Feminizm gereklidir.

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
Haklardan bahsedildiğinde inatla anlamayan erkekler için de gereklidir feminizm.

Olur bahsetmeyiz, bu konuyu bizim dinimizle bağlamasanız şaşardım :)

Konu sizindir benden bu kadar

İyi o halde. En çok islam ezdi bu kadını. İslamın türk kültüründeki artığı bu ezilmişliğin eseridir.Kadını türk toplumunda bu hale getiren islamdır. Kaldı ki; diğer dinler de pek acımadı bu kadına. Ortaçağdaki avrupada neredeyse kadın şeytan ile eşit görülürdü. Yakıldı çoğu cadı niyetine... Dininde kadın bir ölü neredeyse! Bak ben eşit olmaları taraftarıyım...

haksız rekabet edilerek hak aranmaz. kadının yüce bir varlık olduğu, erkeklerin yüceliği kabul edilerek temellenebilir.

Feminizm gereklidir çünkü istediğim saatte sokağa çıktığımda bana hayvanı durtulerine yenilip ağzından salyalar akitarak bakmaman için.

Feminizm eğer erkeklere düşman olmak olsa idi, önce babamıza abimize düşman olmamız gerekliydi. Yada aşık olduğumuz adama düşman olmamız gerekliydi. Ama erkeklerin ( en azından büyük bir bölümünün ) kendisinden ayrılmaya çalışan eşlerini sokak ortasında vurabiliyor olması, bir kadının babasının yada eşinin zoruyla çalışamıyor okuyamıyor olması, kıyafetini bile ona göre seçiyor olması, camdan baktı diye dayak yiyor olması , bir erkeğe aşık oldu onunla çıktı diye bilmem ne damgası yiyor olması, aynı şeyi erkek yapınca çapkın deyip tebessüm ediliyor olması evet bunlara tepki gösterip bunların yanlışlığını savunanlara feminist deniyor ise ( ve buna erkek düşmanlığı deniyor ise ) o zaman sanırım tüm bayanlar feminist.

Ki bunların yanlış olduğunu savunmam için de dinimden dönmem gerekmez sanırım ?

@Scarlett O'hara az çok tanıyoruz bir birimizi, sende tanımışsındır biraz beni konular bire bir atışmaya döndüğünde ben çekiliyorum. O yüzden konu sizindir deyip susmayı tercih ettim.Zaten sevdiğim kişilerle de din tartışması yapmaktan pek hoşlanmıyorum

İyi o halde. En çok islam ezdi bu kadını. İslamın türk kültüründeki artığı bu ezilmişliğin eseridir.Kadını türk toplumunda bu hale getiren islamdır. Kaldı ki; diğer dinler de pek acımadı bu kadına. Ortaçağdaki avrupada neredeyse kadın şeytan ile eşit görülürdü. Yakıldı çoğu cadı niyetine... Dininde kadın bir ölü neredeyse! Bak ben eşit olmaları taraftarıyım...

inançların ruhu doğuran ihtiyaçlar için var olduğunu düşünüyorum sosyal hayatın belirleyicisi olmamalı.
Kadın in sosyal hayatının belirleyicisi olmamalı evet dediğin şey doğru kilise kadını lanetlemisti Havva adem e yasak elma yi yedirmesi yüzunden kadın Çağlar boyunca şeytan olarak anıldı hala günümüzde bu algı mevcut ama daha ilk cevap ta üreme nasıl olacak demen bile bu algı ya hizmet ettiğini gösteriyor.

Aç bir tartışma konusu üzerine konuşalım pan. Türkiyede feminizm nasıl anlaşılıyor, eksikleri neler, nasıl daha iyi anlaşılır vs vs. Bu konunun amacı o değil diye kaç kez yazmam gerekiyorsa söyle, bir mesaj ile gereken miktarı karşılayım?
Feminizm gereklidir çünkü sokakta çıplak gezsem dahi bana tecavüz etme hakkınız yok.

Bana bak! Kadın ve erkek 2si de insandır zaten. Fakat o bir kısmı biraz altta kalınca örgütlenmeye başlar. Eşitlik adı altında eşitsizlik bile uygular. Bunu anlayamıyor musun? Gerekli midir? Diğer örgütlere laf ettiğini görmiyim... Feminizmin kelime anlamı eşitlik midir?

Feminizm gereklidir çünkü erkeklerimiz hala hak ve eşitlik aramamızı yüceltilme istediği gibi algılıyorlar.

Feminizm gereklidir çünkü; kendi hemcinsini, karşı cinsi Yücelterek assagilamamak için
(Bu forumda çok kez şahit olduğum sey)

Benim dinimde kadın ölü değildir Recep, onu başka bir konuda konuşuruz istersen.Konunun seyrini değiştirmeyelim, ki herkes anladığını doğru kabul eder ve ona inanır.Sen islamın kadını ezdiğine inanırsın ben bunun yanlış olduğuna inanırım o yüzden bu yazdıklarına katılmıyorum. Cahiliye devrinde kız çocukları öldürülürken , kendi kızını sırtında mekke sokaklarında taşıyan ilk kişidir benim peygamberim. Sen dilediğine inanabilirsin , söyleyebilirsin ama dinim hakkında benim fikrim değişmez , ben kadın erkek eşitliğine inanmam ayrıca. Herkes kendine göre yücedir, erkek bazı durumda kadından güçlüdür , kadın bazı durumda erkekten güçlüdür. Neden eşit olsun ki? Herkes insanlık ölçüsünde ne kadar yüce olduğuna kendisi karar verir.
Burda benim erkek yücedir dememle erkek yücelmez, kadın yücedir dememle de kadın yücelmez. Ne kadar doğru ve iyi insan olduğun önemli, gerisi fasa fiso yani.
Ne demek istediğimi anlatamadım sanırım :) Boşver dağınık kalsın yani

hanfendiler hak ve eşitlik arıyolarmış ben kendilerini suudi arabistan'a davet ediyorum. orada arayışlar halen devam ediyor.

inançların ruhu doğuran ihtiyaçlar için var olduğunu düşünüyorum sosyal hayatın belirleyicisi olmamalı.
Kadın in sosyal hayatının belirleyicisi olmamalı evet dediğin şey doğru kilise kadını lanetlemisti Havva adem e yasak elma yi yedirmesi yüzunden kadın Çağlar boyunca şeytan olarak anıldı hala günümüzde bu algı mevcut ama daha ilk cevap ta üreme nasıl olacak demen bile bu algı ya hizmet ettiğini gösteriyor.

Eğer eşitlemesini bilirsen, ki bu feminizmle olmaz, o üreme sorusuna cevap bulursun. 2 si de birbirini tamamlayan bir bütünün parçaları ve 2si de eşit. 2si de insan. Birinin diğerine aslında doğaları gereği farklı kulvarlarda üstünlüğü olabilir ama sonuçta yine eşitlenirler. Feminizmde ana faktör olarak kadın ele alınır. Bunun da erkek hegemonyasından farkı yoktur.

Eğer eşitlemesini bilirsen, ki bu feminizmle olmaz, o üreme sorusuna cevap bulursun. 2 si de birbirini tamamlayan bir bütünün parçaları ve 2si de eşit. 2si de insan. Birinin diğerine aslında doğaları gereği farklı kulvarlarda üstünlüğü olabilir ama sonuçta yine eşitlenirler. Feminizmde ana faktör olarak kadın ele alınır. Bunun da erkek hegemonyasından farkı yoktur.

Feminzmi erkek düşmanı olarak algıladıgin müddetçe değişen bir sey olmaz.

Benim dinimde kadın ölü değildir Recep, onu başka bir konuda konuşuruz istersen.Konunun seyrini değiştirmeyelim, ki herkes anladığını doğru kabul eder ve ona inanır.Sen islamın kadını ezdiğine inanırsın ben bunun yanlış olduğuna inanırım o yüzden bu yazdıklarına katılmıyorum. Cahiliye devrinde kız çocukları öldürülürken , kendi kızını sırtında mekke sokaklarında taşıyan ilk kişidir benim peygamberim. Sen dilediğine inanabilirsin , söyleyebilirsin ama dinim hakkında benim fikrim değişmez , ben kadın erkek eşitliğine inanmam ayrıca. Herkes kendine göre yücedir, erkek bazı durumda kadından güçlüdür , kadın bazı durumda erkekten güçlüdür. Neden eşit olsun ki? Herkes insanlık ölçüsünde ne kadar yüce olduğuna kendisi karar verir.
Burda benim erkek yücedir dememle erkek yücelmez, kadın yücedir dememle de kadın yücelmez. Ne kadar doğru ve iyi insan olduğun önemli, gerisi fasa fiso yani.
Ne demek istediğimi anlatamadım sanırım :) Boşver dağınık kalsın yani

Kız çocuklarının diri diri gömülmelerine karşı çıkmıştır. Bu önemlidir. Çok büyük günahlar işlendiğinde bir köle azad edilmesi sonucu suçun affedileceğini beyan etmiştir. Bu da önemlidir. Fakat kölelik kalkmadıktan sonra ve kadınlar sanki kendilerinin uşağıymış konumunda kaldıktan sonra ben eleştirmeye devam ederim. Sanki bir lütuf... Kendileri bir kadından doğdu... Köleleri de vardı. Köle dediğin de bir insan. Ne iş?

Kız çocuklarının diri diri gömülmelerine karşı çıkmıştır. Bu önemlidir. Çok büyük günahlar işlendiğinde bir köle azad edilmesi sonucu suçun affedileceğini beyan etmiştir. Bu da önemlidir. Fakat kölelik kalkmadıktan sonra ve kadınlar sanki kendilerinin uşağıymış konumunda kaldıktan sonra ben eleştirmeye devam ederim. Sanki bir lütuf... Kendileri bir kadından doğdu... Köleleri de vardı. Köle dediğin de bir insan. Ne iş?
Dediğim gibi konu bu değil başka bir konuda bunu tartışırız, kızın konusunu bulandırmayalım. Şimdilik iyi akşamlar

Baslik gayet aciklayici.
Ortada yanlis yada kanit gerektiren bir durum yok.
Nasil bu kadar uzamis bu konu ?

Geri