teşkilatlandı. Başını Mustafa Kemal’in çektiği bir grup subay öncülüğünde bağımsızlık ilan edildi. Saltanatı kaldırdı. Hilafeti sonlandırdı. Her yeni rejim gibi kendi tarih yazımına girdi. Osmanlıya dair çoğu şeyi kaldırdı. Türkler hain mi o zaman? Arapların Osmanlı’ya karşı başkaldırması Osmanlı’nın değil dünya konjonktürünün bir ürünü. Her ülkede ayaklanma ve uluslaşma vardı. Ve nitekim Osmanlı’ya bağlı topraklarda da cereyan eden buydu.

Araplarım mutlu mesut yaşadığını iddia ediyorsun ama demek ki değilmiş. Bir de onların kaynaklarından okumak gerekli. Tek taraftan bakınca yanlış yorumlayabiliriz. Nihayetinde herkesin kendisine göre bir tarih anlatısı var.

Bizler Araplarla komşuyuz. Yüzlerce yıllık tarihimizde Norveç’le bu ilişkiyi kuramayacağımız aşikar. Haliyle tarihsel olarak olumlu/olumsuz diye niteleyebileceğimiz onlarca olayın içinde yer almaları da olağan. Ama özet olarak olaylara çıkarlar ekseninde bakıyorum. Çıkar ilişkileri genel ilişkiyi belirliyor. Dostluklarımız da, düşmanlıklarımız da…
Saray zaten ingilize, fransıza hatta müttefik almanın çıkarına hizmet ediyordu, osmanoğlunun derdi tahtını korumaktı, tek kurşun sıkmadan toprağımız gidiyordu. Mustafa kemalin osmanlıya, hilafete, saltanata direnmesinin sebebi emperyalizmin uşağı olmamak, halkın -bak halkın diyorum türk değil- yönetimde söz sahibi olmasını sağlamaktı. Arap yarımadasında çıkan isyanla kurtuluş mücadelesini mukayese etmek olmadı, ikisinin motivasyonu bambaşka.

Osmanlı padişahı allahın yeryüzündeki gölgesi değil mi? Hilafet yok mu? Neden dönemin gözünden bakamıyorsun ki konuya, osmanlı avrupa’da yaptığı tüm mücadelesini haçlıya, hristiyana, gavura, dinsize(!) karşı, din, islam kullanmadı mı?

osmanlıya ihanet pek tabiki de dine ihanetti.

Son düzenleme:
Saray zaten ingilize, fransıza hatta müttefik almanın çıkarına hizmet ediyordu, osmanoğlunun derdi tahtını korumaktı, tek kurşun sıkmadan toprağımız gidiyordu. Mustafa kemalin osmanlıya, hilafete, saltanata direnmesinin sebebi emperyalizmin uşağı olmamak, halkın -bak halkın diyorum türk değil- yönetimde söz sahibi olmasını sağlamaktı. Arap yarımadasında çıkan isyanla kurtuluş mücadelesini mukayese etmek olmadı, ikisinin motivasyonu bambaşka.

Osmanlı padişahı allahın yeryüzündeki gölgesi değil mi? Hilafet yok mu? Neden dönemin gözünden bakamıyorsun ki konuya, osmanlı avrupa’da yaptığı tüm mücadelesini haçlıya, hristiyana, gavura, dinsize(!) karşı, din, islam kullanmadı mı?

osmanlıya ihanet pek tabiki de dine ihanetti.

Hilafet konusunu siz batili kaynaklar veya donemin sekuler kaynaklarindan tilavet ettiginiz icin,Osmanli padisahini Din adina konusma hakki olan son kisi olarak addetmenizi ben tabii goruyorum.İslam literaturunde siyasi olarak hilafet kabul gormus olsa da,verasetul enbiya(peygamber varisligi) konusunda,ayni seyleri soylemek mumkun degil.Zira 4 halifeden sonra bizim anladigimiz halifelik,guc kimdeyse cebren ona gecmistir.Kerbala olayina gidelim,oradaki muthis katliami ve ahirinde Yezid'in halifeligini analiz edelim isterseniz.

Kerbala olayindan yola cikarak,Peygamber torununu katleden Yezid'i halife olarak taniyacakmiyiz?Hayir dediginizi duyar gibiyim.Kundaktaki kardesini katleden bir muslumanin,halifeligi islam hukukuna gore kabul gormez.Siyaseten bu makama kendini layik gormustur,bu da munazara edilir.

Yanlis anlasilmasin,Araplarin ihanetini veya rikayarligini suslemek veya gizlemek degil amacim.Lakin hilafet o donem,su anki siyasetten farksizdi.Bunun sathina vurgu yapmak istiyorum.

Bu konu benim uzmanlik alanim.Sayet icinizde nakis olan bir mevzu varsa,daha da derinlemesine munazara edebiliriz.Kerbela Olayi,Emevi ve Memlukler arasinda gecen zaman dilimini yuzeysel okumaniz dahi,bu konuda fikrinizin degismesine neden olabilir.

Temasa eden/soru soran gonlunuze icten bir gunaydin diyelim. : )

Son düzenleme:
Yani arkadas su mevzuyu da anlamadim,gecmis donemde buradaki cogu uyenin Osmanli'ya atip tuttuguna,hatta padisahlara sovdugune adim gibi eminim.Ne oldu hepinize bir Osmanli sevgisi mi zerkettiler. : ))

Hilafet konusunu siz batili kaynaklar veya donemin sekuler kaynaklarindan tilavet ettiginiz icin,Osmanli padisahini Din adina konusma hakki olan son kisi olarak addetmenizi ben tabii goruyorum.İslam literaturunde siyasi olarak hilafet kabul gormus olsa da,verasetul enbiya(peygamber varisligi) konusunda,ayni seyleri soylemek mumkun degil.Zira 4 halifeden sonra bizim anladigimiz halifelik,guc kimdeyse cebren ona gecmistir.Kerbala olayina gidelim,oradaki muthis katliami ve ahirinde Yezid'in halifeligini analiz edelim isterseniz.

Kerbala olayindan yola cikarak,Peygamber torununu katleden Yezid'i halife olarak taniyacakmiyiz?Hayir dediginizi duyar gibiyim.Kundaktaki kardesini katleden bir muslumanin,halifeligi islam hukukuna gore kabul gormez.Siyaseten bu makama kendini layik gormustur,bu da munazara edilir.

Yanlis anlasilmasin,Araplarin ihanetini veya rikayarligini suslemek veya gizlemek degil amacim.Lakin hilafet o donem,su anki siyasetten farksizdi.Bunun sathina vurgu yapmak istiyorum.

Bu konu benim uzmanlik alanim.Sayet icinizde nakis olan bir mevzu varsa,daha da derinlemesine munazara edebiliriz.Kerbela Olayi,Emevi ve Memlukler arasinda gecen zaman dilimini yuzeysel okumaniz dahi,bu konuda fikrinizin degismesine neden olabilir.

Temasa eden/soru soran gonlunuze icten bir gunaydin diyelim. : )
Ama bu dediklerin benim söylediklerimi yanlış çıkarmıyor. 4 halifeden sonra cebren osmanlı padişahlarının kendilerini halife ilan etmesi de evet. Halk okuma bilmiyor, matbaa yok, sanayi devrimi kaçırılmış, osmanlının özellikle son döneminde atı alan üsküdarı geçmiş avrupada. Arap yarımadası da keza öyle.
Öyle bir ihanet ki Lawrence’ı peygamber gibi karşılamıştır araplar

Iste Sezen i bile koruyan yok burada.
Ama Filistin davasini koruyacaklar.dddd
Komik.

Konu biz degiliz arkadaslar bu konu baslik altinda.
Birbirinizi yemeyin.

Ama bu dediklerin benim söylediklerimi yanlış çıkarmıyor. 4 halifeden sonra cebren osmanlı padişahlarının kendilerini halife ilan etmesi de evet. Halk okuma bilmiyor, matbaa yok, sanayi devrimi kaçırılmış, osmanlının özellikle son döneminde atı alan üsküdarı geçmiş avrupada. Arap yarımadası da keza öyle.
Öyle bir ihanet ki Lawrence’ı peygamber gibi karşılamıştır araplar

Baskanim burada ben Arap guzellemesi yapmiyorum.Her mesajimdan sonra birilerinin "Araplar soyle,Araplar boyle vs.." demesine de mana veremiyorum.Yani bir irk hakkin da muspet dusunmedigini dile getirmek icin illa,o irka sovmek,lanet etmek mi gerekir. : )

Tamam Araplar ve dahi o donemdeki bir cok beylik ve irk Osmanli'ya birden cok isyan etmistir bunda hem fikiriz.Buna itirazim yok.

Birinci Muaviye doneminden baslayip,son sozde halife olan padisaha kadar,hilafet dedigimiz mefhumun gunumuz siyasetin farki yoktu.Emevi ve Memluk tarihinde donemin halifelerine hakli olarak bir cok baskaldiri ve akabinde katliamlar olmustur.4 halifeden sonra halifelik dedigimiz makamin kutsiyetine halel gelmistir.Aksi olsa zaten gunumuzde hala halifelik devam ediyor olurdu.En son İsid denilen teror orgutunun lideri kendini islam halifesi ilan etmisti.

Araplari savundugumdan degil "osmanlıya ihanet pek tabiki de dine ihanetti" seklindeki cumlenizdeki yanlis dusunceye deginmeye calisiyorum.Misir'in fethi ve halifeligin Osmanli'ya gecmesinden sonra kimi tarihcilere gore,hakli veya haksiz onlarca isyan olmustur.Her birini dini olarak ele alir,halife ve İslam arasindaki ince nuansa dikkat etmeden yorumlarsak memleketin tamami dinsiz,kafirdir,dine karsi gelmis demeliyiz.

Halife'ye veya Osmanliya karsi gelmek,hatalarini yuzune vurmak dine ihanet etmek degildir.Velevki ihanet olsa ben bu yapinin aleyhindeyim. : ))

Baskanim burada ben Arap guzellemesi yapmiyorum.Her mesajimdan sonra birilerinin "Araplar soyle,Araplar boyle vs.." demesine de mana veremiyorum.Yani bir irk hakkin da muspet dusunmedigini dile getirmek icin illa,o irka sovmek,lanet etmek mi gerekir. : )

Tamam Araplar ve dahi o donemdeki bir cok beylik ve irk Osmanli'ya birden cok isyan etmistir bunda hem fikiriz.Buna itirazim yok.

Birinci Muaviye doneminden baslayip,son sozde halife olan padisaha kadar,hilafet dedigimiz mefhumun gunumuz siyasetin farki yoktu.Emevi ve Memluk tarihinde donemin halifelerine hakli olarak bir cok baskaldiri ve akabinde katliamlar olmustur.4 halifeden sonra halifelik dedigimiz makamin kutsiyetine halel gelmistir.Aksi olsa zaten gunumuzde hala halifelik devam ediyor olurdu.En son İsid denilen teror orgutunun lideri kendini islam halifesi ilan etmisti.

Araplari savundugumdan degil "osmanlıya ihanet pek tabiki de dine ihanetti" seklindeki cumlenizdeki yanlis dusunceye deginmeye calisiyorum.Misir'in fethi ve halifeligin Osmanli'ya gecmesinden sonra kimi tarihcilere gore,hakli veya haksiz onlarca isyan olmustur.Her birini dini olarak ele alir,halife ve İslam arasindaki ince nuansa dikkat etmeden yorumlarsak memleketin tamami dinsiz,kafirdir,dine karsi gelmis demeliyiz.

Halifeye veya Osmanliya karsi gelmek,hatalarini yuzune vurmak dine ihanet etmek degildir.Velevki ihanet olsa ben bu yapinin aleyhindeyim. : ))
Abi uzun yazacaktım ama araba kullanıyorum. Temelde aynı şeyi farklı açıdan yorumluyoruz, dediklerinde hemfikirim.

bu mesajı bir daha silerseniz çok fena küfür edeceğim silene de edeceğim sülalesine de edeceğim sonra da banlanacağım zaten.

profiline filistin bayrağı koyup bir yerlerini yırtan hümanizm manipülasyonu ve masturbasyonu yapan sezen kardeşimiz uygur türklerinin zulmü için bugüne kadar forumda olduğu süre müddetince ağzından çıkan tek bir kelime yok ha var o da 2016 yılında nevruz kutlamaları ile alakalı. iki yüzlü olmak böyle bir şey işte derdi çoluk çocuk ölüyor diye üzülmek değil arap seviciliği.

uygur.png

bu mesajı bir daha silerseniz çok fena küfür edeceğim silene de edeceğim sülalesine de edeceğim sonra da banlanacağım zaten.

profiline filistin bayrağı koyup bir yerlerini yırtan hümanizm manipülasyonu ve masturbasyonu yapan sezen kardeşimiz uygur türklerinin zulmü için bugüne kadar forumda olduğu süre müddetince ağzından çıkan tek bir kelime yok ha var o da 2016 yılında nevruz kutlamaları ile alakalı. iki yüzlü olmak böyle bir şey işte derdi çoluk çocuk ölüyor diye üzülmek değil arap seviciliği.

uygur.png
Lan hayirdir. Newroz Kutlamalari biyerinemi batti it... bula bula bumu yani?? Mazlum insanlar òluyor. Acimiz buyuk. Sana harciyacak 1dk yok. Git otede havla

Tam kanserlik konu gece gece niye girdiysem...

Lan hayirdir. Newroz Kutlamalari biyerinemi batti it... bula bula bumu yani?? Mazlum insanlar òluyor. Acimiz buyuk. Sana harciyacak 1dk yok. Git otede havla

ağla zırla ancak senin acın araplara olunca işler zaten, türklere değil. bugüne kadar türk katliamına tek bir satır karalamamış iyi yüzlü arap sezen. acısı büyükmüş ahahah.

bizi onlar bu gün öldürdüler. kimse katliama sevinmiyor israil zaten üstüne basa basa bunu yapacağını defalarca söyledi, hamas saldırdığın da oyunlar oynayıp şükür namazları kılıyorlardı, israili yok ettik diyorlar dı demir kubbeyi yıktık ettik diyorlardı, bu adamların ne coluk ne cocuk dinlemeden öldürdüklerini bu saldırıyı yapmadan öncede biliyorlardı, Türkler le savaşmıyorlar ki bunları gözetsin.. benim kızdığım nokta mehmetciğin oraya gitmesini isteyenlere. Cumhuriyet bayramından bir gün önce miting yapmaya çalışanlara, yoksa biz üzülmüyormuyuz oradaki ölen çocukların bir günahı yok bizde biliyoruz herkes de biliyor.. ama neden biz ? bizim askerimiz neden bekleniyor niye herkes israile destek olunca sorun olmuyor da biz filistin için savaşmayınca yada tepki göstermeyince sorun oluyor onu anlamıyorum, Filistin devleti bizim için artık bir şey ifade etmiyor islamın ilk kıblesi diyorlar daha öncede anlattığım gibi hristiyanlar da orada haç yapıyor hz isa orada çarmıha gerildi. Hristiyanlar neden tepki göstermiyor ? onlara da hak değil mi ? filistin bizim meselemiz değildir olmamalıdır da, dini boyuta bakarsan suud lar savaşabilir, katalırlar da öyle yemenliler mısırlılar ıraklılar bunların hepsi müslüman topluluk ? neden biz asker gönderiyoruz niye biz yardım ediyoruz herkes gibi üzülelim. bize üzüldükleri gibi.
Vay arkadaş ya senden böyle bir yorum beklemezdim en azından. Daha geniş perspektifte görmeni Umut ederdim. Madem konu açıldı buradan giriş yaptım şöyle devam edeyim;
Bu yukarıda yorum yazanları var ya hani büyük devlet ve Ordu kumandanları onlara şunu söylemek istiyorum; siz hala olayı Dar pencereden bakarak değerlendirme çabasındasınız burada planlı bir genişleme ve yayılma politikası Var Fark etmiyor musunuz? Bu olay İsrail'in arz-ı mebut kavramı da değildir Bu olay tamamen enerjiye hakim olmak ve dünyada tekelleşmek kavgasıdır. Kimsenin umurunda değil ölen Filistinli veya İsrailli. Aptallar sanıyor ki dünyadaki lobilerimiz ve maddi gücümüz sayesinde bunlar bize muhtaç ha ha. İsrail kendini kandırsın. Çok iyi hatırlıyorum ki Daha önce telegram'da ve burada da paylaştığım yazılarımda bir yeni blok Asya bloku kurulması gerektiğini defaatle söylemiştim. sanırım artık geç kaldım. Şu saatten sonra Türkiye'nin yapması gereken en akıllı hamle Rusya İran Çin ile birlikte kendisinin de dahil olduğu Azerbaycan ve hatta Türkmenistan'ın da yer aldığı yeni bir blok oluşturmaktır. Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı girişimlerin hepsini hakim değiliz ancak yeterli olmayacağını düşünüyorum. Çünkü savaşa iki adım kaldı. Rusya ile tam bir dayanışma ortak hareket etme sağlandıktan sonra bölgesel olarak İran desteği ile birlikte bir hat kurulmalı. Artık iyimser söylemler için çok geç. Ben bir haftadır arabamın gaz ve benzin depolarını full tutmaya çalışıyorum. Sayın bakanımız Hakan Fidan'ın dediği harfiyen olacak Maalesef bu söylemin içindeki Barış kavramı an itibariyle çok zor görünüyor o halde herkes büyük savaşa hazırlansın. Tabii devletlerin politikaları beni her zaman şaşırtmıştır Umarım yine şaşırırım en büyük duam bu.. Filistin olayına şöyle diyeyim bizim buna itiraz etmemiz yanında yer almamız Filistin bizim için Mukaddes olması yüzünden değil vatanın bizim için Mukaddes olması. Devlet burada olayların nereye evrileceğinden Emin olduğu için ikaz çektiği dur noktasıdır Filistin. Filistin'in politikalarının Türk dostu olduğunu kimse söylemiyor Ama bugün Filistin'den başlayarak girecek olan dalganın Türkiye'yi Hedef aldığını herkes görüyor Ah bunu bir de burada Profesör kesilenler görse.. Neyse Benden bu kadar Haydi selametle..!

Önce okuduğunu anla, sonra konuş. Türkiye'de kendine Müslümanım ve Milliyetçiyim diyenlerin % 80'i insan değil dedim.
Konuştu bal kabağı diye bir tabir var, bende merak ederdim canlı olsa bile beyni olmayan birşey konuşabilirmi diye. Artık merak etmiyorum, demek ki olasılığı varmış.
Rumuzunu yabancı dilde yazıp ileri görüşlü olunmaz tayyare! Hadi git başka yerde oyna senin gibi tipler yüzünden benim gibi Müslüman ve Milliyetçi olan (bağnaz&yobaz=sana göre) insanlar yazmaktan korkuyor. Nerede bu yöneticiler? Hayır böyle ithamlar&betimlemeler rumuz kültür mantarı gibi yazılınca oluyorsa rumuz değiştirip geleyim...!

Geri