Fikriniz Nedir ?

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 53 gün önce görüldü
Şu videoyu bir izle bakalım ..

[YOUTUBE]OdZgI9bNwl0[/YOUTUBE]

izledim ama net bir şey söylemiyor eveleyip gevelemiş şahıs.
Senin vermek istediğin mesaj iki durum var hangisine inanmak istersen o mudur ?

Sorduklarım sakın yanlış anlaşılmasın , aklen ruhen ve kalben tam manasıyla inanan biriyimdir. İnançsızlıktan inananca gecen uzun bir yol kateddiğim için iman konusunda daha sağlam olduğumu düşünürüm.Hz.Adem ilk insanmıdır dan yola cıkarak sormak istedim özellikle .
Umarım konunu karmaşık hale getirmemişimdir. Sıkılmadan yaptığın her yorum için var ol .

Size de teşekkür ederim Sevgili usta .

Kuran'da geçip geçmediğini bilmiyorum genel olarak öyle bir inanış var onun için sordum. Tam anlatamadım aslında, avcı-toplayıcı kelimeleri demek istediğimi tam olarak karşılamamış. Şöyle diyeyim Hz.Adem ve onun çocukları vs.. ilkel olarak tanımladığımız bir insan değil sanırım? doğru mu?, Kuran'da geçiyor mu bilmiyorum ama Hz.Adem'in okuma yazma bildiğini de dile getirenler var. Bunun dayanağı Kuran mı diğer kutsal kitaplar mı bilmiyorum. Yani böyle bir bilgi var elimizde, uzaktan bakınca bizden bi farkı yok gibi. Normal bir medeni yaşamları var ben öyle anlıyorum. Fakat tarihi araştırmalara, bilimsel çalışmalara bakınca ilkel insanı görüyoruz, ateşle tanışması yazıyı kullanması, araç gereç yapılması vs. bunlar tek tek sınıflandırılıyor. Hz.Adem zamanında ilk insanlar böyleyse zamanla geriye doğru mu gittik? Sonuçta Hz.Adem soyundan geliyor herkes, bilgi-birikim gelecek nesile elbet aktarılıyordur, bu mantıkla düşünürsek sürekli bir gelişme hali var, fakat bakıyoruz tarihi dönemlere araç gereçle bile geç tanışan insanlar var, bu benim kafamı kurcalıyor. Ne demek istediğimi anladın mı anlamadın bilemiyorum, umarım anlatabilmişimdir.

Sanırım anladım ..
İşte içinden çıkılamayan girdabın kıvrımına geldik yine ..
Adem Aleyhisselam'a Cennette iken ilim bizzat ALLAH tarafından aktarılmıştı ..
Sonra Cennetten sürüldüler Havva ile beraber ve Dünya da yaşamaya başladılar ..

Bu noktada şu soruların cevabını bilebilsek senin sorularının cevaplarına da gideceğiz ..

1 - Cennet neresiydi ve Dünya'ya nasıl geldiler ?
2 - Dünyaya geldiklerinde sıfır bilgi ile mi geldiler ?
3 - Zamanla yeniden mi öğrendiler ?
4 - Ne kadar ömürleri oldu ?

Bu soruları daha da çoğaltabiliriz ama neye yarar !

Şahsi fikrim bence insanoğlunun ilk dönemlerinde ki bir çok keşfinde Meleklerin parmağı olduğudur ..

Bence bir insan kendi kendine çift sürmesini öğrenmedi .. Ya da kendi kendine bakırı işlemesini de öğrenmedi .. Bunları insanlara öğreten birileri oldu ki ben onların melekler olduğunu sanıyorum .. Bu varsayımımı da destekleyici örnek olarak HARUT VE MARUT isimli meleklerin yer aldığı ayetleri gösterebilirim ..

izledim ama net bir şey söylemiyor eveleyip gevelemiş şahıs.
Senin vermek istediğin mesaj iki durum var hangisine inanmak istersen o mudur ?

Sorduklarım sakın yanlış anlaşılmasın , aklen ruhen ve kalben tam manasıyla inanan biriyimdir. İnançsızlıktan inananca gecen uzun bir yol kateddiğim için iman konusunda daha sağlam olduğumu düşünürüm.Hz.Adem ilk insanmıdır dan yola cıkarak sormak istedim özellikle .
Umarım konunu karmaşık hale getirmemişimdir. Sıkılmadan yaptığın her yorum için var ol .

Size de teşekkür ederim Sevgili usta .

Plesk'e verdiğim cevaplar senin içinde geçerli aslında sevgili Vera..
Tahminimce evet bence Hz. Adem yaratılan ilk insandı .. Ondan öncesinde yaratılan başka insanlar olduğunu sanmıyorum ..
Hep beraber var olalım inşaALLAH ..

Konuyla Alakalı daha önce forumda uzun uzun konuşmuştum...
Konuya örneklemeler sunmuş tarihten referanslar da sunmuştum EkSen üstadım...

Forumda olmayıp sadece arada selam vermek için geldiğimden konuya dahil olmak istemem...

Ama insanları düşünmeye ve varoluşlarını varoluş amaçlarını yeniden füşünmeye yada anlama, kendini keşfetmeye yönelttiğin için Allah senden razı olsun....

Zihnimizdeki putları kırıp prangalara asit dökme zamanı geldi geçiyor bile...

Konuyla alakalı araştırmaya doğru yerden başlarsan daha hızlı sonuca ulaşırsın. Başlanacak yer BEŞER... Beşer kimdir? İnsandan önce var olduğu söylenen beşer nereden geldi? bu ve benzer sorular vahy çerçevesinde bizi doğru sonuçlara ulaştırır...

İyi düşünmeler...
Rabbe emanet olunuz...

Geri