Feminizm gereklidir.

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
Ben şahsen feminizmin yaşanış şeklinde değinmek istemiştim,çevremde daha çok gövde gösterisi olarak yaşayan kadınlardan baz alarak. Konuyuda tartışma konusu olarak algılamıştım.Öyle değilmiş,yer işgal etme imajı çizdiyse affola.

Önce insanın algısı değişmeli. Feminizm tek başına bir boka yaramaz önce insanı eğiteceksin. Cinsiyetçilik cahil toplumlarda görülür, feminizm bu cahilliği almak yerine sidik yarıştırır. İnsanı insan olduğu için sevmeyi öğrenirsek bu tür gereksiz akımlara da kapılmamış oluruz.

Çocuk gelinler olmasın, kadın erkek fark etmez kimseye tecavüz edilmesin, kadınlar dövülmesin, polis şiddeti kimse için olmasın...Bunu insanı seven her birey ister, bunu görebilmek için feminizmi anlamak mı gerek? Önce insan olalım feminizmin gerekliliğini sonra konuşuruz. Evet önce insanlık, önce eşitlik.

Bakın benim bebeğim o kadar alıntılarla ve yırtınmalarımla anlatamadığımı özetlemiş. Seni seviyorum bebeğim :)

Biz ülkemizi geçtik, dinleri ve ortaçağları bile ele aldık. Feminizmi erkek düşmanlığı olarak da ele almıyoruz da eğer ki bir cinsiyet üzerinde yoğunlaşmışsa bu akım ve karşıtı erkekse, bu noktadan da bakılır belki de. Kadınlık üzerine adapte olan düşüncelerin tehlikesinden ve yanlışlığından bahsediyoruz. Erkek ve kadın, 2si de insan. Ezilenin tarafı tutulur elbet. Feminizm bana yanlış geliyor, fazla da uzatmak istemiyorum...

Ben de izm leri sevmem lakin bizim gibi kadını hem kutsallastirip hem meta olarak görerek celiskinin en buyugunu yaşayan ve bunu dine bağlayan toplumlarda bu kavramı belki asilamak öğretmek gerek.

Bknz: kadın mıdır kız mıdır bilemem diyen Başbakan

Abbaaooow bana küfür etti. Alin bunu 7 gün :D

Oruc kafana mi vurdu usta?
Fevoya dedigimden sen niye alinti yapiyosun ?
Yoksa sen onunla ayni kisimisin :D

Len fevo yiyonmu la bizi ? :D

Feveran kardeşimdir benim. Aslında sen de kardeşimsin ve doğal olarak siz kardeşsiniz. :)

Scar, Bunlar femisnist mi ?
Anlatmak istediginin bunlar ile alakasi varmidir ?

Ukraynali femisintler;
180620131005404471725_2.jpg

beyler bu konuda birlik beraberlik mesajları verelim, toplumsal bir mesele bu.

mahsun kırmızıgül diyorum ben ozaman :):)
hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye:)

Uff keske sade mesajlar olsa, sadece destekleyici içerik olsa.
Yine boka sarmis konu.

Bir adam sokakta gördüğü savunmazsız bir köpeğe tecavüz ediyor gerekçe olarakta "karım bırakıp gitti" diyor, hukuk buna yer ve haklılık payı veriyor neden, cinsel objesi yok, haklı adam. Elini mi sevsin malağımız, olur mu, yakışır mı. Hazır hukukta böyle bir nefsi müdafaa varken, kimi ezdiğin önemsizleşmişken haklar gözardı edilebilir değil mi.
Feminizm yanlış anlaşılıyor diye hala o, erkek çocukları, köpek, bilimum hayvan ve savunmasız nesneler kullanılıyor bilincini aşılamak için gereklidir.

Bazı arkadaşlar konuyu yanlış anlamış.. Bazılarının ise konuyla pek bir alakası yok.. Eşitlik için başka kavram??? binyıllar boyunca kadını ez, cinsel obje olarak gör, özgürlüğünü kısıtla, şiddet uygula, egemenliğin altına al. Sonra onlar bunlara başkaldırdımı eşitlik için başka kavramlar talep et.. Açıkçası komik.. Daha geçenlerde İran süper cumhuriyetinde bir kız çocuğu ( 15 yaşında ) birinin tecavüzüne uğradığından dolayı suçlu bulunup idam edildi. Arabistan über cumhuriyetinde tecavüze uğrayan bir kadın kırbaç ve hapis cezası aldı. Uzağa gitmeyelim İtalya'da bir kadın tecavüze uğradı üstünde kot pantolon var diye tecavüz edene ceza verilmedi çünkü kot pantolonlu birine tecavüz edilemediği mahkeme heyeti tarafından tespit edildi. Geldik Türkiye'ye 13 yaşında kız çocuğu ve 26 erkek.. Rızasıyla oldu diye hepsi serbest kaldı. Havva hikayesiyle başladı her şey.. O devirden beri suç kadına yüklendi, günahların tek müsebbibi kadın olarak görüldü erkek ise kadın tarafından kandırılan kurban.. Vaftiz denilen şeyin müsebbibi bile kadınlar o derece yani.. Bu şahane hikaye ortaçağda kadınların cadı olarak yakılmasına kadar devam etti bu şekilde.. O yüzden Lilith'i severim.. Yine fazla uzağa gitmeyeceğim 19. yüzyılda Fransa'da kadınların yargılanma hakkı yoktu. Çünkü kadınlar bu yeni cumhuriyette yasalar tarafından tanınmıyorlardı.. Bir tane eli öpülesi kadın çıktı ortaya Louise adında.. Kurşuna dizilmek için götürülen komünarların önüne geçti ve suçu kendi üstlendi.. Bu durum kadınların yasalar tarafından yargılanmasına.. dolayısıyla tanınmasına yol açacaktı.. Bu hanımefendi anarşist olmasına karşın anarşist teorisyen sayılanlara da ateş püskürmüştür bu konuda.. Demiştir ki,

"Erkek, hangi kesimden olursa olsun, hep efendidir. Biz kadınlar onunla hayvanlar arasında yer alan ayrı bir tür sayılırız. Proudhon kadınları ev kadını ve fahişe olmak üzere ikiye ayırmıştır. Acı içinde itiraf ediyorum biz, çağlar boyunca bu hale getirilen, başka kasta dahiliz. Cesaretimiz varsa bu patalojiktir, bazı bilgileri kolayca öğrenirsek, bu da patolojik bir durumdur. Ben bütün hayatımca buna güldüm.Bugün artık, yanlışlığı ileride anlaşılacak olan bütün hatalar gibi buna da gülüp geçiyorum."

Bu olay üzerinden çokta zaman geçmemiştir aslında.. Bedel ödeyen kadın her yerde bedel ödemiştir.. Zaman içerisinde kazanılan haklar kadınların mücadelesi sonucu gelmiştir aslında.. bir de küçük bir kısım erkeğin.. Aslında pozitif ayrımcılığa kökten karşı bir insanım ancak bu karşı koyuş sadece ütopyalarda mümkün olabilecek türden. Ne zaman ki insanlara sadece insan diyebiliriz o zaman pozitif ayrımcılık ortadan kalkar.. Kadınların mücadelesine sonuna kadar destek veriyorum.. Ayrıca üstü çıplak ukraynalı feminist kadınlar pek güzeller öperim onları ellerinden. Ne anlatıyordum ben.. Nietzsche öldü, tanrı öldü, ben de kendimi pek iyi hissetmiyorum

Bazi arkadaslar da konuyu fazla önemsemis, + puan toplamak icin kendi cinsini Satmis.

Esitlik, sadece kadin ve erkek arasindaki bir sorunmus gibi isyanlara baglamayin.

Bakin size Esitsizliklere birkac örnek daha vereyim de, kendini EZIK hisseden kadinlarin biraz ruhu oksansin, aaaa bizden kötüleri de varmis desin.

Almanya- Brezilya (Esitsizligi bugün gördük)
Zengin - Fakir
Kasli, Celimsiz
Sisman - Zayif
Cumhurbaskani - Muhtar
Alman Vatandasi - Filistin Vatandasi
Kuzey kibrislilar- Güney kibrislilar
Köpek - Kedi
Yasli- Genc
Cocuk - Yetiskin

Bakin aralarinda ne gibi haksizliklar dönüyor,
kiminin degeri digerine göre ne kadar,
Kimin dedigi daha cok dinleniyor,
Hangisi daha güclü .....

- Puan aldim,
Forumun kizlari, bana okudugunuz lanetlerinizi duyar gibiyim (:

Feminizm sart cunku buna bile muhalefet olan erkeklerin yorumlarindan icim kiyildi :T:

Gereklidir çünkü benim görevim bir erkeğin cinsel arzularını yerine getirmek değil.
Bunu da kadınlık olarak düşünen erkeklere rağmen feminizm gereklidirr

Fıtrata ters değil miydi : dd
(20 yılın sonunda geldiğimiz nokta)

Kızlar aşıkken Leyla ayrılınca feminist olurlar değişmedi hiç

Geri